Nu har de gått såååå lång tid sen jag skrev här o sen jag var inne här överhuvudtaget. Jag får väl erkänna att det är Facebook som gäller när jag ska hålla reda på vänner o kolla bilder. Iaf så befinner jag mig i Cádiz nu... jag kom hit 8 september o stannar till 8 juli. :D Men hela meningen med det här inlägget är att berätta lite kort vad som hände INNAN jag åkte.

Det gick bra med alla tentorna, fick VG på allting om jag inte minns fel... så de var inga problem alls även om de kändes så innan. Var ledig i princip hela sommaren... otroligt skönt. När jag tänker efter var det första sommaren som jag var helt ledig sen 2003... så det behövdes verkligen! Det var mkt firande av födelsedagar (mamma o pappa 50 år, två kusiner 18 o 25 år) o jag o mina syskon skickade iväg våra föräldrar till USA (Las Vegas & San Francisco) två veckor!! Under den tiden åkte jag med min farmor, farfar o farbror till Finland o gick på begravning. Sen hann jag med att jobba sammanlagt 5 dagar på förskolor/fritids... så de var mkt ledig tid.

Efter sommaren förberedde jag mig för att åka hit. Jag hade redan valt alla mina kurser... men upptäckte sen att de var ett papper som jag skulle fyllt i o skickat in långt innan... så jag åkte till skolan o fick pappret påskrivet av min lärare, tog en kopia o skickade det till Cádiz. Pga. de där pappret var jag otroligt nervös innan jag skulle åka. Jag hade fixat boende hos en familj o pratat med dem i telefon några gånger. Hade också pratat med en svensk tjej som var här förra terminen o frågat henne om det mesta. Så den 7 september packade jag mina väskor för att åka hit nästa morgon. Hatar verkligen att packa o speciellt när man ska vara borta nästan ett helt år. Tvekade också länge om jag skulle ta med mig min dator eller inte... men de gjorde jag. :)

Om ni vill läsa om min resa o hur jag har de här borta så får ni gå in på resdagboken.se och söka på ''Cattis85''. Kommer, precis som jag gjorde när jag var i USA, inte att blogga här under min resa utan gör det på Resdagboken istället. Så skynda er dit nu!!!

/Catharina

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Sist jag skrev var jag riktigt frustrerad och gick o väntade. Nu har jag äntligen fått svar efter lite tjat på min lärare och jag har fått en plats i Cádiz!!! Wohoo.. :D Men... de verkar som de här kommer kräva en massa egna initiativ och frågor eftersom man inte får någon information serverad till sig. T.ex. så fick jag ju inte ens veta om jag fått nån plats förräns någon vecka sen...

Så, det är dags att välja kurser till universitetet i Cádiz och det är inte det lättaste. Har självklart frågat om hjälp men hon ville att jag skulle kolla lite själv först och sen fråga henne om hjälp igen. Har suttit en massa på deras hemsida men fattar inte alls deras system med kurser så jag ska luska ut så mkt jag kan på egen hand och sen prata med läraren igen på onsdag. Då hoppas jag att jag får mer klarhet i vad jag ska välja och hur jag ska söka bostad m.m. Däremot så är min lärare otroligt hjälpsam så jag kan inte klaga på det men det är bara så svårt när man inte har nån klar bild över hur man ska gå till väga med allt. Har iaf fått en mailadress till en student som är i Cádiz och läser Erasmus nu och fått lite svar från henne med så jag får väl ta lite hjälp av henne också. Det här är så spännande, nervöst, stressande och läskigt på samma gång. Hoppas allt går bra... men jag är faktiskt lite orolig över språket. Å andra sidan så brukar jag lära mig fort så de här blir en rolig utmaning. :)

Hade grammatiktenta i lördags som kändes rätt bra men kan ha gått lite hur som helst. Tre veckor kvar med tentor och försöka utnyttja tiden till att förbereda sig för Spanien så gott som möjlligt. Annars har det inte hänt nåt speciellt... det är väl mest som vanligt.. alltså skola, jobb och lite träning emellan. Pust.

