Till fredagsmyset

Detta var så himmelskt gott, ni måste verkligen unna er detta🌸

120 g smör
100 g mörk choklad (70 %) Jag tog smaken salted caramel.
2,5 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
3 tsk kakao
1 krm salt

Fyllning & topping:

1 burk karamelliserad mjölk

Klä en ugnsform ( jag använde 20*20 form )med bakplåtspapper. Smält choklad och smör försiktigt i en kastrull, rör om under tiden till en slät smet, och låt sedan svalna. Vispa ihop socker , ägg och vaniljsocker, Tillsätt chokladblandningen och vispa den tills det blandat sig. Blanda de torra ingredienserna för sig och sikta ner dem i smeten och rör om. Häll ner i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt brownien svalna och sätt sedan in den i kylen en stund så den blir lite fastare i konsistensen.

Skär upp brownien i fyrkantiga bitar. Bred på ett lager med karamelliserad mjölk (dulche de leche) på en fyrkant och lägg på ytterligare en fyrkant. Toppa med ett lager dulche de leche till och gör likadant med alla andra. Servera med grädde eller vaniljglass😉

Recept från Hannas bageri

Vaniljlatte

Häll upp nybryggt kaffe till hälften i koppen, i med lite vaniljpulver och rör om.

Värm mjölken i en kastrull och vispa tills mjölken blir skummig.

Häll i mjölken i kaffet och toppa med kanel🌸

Kram och trevlig helg på er!

  • Food

Gillar

Kommentarer