· NÅR DU FINNER ET NYTT FAVORITTPRODUKT·

Jeg er en skikkelig frokostperson; ordentlig brødelsker og er avhengig av ristet brød om morgenen. Tørre, kalde og milde smaker er det jeg alltid går for, og styrer som regel unna bacon, egg, og sterke kryddervarianter i de tidlige morgentimer, varm mat går ikke ned før tidligst lunsj, helst middag. Anyways, i går fant jeg denne nye kesamen, med en rikelig sommersmak av bringebær ♥ og kesam da, som er midt i blinken for frukt - og bærloveren som meg. Masse godt ble brukt som topping til dagens søndagsfrokost; friske jordbær, blåbær, mandler, chia - lin - og gresskarfrø samt gojibær, yummi-yummi-in-my-tummy! Bruk en skje til kaker, i desserter, til frukt og bær.... nei, denne skal jeg bruke mye fremover for den går til a-l-t. Knallgod!!♥

De er meldt kjipt vær i dag, så her blir det rydding, og vasking innendørs, samt pakking av sommerferieturen til Beograd. Bare jeg som pakker og planlegger laaaang tid i forveien? Glad for den egenskapen i grunn, hihi

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments


Salmon burger for dinner


Over lang tid har jeg følt meg sabla lei av laks, mye til takke for overkonsumering i høst og tidligere i år. Det endret seg da jeg kom over denne utgaven av salmalaks i burgerform. Altså, enten lar jeg meg avlede av ordet burger eller så ser jeg nye muligheter for kreative retter med denne varianten. Middagen i dag storkoste jeg meg med; en real fiskeburger med frisk spinat, rømme, agurk - og tomatskiver, nammmm! Det blir nok en klassiker fremover, og godt er det, for fisk er både sunt og godt, så fint å være på rett bane igjen. Try it!

Bon appétit!

Likes

Comments


A taste of blueberry heaven


For en ukes tid siden forsøkte jeg å lage apple crumble pie, men det er ikke alltid at improvisasjon på kjøkkenet blir vellykket, og crumblemassen ble ikke ideell. Denne gangen tok jeg utgangspunkt fra en flott og lett oppskrift. Startet med 100g meierismør, tilsatte nok mel og sukke til å blande en smulete masse, og tilsatte i tillegg en håndfull havregryn og noen dryss kanel for smakens skyld. Et ekstra lag sukker toppet paien, for å gi den lille ekstra crunchen. Fyll en smurt form med blåbær og fordel crumblemassen så over. Fy, er det lov å bære et slikt vellykket resultat med stolthet? Den var så innmari god denne her paien, at dere må love å prøve den ut! Verdens enkelste "kake", klar på 1-2-3. Stekte min i ca. 30 minutter på 190 grader, midt i ovnen. Brukt fantasien, her kan du lage pai av hva enn du måtte ønske, og alltid være trygg på at du har ingrediensene i kjøkkenskapet. Hva med eple, som nevnt ovenfor, jordbær & bringebær, rabarbara (når den tid kommer i sommer), ...nei, ta det du virkelig liker og smell sammen en nydelig pai som er ekstra god med en stor skje iskrem til og nytraktet kaffe. Hverdagsluksus er et must for oss alle i ny og ne! Ha en flott lille-fredag videre!

Likes

Comments

· hipp hipp hurrahhhhh·

For en deilig dag det var i går! Gratulerer så mye med dagen på etteskudd! Jordbær til frokost, stille og rolig, etterfulgt av sol, musikk, barnetog og kongefamilie i sentrum tidlig formiddag, timesvis med trasking, is, skoleboller og middagsbuffet ved fjorden. Syttende mai er min absolutte favorittdag i hele året, så jeg var virkelig i mitt ess i går! Knallvær, god mat og pyntet fra topp til tå - da er jeg lykkerlig! 3x3 hurra for det vakre landet vårt!

