Mina åsikter kring amning

Jag tänkte ta upp ett ämne som jag har märkt är känsligt och som flera människor verkar ha problem med. Jag pratar om amning.

Det är mycket skriverier om hur länge man ska amma sitt barn, om man inte gör det tillräckligt länge så är man en dålig mamma. Om man ammar sitt barn för länge så får vi höra det också.

Det blir skriverier om att mammor ammar offentligt så som på restauranger, i parken eller går runt i en butik och ammar. Kan människor som har problem med detta bara lägga ner.

Vad gör du på en restaurang? Jo äter. Varför i hela friden får inte en bebis äta då? Det är inte så att mamman tar av sig tröjan, sliter av sin bh och viftar med brösten sen pregar in bröstet i bebisens mun. Om jag får säga det själv så är vi grymma på att göra det smidigt, för oftast vill vi inte visa våra bröst för allmänheten bara så där.

En del mammor föredrar att gå iväg och amma, för då får bebisen lugn och ro. Mamman gör oftast detta för bebisens skull. Man ska inte behöva tänka "Oj, här kan jag inte amma. Jag kommer få arga miner och kanske till och med någon elak kommentar"

Vi borde inte ens få upp den tanken i huvudet, att det kan störa andra människor. Är mitt barn hungrig så ska hon få mat. Oavsett ålder, plats eller tid, punkt slut.

Vad tycker du om amningen? kommentera gärna ❤️

Gillar

Kommentarer

Jeanettemyhr
Jeanettemyhr,
Bra skrivet. Har inget emot att man ammar offentligt, dock så har jag vart med om att mammor har fläkt ut hela bröstet. Då tyckte jag mest att vill man verkligen visa det? Jag hade inte det, nu ammade inte jag direkt men jag ville gå undan för min egna skull, inte för några tankar utan jag vill inte visa bara.
nouw.com/jeanettemyhr
ceciliarignell
ceciliarignell,
Tack! Ja precis, det är därför jag skriver " för oftast vill vi inte visa våra bröst" . Så länge man går undan för att man vill. Jag vet många som går undan för att de inte vill få arga blickar eller elaka kommentarer, och jag tycker inte att man ska behöva känna så när det gäller att mata sitt egna barn. Jag lägger alltid en filt över om jag är på en offentligplats eller så går jag undan så min dotter får lugn och ro, beroende på vilken miljö vi befinner oss i. Ha en underbar helg och tack för din kommentar 🌸💖
nouw.com/ceciliarignell
Jagochminahjärtan
Jagochminahjärtan,
ceciliarignell
ceciliarignell,
Tack underbara du 💖
nouw.com/ceciliarignell
familjennordberg
familjennordberg,
tycker precis som du!!!
nouw.com/familjennordberg
Lavendel
Lavendel,
Så bra skrivet. Det är så sant, tycker aldrig man kan göra "rätt" för det finns alltid folk som ska hålla på kommentera om det ena eller det andra.. så tröttsamt!
nouw.com/lavendel