Likes

Comments

Ååååh, all denna väntan. Blir galet frustrerad... har inte hört nåt om min ansökan ännu o det är redan maj... bara 4 veckor kvar i skolan nu och sen e de inte långt kvar tills de bär av. Behöver ju hjälp med vad jag ska välja för kurser där nere och då måste jag ju nästan reda upp det innan terminen är slut... suck. :( har inget sommarjobb heller vilket gör mig väldigt stressad. Kan nog klara mig ekonomiskt ändå, men hade vart så skönt med lite extra pengar nu när man ska iväg... och jag har ingen lust att sitta hemma hela sommaren och inte kunna göra nåt.. så jag hoppas på ett litet mirakel nu.

Ytterligare ett stressmoment är alla tentor som kommer nu i slutet på terminen. Man måste rycka upp sig när det är som mest runt omkring och man är som tröttast. Herregud... hur ska detta gå???

Det är ungefär så mitt liv ser ut just nu... jag går runt och oroar mig för saker som jag inte kan eller inte orkar göra något åt. :( Vill att de här veckorna ska vara över samtidigt som jag absolut inte vill att maj ska ta slut... Enda glädjeämnet just nu är Eurovision som går nästa vecka... hehe. Ciao.

Likes

Comments

Sitter och funderar lite på vad de var som gjorde att jag knappt kunde ta mig hem i tisdags... hade vart och lämnat blod på Droppen och mådde jättebra efteråt. Sen var de fullt med folk på bussen så jag fick stå nästan ända hem, och det var varmt. Kände hur jag började må illa och blev torr i munnen. Höll ut till min hållplats sen fick jag lite frisk luft och trodde de skulle gå över. Men istället fick jag sätta mig på gräset och vila. Efter typ 5 min. lyckades jag gå över vägen och sätta mig på andra sidan. Därefter kunde jag gå högst 20 min.åt gången innan de blev svart för ögonen och jag höll på att svimma. Benen hängde inte alls med och vek sig. Efter ungefär en halvtimme var jag hemma och kastade mig på soffan. Fick lägga där flera timmar och vila. Usch... var verkligen obehagligt. Vet inte riktigt vad de beror på heller... har bara hänt mig en gång innan men då var jag sjuk och de var 30 grader ute. :S

 

 

Likes

Comments

Hola! :) Ett bra tag sen man var här inne... blir oftast facebook nuförtiden. Början på nya året har väl varit varken bra eller dålig. Pluggar spanska nu och det är MYCKET svårare än engelskan... har verkligen ingenting gratis där. Därför kommer de bli väldigt nyttigt för mig att åka till Spanien och plugga där till hösten. Har lämnat in ansökan nu så får vi se vad som händer... har sökt till Cádiz och förhoppningsvis är de inte många som söker så jag får platsen. Har inte fått resultat på nån tenta än så jag vet inte om jag är på rätt spår men jag hoppas det.  De få dagar jag inte haft nån skola har jag vikarierat på olika skolor, mest förskolor. Väldigt bra att tjäna in lite pengar eftersom mammas & pappas resa blev dyrare än jag tänkt mig. På tal om pengar är jag lite stressad eftersom jag inte har nåt sommarjobb. Volvo har inte hört av sig så jag söker lite annat men nu är de nästan för sent... :( Jag håller tummarna ändå att jag får något.

Har just kommit igång med träningen igen... vart förkyld många veckor och hela familjen har vart sjuk i omgångar. Jätteskönt att komma igång igen iaf. Annars flyter livet på, men känns som mycket hänger i luften nu och de gillar jag inte. Sen har jag än en gång upptäckt att de finns falska och oärliga människor som ljuger och springer åt andra hållet istället för att säga vad det är som trycker. Nää, har insett att sånt tar alldeles för mycket energi... är inte värt det. Så jag ligger lågt och ser fram emot Spanien istället.