Likes

Comments

Kom over en slager fra noen år tilbake, av flotte Veronica Maggio! Husker jeg hørte mye på henne siste året mitt på universitetet i England, og har mange minner til hennes hitlåter. Denne sangen, Snälla bli min, er både trist og fin, og det var vemodig samt godt å høre den igjen.

Likes

Comments

Det var ikke på tale om å sovne i går, og dagen ble ikke avslutten før over 2 på natten, just-in-time for å høre russens musikk jome ovenfra Tryvann - match! Våknet i tillegg mer enn 2 timer før alarmen, så det ble lite med søvn, med andre ord en treg lørdagsmorgen. Men hva er skammen i det? Jeg vet å kose meg, og gjøre det beste ut av enhver situasjon, så etter en lang dusj gjorde jeg morgentimene ekstra koselig og rolige. Det dufter så deilig av den nydelige blomsterbuketten jeg mottok forrige uke - den er diger, altså! Knallfine farger, og skikkelig praktfull! Er det ikke noe med å komme inn på kjøkkenet eller i stuen og bli møtt av slikt et vakkert syn? I say yes!


· my recipe for a great weekend morning·

ENJOY THE BEAUTIFUL BOUQUET OF FLOWERS YOU GOT AS A GIFT ON A NORMAL WEEKDAY


MAKE A YUMMI AND NUTRITIOUS BREAKFAST AND WATCH YOU FAVORITE SERIES IN BED

DRNK FRESH ORANGE JUICE WITH ICE CUBES FROM WINE GLASSES - JUST CUS YOU'RE CLASSY LIKE THAT

Bare jeg som elsker å drikke juice fra vinglass? Da blir det en liten spark of eleganse, og ingenting er morsomere enn å drikke med stett - pluss, må ikke glemme den strake lillefingeren - klasse! I kveld er det booket pizzakveld og Eurovision hos broren min, så det er bare å holde energien oppe og prøve å ikke sovne før poengene er talt. Synd Norge ikke er med i finalen, men blir god underholdning med de andre deltakerene. Før den tid må jeg snu opp-ned på hovedstaden og prøve å finne en 17.mai-kjole i hui og hast, det er jo stengte butikker på mandag, så jeg får takke meg selv for å ha utsatt dette til siste sekund, tyyyyypisk. Skjerf ca. hvert år....

...

Likes

Comments

Jeg holder meg unna potetgull - og godteriposen så godt jeg kan i på fredager, og helgedager generelt. Det florerer av sunne inspirasjonskilder så i dag ble en god og knasende snacks fredagskosen. Ikke vanskeligere er det enn å skjære opp rektangulære skiver av speltlomper, drysse dem med ønsket krydder (jeg gikk for kayennepepper og chillikrydder). Et tips er å klapp litt vann på hver form så blir de sprøere og krydderet sitter bedre. Settes så i ovnen på 180 grader, i ca 5-8 minutter. Pass på at de ikke blir svidd, men fine og sprø.

Her er det bare fantasien som stopper en når det kommer til dip. Personlig elsker jeg gode gamle Holiday-dipen blandet med lettrømme, så det ble den versjonen i kveld. Ved senere anledninger ønsker jeg å å lage hjemmelaget guacamole - og salsa. Yummi♥ Oppskrifter på disse kommer opp på bloggen!

Velbekomme! Sunt og godt!

Likes

Comments

Jee, føler alle snakker om været om dagen, som om det skulle vært det eneste temaet tilgjengelig. Kan ikke dy med, jeg har stooorkost meg siden torsdag forrige uke, og stikkord som god mat, masse turer, stekende sol og masse aktivitet og godt selskap beskriver livet med den herlige utetemperaturen. En lang sykkeltur fant sted i går; langt utover Fornebu og Snarøya, FroYo (aka too-good-to-be-true), spaghetti bolognese dager på rad (guilty-pleasure) og besøk til hjemmetrakter for en avtale i dag formiddag. Livet smiler nå, altså!

