Rymt...

Ikväll har det varit små gula ulliga kycklingar på rymmen överallt i köket! Jag fick se till att hålla de på plats så de inte äter upp min tårtdekoration tills på lördag, men då hade jag kanske haft något att skylla på om den inte blir bra;-)
Tänk vad lätt det kan vara att fixa till inför påsken! Här kommer receptet om några fler vill ha nykläckta kycklingar till påskfikan!

Påsk-kycklingar!!

200 g rumsvarmt smör
1,2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl
Lite vatten

Kokos
Gul karamellfärg
Smält choklad (till ögonen)
Marsipan eller något godis som kan se ut som en näbb

Vispa smör och florsocker vitt och poröst, tillsätt vaniljsocker och vetemjöl, häll i lite vatten så du får en bra men ganska torr deg.
Rulla degen till en liten boll (huvudet) och en lite större boll (kroppen). Tryck ett litet hål i kroppen och sätt dit huvudet! Gör så med all deg. Sätt in i frysen i ca 30 minuter så att alla kycklingarna blir kalla. Färga undertiden kokosen med gul karamellfärg.
Ta fram kycklingarna efter 30 min och doppa varje kyckling först i äggvita och rulla de sen i den gula kokosen. Sätt alla kycklingarna på ett bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 175 grader i ca 8-10 minuter.
Sådärja, då är de små sötnosarna färdiga och det är dax att sätta dit ögon och näbb!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229