Kommentarer om kvinnans gravida kropp

Nu när jag bloggar kommer jag blogga om hur jag ser på saker, vad jag tycker och som andra nyblivna mammor/mammor kanske inte vågar säga eller inte kan sätta ord på. En mammablogg helt enkelt😉

Så till dagens ämne : Gravidkroppar!
Det jag kommer ta upp är få kommentarer som jag vet irriterar gravida.

Vi kan börja med kommentaren som jag fick höra enda fram till vecka 25 när jag väntade Ava.

Man ser ingenting på dig.
Efter att ha hört den kommentaren 10 gånger dagligen så blir man lite smått irriterad. JAG VET att jag inte är så stor för det är trots allt min kropp som jag vandrar i varje dag.

När jag och en nära vän diskuterade omkring detta ämnet så berättade hon att den värsta kommentaren hon fick var: Är du verkligen gravid? Det syns ju inte, är du säker på att barnet mår bra?

Nu kan du äta för två.
Jaa fast nä. Det man ska tänka på när man är gravid är att äta ett extra mellanmål och grönsaker plus dricka mycket vatten. Inget mer med det.

Nu kan du trycka i dig massa gottis, njut!
Om det är någon gång jag inte ska trycka i mig massa sötsaker så är det väl nu? Det jag äter kommer till mitt barn och barnet byggs ju upp av det jag äter. Jag ljuger om jag säger att jag inte äter sötsaker, för det gör jag ibland, men en gräns finns det.

Jag var mycket större än dig när jag var gravid.
Alla har vi olika gravidkroppar. Fint va😊

Är du säker på att det inte är tvillingar?
Är det istället för säga: Är du inte lite väl stor?

Det jag vill säga med detta inlägget är att det kvittar fullständigt hur stor eller liten gravidkropp kvinnan har. Så ni som kommenterar tänk på att det handlar om kvinnans kropp. Att påpeka någons kropp är känsligt speciellt när 1000 hormoner är i kroppen. Istället för att säga: Gud vad stor/liten du är så kan man väl byta ut det till Gud vad vacker du är!

En sak som jag har sagt till mig själv och jag vet att många mammor håller med mig. Det är att aldrig kommentera storleken på
kvinnans gravida kropp!

Alla är vackra på sitt eget sätt i sin gravidkropp!

Ava är glad över att bli storasyster i Maj💕

Gillar

Kommentarer

lindas
lindas,
Men ja!!! Nu frågar folk om jag gått upp mycket och så säger jag då hur mycket ungefär (fast att dom inte har med det att göra), och då säger dom: ah men förhoppningsvis går du ner snabbt sen 😊
Liksom???? Ja, det hoppas jag väl men det finns väl lite viktigare saker just nu än att gå ner i vikt så snabbt som möjligt och VARFÖR tror människor att en gravidkropp är öppen för kommentarer?
nouw.com/lindas