Fråga först.

När man blir bortbjuden så är det alltid god mat och gottis till efterrätt. Jag har lagt märkte till att denna frågan alltid kommer upp: Vad ska Ava äta?

Det finns en del saker Ava inte får äta än. Jag förstår att alla i vår omgivning inte är medvetna om vad hon får äta eller inte äta. Allt som innehåller socker är tabu.

Våra nära får mer än gärna mata Ava, men frågan vill vi alltid ha först. Det är vi som bestämmer om vad vår dotter ska få i sig. Det är vi som får ta konsekvenserna om hon får ont i magen eller får nån allergichock vi inte känner till än.

Det har hänt att vi inte har vetat om att Ava har fått i sig socker föränn det redan var gjort. Vilket gjort mig besviken och ledsen. Jag tycker det är brist på respekt mot föräldrarna. Fast jag vet att ingen menar något illa så tar jag ändå åt mig.

Vi hittar på ett exempel: Säg att hon har blivit matad med en chokladboll utan vår tillåtelse, borde det inte vara vi som ger henne en chokladboll för första gången i hennes liv? Är det inte vi som vill se hennes reaktion om hon gillar det eller inte?

Min bebis ska inte veta vad socker är än.
Det hon inte vet har hon inte ont av.

Gillar

Kommentarer

Lundgrensara
Lundgrensara,
Så rätt! Jag tycker också att man kan låta bli socker & godsaker sålänge det är möjligt. 😊
nouw.com/lundgrensara
ceciliarignell
ceciliarignell,
Ja så länge som det går är ju bäst😊🌸
nouw.com/ceciliarignell
JessicaDahlström
JessicaDahlström,
Håller helt med där! Det är vi föräldrar som bestämmer över vad våra barn ska/inte ska äta. 😊
nouw.com/jessicadahlström
ceciliarignell
ceciliarignell,
tebbie
tebbie,
Sockret kommer tids nog så kan man vänta så bör man. Lexie drack inte sin första sagt förrän hon var lite över året! Som du skrev, det dem inte vet har dem inte ont av. 😘
nouw.com/tebbie
tebbie
tebbie,