Jag känner lite såhär, du gjorde en video när jag fyllde år så det känns lite gjort. Man vill ju inte va tvåa på bollen så att säga. Så jag kör en gammal hederlig text, även fast det ej är min starkaste sida. Och ja jag vet, din födelsedag var igår i Sverige, men här i Kanada är det fortfarande den 30 (med 3 minuters marginal) så jag känner att jag är inom tidsramen. Annars vet ju både du och jag att vara i tid inte är min starkaste sida.

Nellie Alexia Jennie Sandström Uhlin min bästa vän, min vapendragare, min hotshot (okej lite tvåa på bollen men ändå), min komiker och min boost i livet. Vad skulle jag göra utan dig? Vem skulle jag ringa när jag kommer hem mitt i natten efter lite förfriskning? Vem skulle jag ringa till och hulkandes gråta? Vem skulle jag berätta alla sjuka grejer för? Vem skulle jag dricka hotshots med? Vem skulle jag gå ut och dansa med tills benen ej längre bar och nackspärren trängde sig på? Vem skulle jag ha interna sjuka idiotiska skämt med? Vem skulle få mig att känna mig som den roligaste människan som gått i ett par skor? Vem skulle jag skicka bilder till i fula vinklar? Ja listan kan göras lång. Och jag vet faktiskt inte svaret, ingen skulle någonsin kunna fylla upp den plats du har hos mig. Du är den personen jag ofta pratar om med andra människor. Den kompisen jag skryter om är min. Det går inte en dag, knappt en timme utan att jag tänker på dig.

Hur vår vänskap tog fart? Ja du det vet ingen, men jag vet i alla fall att jag är så fruktansvärt glad att den gjorde det. Trots att vi inte bott i samma stad på alldeles för länge så känns det som att du är här hos mig jämt. Och så vill jag att det ska vara för evigt.

Och du en sak jag tänkte på nu när jag satt och försökte hitta bilder på dig/oss. Vi har så många minnen tillsammans, men jag har alldeles för få bilder. Så jag tänkte att jag skulle vilja ändra på det. Så vad säger du om att följa med mig till Berlin i Augusti? Eller nja egentligen är det inte en fråga! I Augusti följer du med mig till Berlin och fyller på vårt minnesförråd (och min kamera), okej?! Och ja om du inte kunde lägga ihop 1 + 1 så ska jag nu hjälpa dig. Du fyller år + jag köper en resa = din födelsedagspresent från mig!

Grattis på födelsedagen bästaste, finaste, underbaraste du!

Jag älskar dig Nellie Alexia Jennie Sandström Uhlin!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I Tisdags spenderade jag hela dagen + kvällen med barnen då både Tony och Kristina var iväg. Då det var så fint väder passade vi på att hoppa massa studsmatta. Solens varma strålar gav mig feeling så jag slängde in barnen i bilen och begav oss iväg för att köpa glass som avnjöts på studsmattan. Nostalgins vindar drog förbi och barndomsminnen från kompisars studsmattor susade genom huvudet. Väldigt mysigt var det.

Likes

Comments

Älskade fina mamma! Hur ska jag i ord kunna beskriva vad jag känner för dig och för allt du gjort för mig? Svaret är enkelt, jag kan inte. Men jag ska i alla fall försöka. 

Du är min stora förebild, idol och livskompass. Du stöttar mig i allt jag tar mig an, du är med mig i med och motgångar och du dömer mig aldrig för mina dåliga val. Du är min mamma och en av mina bästa kompisar. Du är knäpp, rolig och fantastisk. Du är den vackraste kvinnan på denna jord och jag är evigt tacksam att just jag fick bli din dotter. Att jag drog den stora vinstlotten i detta livslotteri, vad gjorde jag i mitt förra liv för att förtjäna det? Idag är det alla mödrars dag men för mig är alla dagar dina dagar. Trots att jag befinner mig 6 289 km ifrån dig just nu känner jag att du är med mig hela tiden.

Så vad försöker jag nu säga med denna text? Att jag älskar dig oändligt min fina mamma! 

Och så ska man ju tydligen säga grattis på morsdag. Men jag har inte riktigt förstått vad det är man gratulerar till? Att du har sådana fantastiska barn? I så fall, grattis mamma för att du har sådana fina barn! Och hoppas att du inte är arg på mig för att jag la upp dessa bilder utan att fråga först!💜

Likes

Comments

I fredags var jag på middag med 2 kanadensiska tjejer på en restaurang som heter Cactus Club. Ett av mina favoritställen här. Dom har väldigt god mat och fantastiska drinkar. Problemet var att mitt sällskap bestämde sig för att gå hem efter middagen och jag var sugen på fest. Men jag hade sån tur att Elsa, en av mina svenska kompisar här, var ute så jag kunde joina henne och hennes man.

Dom var på en klubb där ett band som spelade. Faktiskt riktigt bra musik live, så det var himla trevligt. Sen gick vi vidare till en annan klubb och Alex, Elsas man, tyckte att shots var en bra idé. Vilket han i och för sig alltid tyckt när jag varit med. Så kvällen slutade med hicka hemma hos Elsa och Alex som bjöd mig på pizza och svenskt godis. Åkte från dom någon gång runt 4, men det var så himla mysigt så det var det värt.

Bandet heter Tupper ware remix party vilket förövrigt är ett så jäkla coolt namn. De var även utklädda och såg ut att komma direkt från ett barnprogram, svinball. Lägger in en spellista med deras musik på Spotify hör nedanför. Inte lika bra som live såklart, men ändå värt att kika in. Hade aldrig hört talas om dem innan så har ingen aning om hur kända de är.

