Hejsan hoppsan!

Vet ni, idag är det den första februari. Eller Vabbruari som många kallar det. Från och med nästa år och framåt kanske vi också är sånna som kallar det det, med ett litet barn som vi är hemma och vabbar med.

Men inte i år, för vårt barn har inte kommit än och kommer inte komma förrän i slutet av februari/början av mars... tiden går såååååå långsamt just nu!

Efter att jag tog examen i mitten av januari har jag gått hemma för att ta hand om mig själv och lilla bebisen i magen. Det känns lugnt och skönt, utan några måsten och tider att passa. Så jag passar på att försöka sälja av böckerna som jag har köpt under alla år som förskollärarstudent, känner ni någon som studerar till förskollärare kan ni ju rekommendera mig och mina böcker!

Annat nytt från februari är att det nu är förbjudet att hålla på med telefonen medan du kör bil. Glöm inte det. Det är faktiskt på tiden att det blir ett riktigt förbud!

Ha det bra där ute, kram från mig.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hejsan kära läsare.


Igår blev jag överraskad, kan man väl säga.


Mathias frågade i måndags om vi inte kunde äta frukost på Subway på lördagen (alltså igår). Jo gärna, svarade jag. Jag gillar att sitta på restaurangen och äta, men vi gör det så sällan. Så igår när jag hade vaknat började jag göra mig i ordning för att åka, men Mathias fick ett ryck och började städa "Jo, jag började ju för några dagar sen, men jag blev ju aldrig färdig" sa han medan han skurade golven. När jag gick in på toaletten upptäckte jag att det var städat där inne också, till och med spegeln. Jag gick ut till honom igen och frågade "Ska vi få gäster?" och han svarade medan han ryckte på axlarna "Nä, vadå då?". Jag mumlade något om att han städade och gick sen och gjorde mig i ordning.


Strax därefter skulle vi gå ut. Mathias sa till mig att gå i förväg medan han tog på sig skorna och jag (som hade börjat få några misstankar) gick ner för trapporna och ut genom dörren. Ut genom dörren i byggnaden mitt emot kom nästan samtidigt mina vänner Louise och Ellinore. Vi började småprata lite och kände på mig att de hade något i kikarn, men sen sa vi hejdå och åkte åt olika håll.


När jag och Mathias satt i bilen frågade jag honom "är det en babyshower planerad idag eller?". Jag tänkte ju att Mathias skulle säga nej, men att jag skulle kunna se på honom om det var så eller ej. Men jag kunde verkligen inte läsa av honom denna gången när han sa "Nej, varför skulle det vara det?". Vi pratade lite mer om det och jag kunde fortfarande inte läsa av honom så jag släppte det och vi köpte och åt våra Subways.


När vi äntligen hade ätit färdigt gick vi tillbaka till bilen och åkte hem. Mathias (som den hjälteman han kan vara) öppnade ytterdörren åt mig och lät mig gå före upp för trappan och låsa upp dörren. Precis innanför dörren är det första jag ser rosa och blåa ballonger och fika på mitt köksbord.

"Jag sa ju det" var min första reaktion och sen visste jag inte vad jag skulle göra. Jag misstänkte ju att det var någon/några i min lägenhet men jag såg ingen och jag hörde ingen. Jag kollade på toadörren i några sekunder medan jag funderade på om de hade gömt sig där inne, men sen sa jag "Hallå?" för att se om jag fick en reaktion. "Hallå!" kom det då från mitt vardagsrum så jag gick dit.


Och där stod dem, mina vänner och familjemedlemmar med kameror och mobiltelefoner redo. Jag visste inte hur jag skulle reagera, generad och chockad som jag blev. Och så började min babyshower.

Vi fikade lite och jag (vi) fick lite presenter. Den största och mest skrattretade var en tårta gjord av blöjor i olika storlekar med en söt liten elefant på toppen (Det är nog den sötaste tårttoppingen jag någonsin sett). Sen fick jag (vi) också "min första bok", en söt nalle och ett gipsavgjutningssett.

Vi fick göra ett quiz med frågor om förlossning och att vara förälder, jag fick 6 av 12 rätt så än har jag mycket att lära mig, haha. Alla hade tagit med sig varsin bild på sig själva när de var små och sen skulle vi gissa vem som var vem, jag var urkass på det! Vi fick också varsin vit babybody som vi fick rita på, med olika och väldigt roliga resultat.

