Tankar & Funeringar

Det var ett tag sedan jag bloggade och jag har saknat det väldigt mycket. Här får jag utlopp för mina tankar och funderingar. Jag älskar att skriva och det är något jag gör väldigt mycket.


Samhället idag förstår jag mig inte på. Dessa normer man förväntas följa, sociala medier som styr våra liv. Vi formas och påverkas av allt runt omkring oss. Vad är rätt eller fel?

Något som berör mig väldigt mycket är hur vi behandlar varandra. Alla har vi samma rättigheter oavsett var vi är från. Vårt ursprung spelar ingen roll eftersom att vi alla har samma rättigheter. Det finns så mycket hat i världen och speciellt på sociala medier. Det är så lätt att uttrycka sina åsikter bakom en skärm. Många saknar konsekvens tänk och bryr sig inte om ifall man kränker eller sårar någon. Vi har yttrandefrihet och får uttrycka våra åsikter men man måste även ta hänsyn till andra.

Jag har erfarenhet, inte från sociala medier men i verkligheten, saker man säger och gör kan såra någon något enormt. Aldrig har jag känt att jag har passat in men jag börjar inse samtidigt som jag växer i mig själv och blir en starkare individ att det inte spelar någon roll. Ingen ska få stoppa min lycka eller trycka ner mig. Det är viktigt att ha en bra självkänsla men det är även okej om man inte har det. Självkänsla är något man får jobba fram. Ingen är densamma lik. Vissa kanske föds med att vara mer "out going" och syns och hör mycket medan andra lite mer blyga försvinner i mängden.

Sociala medier har styrt mig väldigt mycket och jag förstår inte att jag kunde ägna flera timmar i sträck på snapchat eller att sitta och scrolla på instagram. Det är lockande och man kan drömma sig bort ett tag och tänka hennes liv verkar helt perfekt så vill jag också ha det. Det är nästan som ett rollspel man visar vad man vill visa för världen men det betyder inte att man visar verkligheten. Livet är annorlunda i en skärm.

Frågor och funderingar är något jag har varje dag nästan hela tiden. Det finns så mycket man kan förändra och förbättra men för att nå sina mål att förbättras så behöver man också jobba. Själv trodde jag förr att jag kunde få allt jag ville utan att jobba för det själv men med tiden så inser man att man har ansvar för sitt egna liv och de val man gör. Inget kommer till en lätt och för en del kan det vara en svår insikt att komma fram till. Har man fått allt serverat på ett silverfat länge är det svårt att anpassa sig sedan när man får göra saker och ting själv.

Det finns mycket mer jag vill skriva men det har jag fler tillfällen till att göra. En viktig sak jag vill iallafall säga är att tro på er själva för ni är viktiga och betyder något. Alla har vi ett värde som inte går att ersätta. <3

Gillar

Kommentarer