Mammor, det är ok med egentid.

Nu är min käre fästman och dotter iväg och handlar så man får lägga sig i sängen och sträcka på sig och bara vara själv.
Direkt när de stängde dörren så började jag sakna dem. Men det är viktigare än man tror att få ha egentid, att bara vara med sig själv, rensa tankarna och samla på sig massa ny energi.

Vissa mammor tror att de är hemska föräldrar bara för de säger högt att de vill ha egentid. De är rädda att folk ska ta det som att de vill vara ifrån sitt barn. Det sista är ju faktiskt sant, egentid handlar ju om att vara själv, det är ju därför det heter egentid.

Vi mammor slappnar aldrig av till 100%, vi kollar alltid runt om barnet om det finns något som de kan sätta i halsen eller slå i sitt huvud i. Vi har alltid ögon i nacken, vi reagerar på minsta lilla ljud som barnet gör.

Man inser inte alltid att man har den här mamma-superkraften aktiverad. Så det kan vara skönt ibland att få 30 minuter för sig själv, och släppa den här kontrollen en stund.

Det jag vill ha sagt är att ingen tycker illa om dig som mamma för att du säger att du vill ha egentid. Kanske ta ett glas vin och ett långt bad med tända ljus. Det är bara nyttigt för dig och barnet.

En glad mamma, ett ännu gladare barn.

Kramar.

Mitt liv👆❤

Gillar

Kommentarer