Att få två barn tätt


Jag tänkte skriva ett inlägg om hur det är att få två barn tätt. Jag får ofta frågan, så tänkte att även du kanske är nyfiken. En sak som jag har märkt är att folk ställer sig direkt in på att det ska vara världens kaos, att man får påsar under ögonen och lever på kallt kaffe. Så är det ibland.

Att gå från ett barn till två för oss har inte blivit så jättestor skillnad. Ava har alltid var lugn och trygg i sig själv. Hon har sovit hela nätter i princip sen hon föddes. Världens mest kärleksfulla barn. När jag blev gravid med Sol så ställde vi in oss på att det kunde bli sömnlösa nätter eller kanske t.o.m. ett kolikbarn. Inte trodde vi att vi skulle få ett exakt lika snällt barn till!

Hela familjen sover hela nätter vilket betyder jättemycket. Jag är så tacksam för det. Sol är lika lugn som Ava var innan hon började gå. Nu är Ava överallt och ingenstans vilket kan vara lite jobbigt ibland. Speciellt när man har ett spädbarn i famnen och Ava står på köksbordet och dansar.

Från föräldrarnas sida tror jag mycket handlar om vilken inställning man har. Tycker man att byta blöjor är förjävligt så tycker man hela dagen blir förjävlig eftersom man byter blöjor stup i kvarten. Om man har inställningen vid varje blöjbyte att man får egentid med sitt barn så blir det så mycket enklare och mysigare. Ja ni såg rätt🙈 Mysigare? Vid ett blöjbyte? Jajamän. Vi brukar tex sjunga imse vimse spindel :)

Vissa dagar är sämre än andra dagar. Det är inte alltid de är en dans på rosor. T.ex. när båda barnen skriker samtidigt, eller man själv inte är på så jättebra humör. Man kan inte vara på topp hela tiden. Det är ett konstant ansvar och oro. Man slappnar aldrig av helt, inte ens när man sover. Jag vaknar självmant några gånger under natten för att titta till barnen.

Den största skillnaden jag har märkt med två barn är tidplaneringen. Innan kunde man packa ihop skötväskan snabbt, byta blöja, mata och sen var det klart. Nu måste man dubbla den tiden man tror att det kommer ta innan man beger sig ut.

Jag ångrar inte en sekund att vi skaffade två barn tätt. Det är så himla mysigt. Tänk vad kul de två kommer ha med varandra under uppväxten när de är så nära i åldern. De kommer verkligen bli bästa vänner. Det märker man redan. De leenden de ger varandra är magiska.

Jag frågade min käre fästman precis vad han tyckte var jobbigast med att gå från ett barn till två. Svaret jag fick var : Inget, Fokusera på vad som är kul ❤️

En dag kommer jag skriva ett blogginlägg om hur det är att ha två barn tätt när de är i tonårsåldern. Förvänta er ett 100 gånger längre inlägg då 😂

Gillar

Kommentarer

JosefineMoberg
JosefineMoberg,
Ida
,
Hej! Jag brukar kika in på din blogg och tycker den är väldigt bra 😊 Jag undrar bara om hur du känner med två barn så tätt att vara mammaledig så länge? Vill också ha min framtida barn tätt men hur känner du med att gå hemma och hoppa från den ena ledigheten till den andra? Saknar du ditt jobb och vart jobbar du om man får fråga?Måste även passa på att säga attnamnen på era döttrar är så fina och unika! Finns det någon berättelse bakom dem? 😊
ceciliarignell
ceciliarignell,
Hej Ida! Vad glad jag blir, tusen tack😊 att ha två barn tätt var något vi verkligen ville. Tänk när de blir större och är så nära i åldern. Kommer bli så kul att se de växa upp tillsammans. Att gå från en ledighet till den andra kändes inte alls jobbigt. Jag hoppade in och jobbade några helger innan jag började min ledighet med Sol. Det är klart att vissa dagar är sega, speciellt om alla andra jobbar. Men man har fullt upp med två småbarn hela tiden så blir som ett heltidsjobb😂 när jag slutat amma Sol ska jag börja jobba helger igen. Just nu är jag anställd på Coop city. Sen får vi se vad framtiden har att erbjuda karriärsmässigt! Åh tack! Vi är väldigt nöjda med namnen. Vi visste va de skulle heta innan de föddes. Nja ingen direkt tanke med dem. Bara att vi ville ha unika och korta namn. Sen att namnen skulle passa bra på engelska (sambon kommer från England). Tack för din kommentera Ida ❤️
nouw.com/ceciliarignell