Så man kan väl säga att jag blev lite överraskad även om jag hade en liten föraning om vad som skulle komma. De hade tydligen planerat detta i flera veckor och jag har inte haft en aning, har inte märkt eller ens tänkt tanken förrän igår när Mathias började städa, kanske lite väl noga.


Tusen tack till er som var här och även till er som ville varit här men av olika orsaker inte kunde vara det. Jag är verkligen tacksam och glad över gårdagen och det slit ni har lagt ner <3 Ni är guld värda!

Likes

Comments

Hej.


Idag är det min examensdag. Jag har äntligen tagit examen efter 3,5 års slit, skratt, jobb och tårar.


Jag har haft en superbra dag med en examenceremoni på skolan på förmiddagen, en lunch med Mathias, mamma och syster Carro på Grand Samarkand och sen middag på Båtsmannen på kvällen med min och Mathias familjer. Jag är så glad och tacksam för alla som ville vara med och fira denna dag med mig!


Av Mathias och hans familj fick jag en systemkamera i kombinerad julklapp och examenspresent. Jag håller fortfarande på att lära mig hur den fungerar. Förhoppningen är att jag ska hinna lära mig den tillräckligt innan Bebis kommer, för att jag ska kunna ta riktigt bra bilder på barnet och oss som familj.


Av min familj fick jag tre jättefina ljuslyktor med personlig text på (bilderna nedan). På den största står det "FAMILJEN Svensson Henrysson", på den mellanstora står det "Examen 2018" och på den minsta står det "SH". Jag fick också batteridrivna ljus som jag kan ha i dem. Det blev jättefint när jag satte upp dem!


Jag vill avsluta med att tacka för alla grattishälsningar som jag har fått under dagen, de fina presenterna och det underbara sällskapet på middagen ikväll OCH FRAMFÖRALLT vill jag tacka alla mina klasskamrater som funnits och stöttat mig under de senaste 3,5 åren. Vi har skrattat ihop och vi har gråtit ihop och jag kommer sakna er massor! Vi ses i arbetslivet!


Ha det gott. Puss.

Likes

Comments

Hej.

Idag är det 47 dagar till beräknad förlossning. Det är märkligt hur tiden både kan gå så fort och så långsamt samtidigt.

Här nedan kommer tre bilder på magen. Jag har inte varit så aktiv med att ta bilder på magen, men det gör kanske att det syns desto mer när jag väl tar bilder?

Den första bilden är tagen i vecka 25, den andra i vecka 28 och den sista är från idag, vecka 34. Det märks att det är en bebis där inne! Min lilla sparkare ❤️

Imorgon är det examensdags! Så overkligt att det är över efter imorgon.

Ha det gott, kramar.

Haha, det ser ut som om att jag aldrig byter tröja 😂 en favorit är väl en favorit, antar jag.

Likes

Comments

Hejsan.

På fredag tar jag examen, med en ceremoni på skolan på förmiddag och middag på restaurang med familjen på kvällen.

Imorgon förmiddag ska jag ha en sista redovisning i skolan och ikväll har jag gjort klart den sista inlämningsuppgiften. Uppgiften som jag gjorde ikväll har jag haft hela julen på mig att göra och sista inlämningsdag är på fredag.

Jag är gaaaanska duktig på att skjuta upp saker till sista ögonblicket, haha.

Jag kände nu ikväll att ”nu jävlar ska den bli färdig” och vipps: så var den färdig! Jag skulle precis skicka in den när det ”söta” meddelandet dök upp på skärmen: ”dokument 1-word (svarar inte) 😱

Och det var då jag insåg det... jag hade glömt spara uppgiften!! Alltså, över huvud taget. Försvinner uppgiften nu så får jag börja om heeeelt från början! Aj aj aj!!

Jag var nära till tårarna och trodde att allt var kört, att allt skulle raderas, att jag skulle behöva börja om på nytt imorgon!

Men då....

...började allt att fungera igen! Jag kunde spara och skicka in min färdiga, sista uppgift till skolan.

Så nu har jag bara en redovisning kvar imorgon förmiddag, sen är mina 3,5 år förbi och jag är en fri kvinna!

Tack för mig. Kramar.

Likes

Comments

Hejsan!

Ville bara dela med mig av dagens goda nyheter!

JAG ÄR GODKÄND PÅ EXAMENSARBETET!! Jippi!

Det känns som om det där jäkla arbetet har hållit på i ett helt halvår! Ja, det känns inte bara som det, det HAR gjort det: Kursen har hållit på i 10 veckor, med en förberedande kurs på fem veckor innan sommaren och de 10 veckorna blev avbrutna av fem veckors praktik...