''Yo no sé que hacer conmigo'' - El Cuarteto de Nos

 

 

Likes

Comments

Nu är både jul o nyår över... känns alltid så segt nu efter men ännu segare var de nog i mellandagarna. Julen va mysig med massor av god mat som jag hjälpte till att laga dan innan. Önskade mig inget mer än pengar i år så de blev inte så många paket... men bättre att få nåt man behöver tycker jag. Nyår var väldigt kul... med nästan inga förväntningar innan, de kanske är så de ska va?? Hade inget planerat fram till kvällen innan då Ronja bjöd in mig, Daniel o Robban till henne. Första gången jag var hemma hos henne o Johan... jättemysig lägenhet. Och de jag såg av Sjövik gillade jag också. :)

Blev iaf ett glatt nyår och nu ska man ta tag i träning och skola. Måste få tag på en studievägledare snart för att se om jag verkligen kan flytta till Spanien... kanske blir lite krångel. :( Sen får jag se om de blir nåt vikariat innan jag börjar med spanskan den 19:e. Har köpt nytt gymkort och de är också dags för ett nytt busskort, besök hos frissan o tandläkaren. Känns som de går åt mkt pengar denna månaden. Men men... tror de kan bli ett bra år med nya erfarenheter, nya människor och massor av nya utmaningar!! :D

Och förresten... glöm inte att stödja världens bästa kör imon... Borås-kören i Körslaget! Rösta rösta!!

 

GOTT NYTT 2009!!!

Likes

Comments

Vad har hänt sen i somras då? Blev ingen vila efter resan... direkt till skolan dan efter. Mådde ganska dåligt... yr. Förstod senare att de var jetlag... första gången de drabbade mig.

Har iaf gått bra i skolan hittills. Haft en del tentor... och de har vart helt okej. Grammatik, språkhistoria, litteraturhistoria, ELUB, VFU, ungdomslitteratur, kulturstudier, skriftlig språkfärdighet... VFU:n gick bra men de var jobbigare klasser än förra terminen vilket gjorde att de blev mer utmaning. Men jag har utvecklats otroligt mkt under den här tiden och har lärt mig mkt. Speciellt första VFU:n då Erika var i Brighton och jag fick va själv. Var på studiebesök på IB programmet på Aranäs också... intressant.

Har också vart väldigt ofta på bio... en del filmer var bättre än andra men ändå rätt mysigt. Det var 10 år sen brandkatastrofen på Backaplan. Kändes jättekonstigt nu när de va så längesen... känns som 100 år sen men ändå så nära på nåt sätt. Vi har renoverat duschrummet så de har blivit riktigt fint här hemma nu. Vart en kort sväng på Ullared för shopping. =) Sen på U23D bio vilket var riktigt häftigt måste jag säga. :D

Nu är de riktigt nära jul och jag har gjort de mesta för att få lite julkänsla när de inte finns nån snö. Julbakat, skrivit julkort, lyssnat på julmusik, julpyntat och vart på Jul på Liseberg. Magnus var där och var lika underbar som vanligt. Har också börjat förbereda mina utlandsstudier i Spanien till hösten som är nåt jag både ser fram emot och fasar över. Spännande! Nu i jul blir de bara vila och göra sånt som e kul.

''Julens tid är här'' - Magnus Carlsson & Molly Sandén

Likes

Comments

om USA i somras...

Så Brian hämtade upp oss och jag tog min bil och följde efter honom till hans lägenhet. Hade en lugn kväll med pizza. Nästa morgon packade vi bilen och jag slapp köra min bil och fick åka med de andra. Tog flera timmar att köra ner till Ocean City pga köer. När vi kommit ner och hämtat nycklar till hotellet, plus hittat hotellet och burit in all packning så åkte vi till mataffären som låg precis mitt emot. Kollade runt lite och på kvällen va vi på lekplatsen utanför hotellet. Promenerade på stranden...