Likes

Comments

Förra Fredagen kom jag på den briljanta idén att åka buss till West Edmonton Mall och gå på Marine life. Det är ett litet akvarium som även har sjölejonshower, vilket barnen uppskattade. Mest tror jag de uppskattade bussresorna, för det var himla spännande tyckte dem. När jag berättade för Astrid att vi skulle åka buss började hon hoppa upp och ner och sa. "Åååh åka buss, det har jag nästan aldrig gjort" samtidigt som hon skrattade av lycka. Även Karl tjatade hela dagen om att vi skulle åka buss. "Astrid åka bussen, Karl också åka bussen. Cazandra också åka bussen!".

I slutet av showen har man möjlighet att ta en bild med sjölejonet när det pussar en på huvudet. Vilket jag var snäll nog och lät barnen göra, sen köpte jag dem en varsin bild. Så förresten jag ändrar mig, för Astrid var det nog det bästa med dagen. Hon tog med sig bilden till sin kompis sen på kvällen när de skulle på middag.

Alltså sjukt spännande att åka buss!

Det är helt bisarrt att sitta där och se alla människor som går runt och shoppar och stannar till för att kolla på spektaklet.

Detta är något jag har lite svårt att uppskatta egentligen. Kan mest tänka på de stackars djuren och hur vidrigt det är. Och jag vet att det är fel att stötta dessa verksamheter osv. Men samtidigt är det så himla spännande hur de lyckats träna dessa enorma varelser till alla coola konster. Så himla tudelat.

Som sagt Karl njuter av bussresan och Astrid av bilden på sig själv.

I det stora hela, en mysig utflykt som resulterat i en stor busstörst hos dessa barn.

Likes

Comments

Hittade lite bilder sen påsken i min kamera så tänkte att jag kunde dela med mig av de även fast det var ett tag sen. Vi hade inget stort påskfirande men lite egg hunting gjorde barnen i alla fall. Det var så himla mysigt att se dem springa runt med sina små korgar på framgården och leta efter små chokladägg mm. En tradition jag kommer att ta med mig härifrån.

Min fina värdfamilj gav även mig ett påskägg med svenskt godis från IKEA, men det hittar jag ingen bild på. 

Likes

Comments

​Tänkte bara visa en liten sminkning jag gjorde i helgen när jag inte hade så mycket annat för mig. Oftast gör jag så, sminkar mig när jag bara är hemma och gör ingenting, det är då andan faller sig på helg enkelt. 

Likes

Comments

För någon vecka sedan blev jag med klackeskor. Jag gillar dom men är ännu inte helt bekväm i annat än sneakers eller runners. Men övning ger färdighet har jag hört så får se till att ta ut och rasta dom mer så kanske det här blir bra. 

Likes

Comments

Idag var det helgdag trots att det är Måndag, varför vet jag inte, men något skulle tydligen firas. Så det gjorde jag med en brunch på Urban Diner med två av mina favvisar här. Mycket trevligt även fast stan inte visat sig från sin bästa sida med regn och grått väder. 

Likes

Comments

Förra helgen tog jag mod till mig och tog en buss mot Banff ensam för att bo på hostel och åka snowboard. Kanske inte låter som en stor grej för många, men för mig var det ett stort steg att åka någonstans själv. Och det var helt klart värt det, en av de bästa helgerna i mitt liv! Träffade fantastiska människor och naturen i Banff är helt magisk!

Kolla bara på detta! Det är få ställen som man kan njuta så mycket av genom ett bussfönster!

Landade i Banff på fredagskvällen och då var det bara till att leta upp mitt boende. Bodde på Banff International Hostel som verkligen var över mina förväntningar. Bodde i ett 6 bäddarsrum för tjejer och redan första kvällen fick jag kontakt med 3 av tjejerna i rummet. En av tjejerna var på att gå ut och dricka en öl så vi gick ut och kollade läget i byn. Att vi sen inte var helt lika är en annan sak, hon berättade om hur brukade ta substanser som inte riktigt är ett alternativ i mitt liv. Men som sagt, alltid trevligt att ha lite sällskap.

Dessa bilder på Banff International Hostel är lånade från Booking.com.

Lördagen spenderades i Sunshine Village på en snowboard, vilket var helt magiskt. Bästa med att vara själv var att jag fick möjligheten att prata med många spännande människor i liften på vägen upp, och sen kunde jag ta mig ner helt i min egen takt utan att känna mig stressad. Kunde dessutom njuta av massa härlig musik och trevliga podcasts i den fantastiska omgivningen.

Kolla bara på detta, är så sjukt mäktigt med alla dessa enorma berg som omger en. Tråkigt bara att jag inte är tillräckligt skillad med min kamera att jag kan få fram magin. Men bara tro mig, det är sjukt värt en trip till detta fantastiska ställe.

Träffade på några trevliga människor som jag drack lite öl och snackade med, de gav mig även skjuts tillbaka till Banff donwtown vilket var väldans skönt.

Kvällen spenderades med fantastiska människor från hostelet jag bodde på. Jag och en tjej från mitt rum gick till lobbyn och började snacka med massa snubbar som också bodde där, bland annat två killar från Skellefteå, det var kul. Vi gick alla ut och gjorde byn, men en av killarna var inte i skick att stanna så vi var tre stycken som begav oss tillbaka "hem" runt 1. Men min kväll slutade inte förrens runt 4 då jag och en australiensare kom väldigt bra överens och satt ute och pratade. Mycket trevligt.


Även söndagen spenderades på en snowboard och avslutades med en bussresa tillbaka hem till Edmonton. Kändes inge kul alls att lämna detta paradis...

​Kom hem 6 på Måndag morgon, så det var inte helt muntert att börja jobba klockan 8, men helt klart värt det!

Likes

Comments