Skönt också att börja sista kursen med kortvecka. Nu har jag helg! Fyra veckor kvar till examen 😘

Idag är det lucia också och jag var i Lagans kyrka och kollade på deras luciatåg efter skolan idag. Det var mysigt, även om dädesjös luciatåg alltid kommer vara bäst, haha.

Ha det bra. Puss.

Likes

Comments

Hej.

Idag är första dagen på sista kursen på förskollärarutbildningen! Om fyra veckor och fyra dagar är min tid på linnéuniversitetet över efter 3,5 års tid.

Jag har i och för sig en kurs efter mig som jag måste ta igen innan jag får examensbevis och lärarlegitimation. Men det fixar jag efter mammaledigheten!

Nu medan jag skriver detta sitter jag på bussen och tänker på pepparkaksdegen som ligger i kylskåpet hemma som jag ska baka idag eller imorgon. Bebisen i magen sparkar och gör kullerbyttor. Idag går vi in i vecka 30, och snart är det dags att träffa vårt lilla hjärta ❤️

Livet känns rätt gott ändå!

Ha det bäst! Puss!

Likes

Comments

Hejsan.

Sista veckan av kursen självständigt skrivande, den näst sista kursen i förskollärarlinjen. Fy fan, säger jag bara! Nog för att de senaste åren varit jobbiga och påfrestande på alla vis, men denna kursen alltså...

Handledaren som vi fått tilldelad att hjälpa oss med vårt arbete säger en sak ena dagen och en annan sak andra dagen. Examinatorn som vi fick träffa i måndags säger raka motsatsen till vad handledaren säger så vi får göra dubbelt arbete för att åtgärda handledarens misstag. Igår satt vi och fixade med examinatorns kommentarer mellan 8 och 17, och idag satt vi 8-18.30... och vi är ändå inte färdiga.

Men imorgon, då jäklar! Då ska vi bli klara hur sent det är blir! 💪

Ha det så bra ❤️

Likes

Comments

Hejsan.

På måndag går vi in i vecka 29, den tredje trimestern. Tiden går samtidigt både väldigt fort och väldigt långsamt. Kan inte lilla sparkaren komma ut någon gång?

Det står i min gravid-app att jag/bebis mellan vecka 28 och 32 kommer växa en del. Jag har redan vuxit en del, som ni kan se på bilderna nedan. Den första bilden är tagen i vecka 25 och den andra är tagen idag, i vecka 28.

Jag börjar få svårt att sova på nätterna. Det börjar bli jobbigt att vända mig om i sömnen och därför vaknar jag ofta när jag ska göra det (vilket händer ett par gånger varje natt). Jag har ont i bäckenbenet ibland och i revbenet ibland, vilket också väcker mig. Och det har hänt två gånger nu att jag har problem med magsyra mitt i natten och därför kan jag inte sova på grund av det. Men allt kommer vara så värt det när lilla sparkaren väl kommer ut ❤️

Din mamma älskar dig redan så mycket, lilla sparkare ❤️

Ha det gott! Kram från mig.

Likes

Comments

Tjena.
I måndags var jag i Ullared tillsammans med min mamma, min syster och en vän. Vi åkte dit på söndagkvällen och sov i en stuga där, för att på måndagen vara i varuhuset i princip hela dagen. Det blev en hel del inköpt kan jag lova, det var knappt att vi fick plats med allt i bilen, haha. Min mamma och min syster hade redan varit där tidigare under hösten så de behövde inte så mycket, vilket var tur eftersom jag tog upp halva bilen själv.

När man är på väg att utöka familjen så behövs det en hel del nya grejer! Skötbord, vagn och vagga var i princip det enda som vi redan hade och nu har vi typ ALLT!! På bilden nedan kan ni se hur många påsar som det gick åt till mig själv och sen måste man räkna med sakerna som inte fick plats i påsar, exempelvis madrass till skötbordet, babyskydd med tillhörande bas, badbalja och så vidare. Jag glömde ta kort på hur det såg ut i lägenheten innan jag började packa upp, men det var inte städat i alla fall!

Ja, ni kan ju tänka er hur bilen såg ut med alla mina grejer, några påsar var till de andra plus väskorna som vi hade med oss eftersom vi sov över. När vi stannade utanför min lägenhet i Ljungby och öppnade bagaget så ramlade en del grejer ut eftersom det var så överfullt, haha. Jag förstår inte hur vi lyckades stänga där till att börja med.

Ha det bra! Kramar.

Likes

Comments