Haha, gjett hvem er som er min? Godteri, kjeks, jordbær, mango og granola FTW (for the winner) hihii.....mmmmmmm!

Fra smil til alvor, i morgen er et uhyre skremmende samtidig sikkert et av livets stunder på planen. Etterhvert kommer dette frem her inne på bloggen. Tiden, tiden tiden... tiden vil vise. Det blir en rolig og relativt tidlig kveld i dag, for å roe nervene, men mest så kommer trøttheten sigende tidligere når man tilbringer så mye tid i solen. I full behagelighet, dog, elsker dette væreeeeet!

Likes

Comments

Mai-helgen startet alt med fridagen på torsdag da jeg bestemte meg for å slenge meg på toget ned kysten mot Sandefjord, aka min sommeridylls barndomsby. I to dager bodde jeg hos mormor, godt overrøst av kaker, gode samtaler og total avslapning. Lørdag ble tilbrakt ved kysten; med rømmegrøt, saft og jordbær i stekende sol, gårtur til de mange strender og viker i min onkel og tantes nydelige område; kake og kaffe på termos med nakne føtter lekende i sanden og solen brennende i ansiktet. Søndagen gikk til en heldags i Frognerparken, hvor det krydde av folk og engangsgriller. Fy, så utrolig deilig! Sushi, lesing og soling ble triologien av gårsdagens hendelser - helt suverent spør du meg. Har satt sammen noen snapshots fra den deilige og solrike langhelgen.


· Tur og lunsj ved sandefjords kyst·


· timesvis med soling og sushi i frognerparken·

Det er meldt likeså varmt i dag, så i dag blåses støvet av sykkelen og en god tur rundt Fornebu aka vårt nye hjem fra og med juli-måned er planen. Skal ikke se bort i fra at det kjøpes fro-yo for andre dagen på rad. Vi skylder på at vi må kjøle oss ned, haha. 

Likes

Comments

Dagen i dag bader i et blåskjær, en kjip variant av den gjenkjennelige blåmandagen, you know that feeling? Timene har vært innmari trege, mye som skulle vært gjort, lite som faktisk blir gjort. Energinivået er skakt og man tenker for langt frem i tid, men forblir på stedet hvil.

For å høyne både tankegang, utførelsesevne og kicke inn litt næring og for å døyve savnet etter sol og d-vitaminer, raslet jeg sammen en rikelig dose med antioksidanter: vi snakker masse fersk granateple og blåbær med en liten håndfull gojibær som topping. Granateple er min soleklare favoritt, så utrolig juicy og du kan merke godheten i hver kjerne. Den magiske og vidunderlige, tropiske frukten er proppfull av vitamin C og antioksidanter i fleng - en gave og skatt for kropp og sinn.

Jeg spiser frukt og bær, samt nøtter, så ofte jeg kan. Tror ikke det finnes den frukt jeg har smakt som ikke har falt i smak. Om sommeren frister det mest med blåbær, jordbær, bringebær, ananas og vannmelon, om vinteren er det appelsiner i lange baner. Jeg simpelthen elsker frisk og næringsrik kost, og kjenner hvordan hver celle i kroppen drar nytte av disse store inntakene av naturens egen medisin. Nå ble jeg litt dyp her, men min klare melding til alle og enhver; er å oppdage granateple på et helt nytt nivå.

Sent i kveld bærer det hen på atter en visning, og denne er helt klart en favoritt for oss, så det er bare å krysse fingrene. Dessuten er det lovet sol og varme denne uken, og jeg kjenner hvor mye jeg, og generelt vi, befolkningen, trenger dette nå. Men nå er det jobb, og først skal jeg komme meg til bunns i denne vitamindosen og la mandagen fortsette uten blåskjær, foruten fargen fra de søte blåbærene i skålen fremfor meg, mmmm

Likes

Comments