Den nakna sanningen om föräldrarskapet del 1

Hej alla sockertoppar!

Som jag har skrivit tidigare så kommer jag bara skriva inlägg när jag har fått inspiration och när jag verkligen vill nå ut med något.

Jag kommer dela upp " Den nakna sanningen om föräldrarskapet " i tre inlägg annars blir det sån himlans lång text.

Det här med sociala medier är väldigt intressant. Hur man kan byta humör och inställning genom att kolla på andras bilder på instagram. Det man ser är fina bilder men man tänker aldrig ett steg längre på hur mycket tid som faktiskt ligger bakom. Till exempel mina bilder på Ava. Det handlar om mycket tålamod, knäppa grimaser, man slår sig själv i huvudet med en leksak för att fram det där fina leendet. Rätt charmigt när man börjar tänka på hur mycket tid människor lägger på att få det perfekta fotot.

Nog om det.

När man hör om mammaledighet så tänker folk (högt) att det är slappt. Man går hemma och dricker sitt kaffe i lugn och ro, man har all tid i världen och allt är gulligull. Nej nej nej. Så här kan det se ut.

Jag hinner värma mitt kaffe i micron tre gånger innan koppen är tom. Det är grejer ÖVERALLT (man städar precis innan man tar ett foto och lägger ut på instagram), barnmat hit och dit. Mat på kläderna ska vi inte ens snacka om. Hur mycket bajs och snor det kan bli på en fem minuter.

Tålamod är något jag inte hade innan jag skaffade barn. Nu, nu är mitt tålamod nästan på topp.

Ansvar 24/7. Vi mammor vaknar mitt i natten bara för att kolla till vår bebis om hen andas. Varje gång vi ska till en vän så granskar man deras hem så det inte finns något som barnet kan få tag på att skada sig med eller sätta i halsen. Detta gör man omedvetet. Klockan håller vi koll på jämt. När barnet ska äta när barnet ska ta sin vila. Att alltid vara tillhands och visa kärlek och stöttning. Om Ava slår sig så kollar hon alltid på mig hur jag reagerar, mitt ansiktsuttryck avgör om hon ska börja gråta eller inte. Om hon nu inte har slagit sig rejält. Ja, listan kan bli lång.

Tidsplanering. Om man hinner med en långdusch så är det rena lyxen. Vid storhandling får man fråga vänner om de kan följa med och underhålla Ava om ens sambo inte kan. När man ska iväg får man planera så barnet har fått mat precis innan, ren blöja, packa skötväskan och sen får man lägga på en kvart för man vet om att barnet kan bajsa ner sig precis när man sätter sin fot utanför ytterdörren.

Inte alltid världens lyx att vara mammaledig, men alla stunder med sitt barn har sin charm!


Gillar

Kommentarer

Josefin
,
Hej Cecilia, jag skulle gärna vilja i kontakt med dig gällande att skicka produkter till dig från ett nytt barnmatsvarumärke som är helt ekologiskt och närproducerat. Maila gärna mig så kan vi ta kontakten vidare där 😊 MVH, Josefin