Borde man få dåligt samvete?


Hej bästa!

Som ni flesta vet är min mammaledighet slut och kurserna jag studerade på komvux är också slut.

Jag har återgått till mitt arbete sen tre månader tillbaka. Den första månaden ställde kunderna samt personalen mig samma fråga (vilket är en helt normal fråga), frågan löd: Hur känns det att vara tillbaka på jobbet?

En del av mig ville ljuga och säga att det känns för jävligt eftersom jag inte får vara med mina barn. Men att ljuga är den sista utvägen för mig. Jag svarade: Det är skönt att komma hemifrån, att känna saknad efter sin familj men framförallt är det skönt att bara får vara "Cilla" igen, att folk inte ser mig som en mamma konstant.

Efter jag hade uppepat samma svar till alla som ställde denna fråga så började jag få dåligt samvete. Tänk så uppfattar dessa personer att jag inte vill spendera tid med mina barn osv. Att mitt ärliga svar låter som något jag borde skämmas för. Jag kan förstå folk som inte är föräldrar tycker att det låter helknäppt, men m��nga av oss som är föräldrar förstår. Jag kan faktiskt säga att alla föräldrar jag har gett detta svar till har berättat att de känt exakt samma sak, men inte riktigt vågat säga det rakt ut.

Dit jag vill komma med detta inlägg är att oavsett hur du känner efter din mammaledighet/pappaledighet är slut, våga säga som du verkligen känner. Det är lätt att man drar en lögn för att det ska låta bra i andras öron, men att dra en lögn kommer bara förvärra din självkänsla.


Berätta din sanning.

Gillar

Kommentarer

soderluundd
soderluundd,
Jättefin blogg! 😊
nouw.com/soderluundd