På söndagen blev de donuts till frukost... :P Tillbringade dagen på stranden... fick en hel del färg... men blev mest bränd. :( Dan efter va de amerikanska pannkakor till frukost... sen stranden igen och hotellets pool. Åt middag på en typisk amerikansk restaurang ''Denny's'' och sen till ''Candy Store''. Hämtade kort som tagits med Brian o barnen på stranden under dan... fick en kopia på ett kort av flickorna som va jättesött. =)

Ännu en ''annorlunda'' frukost... muffins. Hehe. Vi åkte till en vattenpark och åkte massa rutschkanor och grejer. De va riktigt kul. När vi kom tillbaks gick jag ut på en promenad för att köpa telefonkort men hittade inget bra. Tidigt nästa morgon, typ 8.20 så åkte de andra till boardwalken för att hyra en cykel och cykla hela boardwalken. Jag valde att stanna och sova ut. Senare skulle Brian klippa sig och han tog med sig flickorna. Kände inte att jag hade lust att hänga med så jag tog en låååååång promenad till posten. De va riktigt långt att gå. Sedan åkte vi till Assateague Island som var ett skyddat naturområde med frigående hästar. Riktigt coolt att gå runt på stranden och hästarna gick omkring där helt lösa.

På kvällen åkte vi till boardwalken där de blev en cheese steak och sen åkte jag och Cameron några attraktioner. Hade väldigt roligt med henne. Cameron & Kaitlyn köpte varsin eremitkräfta också. =) Sista dan åkte vi gokarts på ett ställe som hette ''Baja''. De hade 5-6 gokartbanor och de va helt ok fast jag inte gillar gokarts egentligen. På eftermiddan spelade vi minigolf. Inte heller min favorit men lite kul att testa ändå. Kaitlyn va för trött och fick ett utbrott där varken hon eller vi andra visste vad hon ville egentligen. Slutade med att vi gick därifrån och efter att hon lugnat ner sig åt vi middag på ''Bull on the Beach'' som hade väldigt god mat.

Så... va de dags att åka tillbaks till Pennsylvania och Gilbertsville. Åt på ''Sonics'', ännu en ''Burger King'' eller ''McDonalds'' variant. När vi kom hem sa jag hejdå till Brian och åkte sen och växlade mina mynt. Åt kinamat till middag och sen packade jag ihop mina grejer. Cameron sov över hos en kompis så jag fick aldrig sagt hejdå till henne. Men gjorde iaf de till Danielle och hennes pojkvän. Vaknade tidigt för att jag skulle ha tid på mig... Meredith o Kaitlyn var inte vakna när jag åkte... :( Men hittade faktiskt helt okej till Allentown och lyckades tanka bilen också. :) Var vid biluthyrningen lite för tidigt men de gick bra... de fixade en taxi till mig till busstationen. Missade den tidiga bussen till New York så fick vänta. Och när jag kom fram til NYC så tog de lite tid att hitta bussen till flygplatsen men de ordnade sig till slut. Tog tid att checka in väskorna och sen blev de att kasta i sig McDonald's innan jag fick leta upp gaten.

Var jätteroligt att åka tillbaks till Pennsylvania och Gilbertsville och träffa familjen. Fick se att de inte glömt mig... men samtidigt kändes de konstigt att se Brian bo på ett håll och Meredith på ett annat. Och att se Danielle som deras nya familjemedlem. Men ångrar inte att jag åkte dit fast nästa gång åker jag inte själv.

Likes

Comments

Ååååh... länge sen sist. Får väl börja där jag lämnade förra gången. Hade kul inne i stan på Kulturkalaset. Åt och njöt av musik (Arvingarna) och träffade familjen Mattsson, tittade lite på cirkuskonster.

Sen var de då USA. Lite nervöst att åka iväg själv. Flyget dit gick bra. Satt bredvid en amerikan som var rätt trevlig. Kom smidigt igenom customs och letade sen upp en shuttle in till NYC. Väl där var jag tvungen att byta shuttle för att komma till hotellet men hoppade på fel och fick ta en taxi sista biten. På hotellet mötte jag Momo och de va jättekul att se henne igen. Vi gick ut och åt på en diner och promenerade runt en stund. Sen åkte hon hem och jag somnade tidigt... helt slut.

