Header

Familjeliv

Hej från bebisbubblan!

Jag har åkt på en infektion och fick hög feber igår så vi blev tvugna att åka in till förlossningen igen. Jag fick två antibiotika kurer och värkmedicin så förhoppningsvis reder det upp sig nu.

Lill grabben mår bra förutom att han verkar ha fått ont i magen? Vet inte om det beror på antibiotikan och mjölksyrebakterierna? Eller om det beror på något annat? Antibiotikan är en sort som ska gå ihop med amningen men jag undrar om det ändå kan vara den som gör att han blir så olycklig och bubblig i magen? Någon annan som ätit antibiotika i samband med amning? Hur har era barn reagerat?

Kan det vara något annat som orsakar magknipet? Mjölkprodukter undviker jag och jag har också hört att man ska undvika lök, bönor och broccoli. På bb tyckte de att han hade ett fint grepp och jag tycker inte att han sväljer mycket luft vid amningen. Vad mer kan man prova? Spädbarnsmassage?

Mammahjärtat brister då jag ser honom ha ont. Jag skulle kunna ta allt ont bara han slapp ha det!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Här ser ni orsaken till den lite glesa uppdateringen!

15.02.2018 kl 07.11 föddes vår son på Vasa centralsjukhus. 48cm och 3470g.
Han är helt fantastisk, det finaste jag någonsin sett! Han är verkligen ett mirakel och vi är så otroligt tacksamma och lyckliga. Livet är fantastiskt och jag får bara njuta av och vara tacksam över allt det ger mig. Tänk att jag fått världens finaste sambo och att vi tillsammans fått den finaste lilla killen i världen!

Jag lovar kika in och berätta mer om förlossningen, bb-vistelsen, tiden nu efteråt och vår lilla skatt. Hela familjen mår bra och vi bara njuter av bebisbubblan här hemma. Jag kan sitta i timmar och bara titta på honom!

Sköt om er!

Likes

Comments

Jaa, det finns ju inte såå mycket att göra om dagarna då man är ensam hemma som mammaledig. Idag har jag börjat plocka fram lite saker på riktigt. Babysittern åkte fram och fick en plats i vardagsrummet. Det känns ännu mera verkligt då man ser den stå där. Snart sitter du och gungar i den!

Babysittern är från BabyBjörn. Jag visste genast att jag ville ha en sån då jag bara har bra erfarenheter av dem från jobbet. De är väldigt stabila och har ett bra gung. Praktisk är den också då den är enkelt att fälla ihop och ställa undan. Jag hoppas lill grabben gillar den lika mycket som jag gör.

Idag gick vi in i vecka 40. Vi har alltså BF om bara åtta dagar, åtta! Jag har nog inte riktigt fattat det än. Även om vänta, är det enda man gör så vet man ändå inte riktigt vad det är man går och väntar på. Man har ingen aning om hur det kommer bli. Hur kommer det starta? På dagen? Natten? Med värkar eller kommer vattnet gå? Kommer jag vara hemma? Hur länge kommer det ta? Ja ni förstår! För att inte prata om hur spännande det är att fundera på tiden efter förlossningen. Den tid som vi gått och väntat på allra mest. Jag tror jag aldrig upplevt något såhär spännande förr!

Likes

Comments

DIY, Familjeliv, Fotografering, Inredning


Välkommen! Kul att just du har hittat hit!

I nio års tid har jag bloggat under mitt gamla alias "ceciliasmeds.blogg.se". Kan knappt tro att det är sant. Ibland har jag bloggat mera aktivt, ibland mindre. Jag har ändå alltid älskat att blogga! Jag tycker om att fotografera och ser bloggen som ett ställe där jag får uttrycka mig genom bilderna. Jag har länge tänkt att jag vill starta en ny blogg eftersom den gamla inte längre kändes som mig. Jag har känt att jag behöver en ny start och nu i.om. att vi blir en familj känns det helt naturligt att byta bloggportal och börja på ny kula. Namnet på bloggen blev detsamma "ceciliasmeds" men fr.o.m. nu hittar ni mig alltså här på nouw: https://nouw.com/ceciliasmeds

Bloggen kommer fortsätta handla om min vardag, som förstås tar en liten ny vändning i.om. familjelivet. Den kommer också fortsätta innehålla lite DIY tips, inredning och fotografering men framför allt kommer det nog bli en hel del barnrelaterade inlägg. Det är ju det här jag har drömt om och längtat efter i hela mitt liv!

Vem är då jag? för dig som inte känner mig tänkte jag kort presentera mig. Cecilia heter jag, är 24 år gammal och bor i Malax, Finland med min sambo och fästman Anton. Vi väntar vårt första barn, en liten kille med beräknat datum den 22.2.2018. Jag jobbar och studerar till barnträdgårdslärare. Jag har någon enstaka kurs kvar på Åbo Akademi och självaste kandidatavhanlingen, sen är jag klar ped.kand. Min lediga tid går åt till träning, inredning och fotografering. DYI inredning är något jag sysslar med när inspirationen faller in. På vintern åker jag gärna utför och somrarna spenderar jag gärna på skären med sambon och hunden. Vi väntar som sagt vårt första barn om bara en vecka så vi går i väntans tider. Följ vår resa under de sista dagarna av graviditeten, förlossningen och mötet med vår nya familjemedlem.

Hör jätte gärna av dig om det är något du undrar över eller vill kommentera. Sänd mig ett mail på: ceciliasmeds@outlook.com eller lämna en kommentar nedan.

Välkommen! Hoppas du ska trivas!

Likes

Comments