På morgonen gick jag först till busstationen och köpte biljett. Men vilken tid de tog innan jag hittade rätt ställe. Sen köpte jag vykort, och vatten och åt på Subway. Vilade en liten stund innan jag checkade ut och promenerade till busstationen. Fick vänta rätt länge för man var tvungen att checka ut vid 12 och bussen gick inte förrän 14. Tyken busschaufför men de spelade ingen roll för jag såg bara fram emot att få träffa familjen.

Framme i Allentown var jag riktigt nervös för jag visste inte hur jag skulle ta mig till Hertz där jag skulle hämta bilen. Området såg inte så säkert ut för en ensam tjej att promenera så jag tog en taxi. Sen kom de värsta. På Hertz fick jag besked om att de skulle kosta mig ca 1260 dollar för de två veckorna! I bekräftelsen jag fick på mailen innan jag åkte stod det 624 dollar!!! Visste ju att de skulle kosta extra eftersom jag är under 25... men den avgiften var hela 27 dollar per dag plus försäkringen som jag trodde att jag redan betalat. Förklarade vad som stått i mailet och han fattade ingenting. Kollade på datorn men hittade inget om det. Så jag bad honom ta bort försäkringen på bilen och ''try my luck''  och då kom de ner till 930 dollar. Inte den bästa starten på resan precis...

Åkte lite vilse innan jag hittade rätt väg till Gilbertsville... när jag kom fram var jag lättad. Trodde att ingen var hemma först men Cameron, Kaitlyn, Danielle (au pairen) och två kompisar till Cameron satt på baksidan. Kände inte igen Kaitlyn och hon kände absolut inte igen mig. Gillade inte alls Camerons kompisar men Danielle var jättetrevlig.

Senare kom Meredith hem och hon var verkligen förändrad. Gått ner i vikt... blond... och väldigt glad. Danielles pojkvän och Merediths (som jag fattar det) nya pojkvän kom över på middag. Mkt på en och samma dag...

Nästa dag följde jag med Meredith, barnen och Danielle till ett college som Danielle skulle registrera sig på. Tog tid så vi åt på Wendy's och sen vidare till ett stort outlet. Pizza Hut till middag... inte vad jag längtat efter men men...

På onsdagen utforskade jag Walmart och King of Prussia. Tog väääldigt lång tid att hitta rätt väg till mallet. Köpte massa presenter till familjen där plus två skivor till mig själv.

Stannade hemma på torsdagen och lekte med Kaitlyn. Hon släppte loss redan samma kväll och började leka med mig. Hur söt som helst. :D Fick träffa Brian när han kom och hämtade upp oss för att äta på dinern. Han var sig helt lik... inte alls förändrad. Fick också se hans nya lägenhet... rätt mysig.

Gjorde inte så mkt på fredagen... packade lite för Ocean City, MD. Brian hade bjudit med mig dit men han och barnen. :D Grymt.

Jopp, mkt att skriva om... får skriva mer imon tror jag.

/Cattis

Likes

Comments

Imorgon bär de av!!! TILL NYC!!! Kan inte fatta det... Momo möter mig på hotellet och på måndag åker jag vidare till familjen. Ska bli sååå spännande. Går inte att beskriva hur mkt jag längtat efter den här resan...

Gick bra hos optikern förresten. Har fått glasögon som jag försöker vänja mig vid. Sista veckan på jobbet gick bra, men kändes som tiden gått lite för fort. Saknar det faktiskt. I lördags var jag och shoppade lite grejer till USA och sen blev det Amazing Thai med mamma, Titti & Malin. Så gott! Efter det gick vi på bio och såg Hancock. Den var väldigt bra, men lite konstig på slutet.

Denna veckan har jag fått jättemkt gjort. Köpt klart alla presenter, slagit in dem, växlat pengar, sålt mina gamla skolböcker, beställt alla nya böcker, städat, skrivit ut alla viktiga papper och förberett mig för USA. Och i torsdags såg jag Takida på Kulturkalaset. Var himla mkt folk och de var grymma. :D Idag fyller pappa år så vi ska fira honom. Ska packa... och sen in till stan och kolla runt lite.

So long...

/Cattis

Likes

Comments