Recept gristårta!

Några har undrat vad jag har för fyllning i min tårta!! Så här kommer receptet!
Jag gjorde två st riktigt kladdiga chokladbottnar som jag fyllde med hallongrädde och sen hade jag en kolaglasyr ovanpå! Grisarna är gjorda i sugarpaste som jag har färgat in med röd pastafärg!

Kladdig chokladbotten!

Botten:
200 g smör
3 dl socker
2 st ägg
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Smält smöret, häll i ägg och socker (ska inte vispas upp). Rör runt, tillsätt de torra ingredienserna i ägg-blandningen! Häll ner i en springform och sätt in i ugnen på 175 grader i 15-20 min

Glasyr:
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk ljus sirap
100 g blockchoklad
100 g smör

Koka upp allt utom smöret i en gryta i ca 10-15 min! När glasyren har börjat bli lite tjockare kan du klicka i smöret och röra om. Det tar en stund, så ge inte upp!!

Jag gjorde dubbel sats av både botten och glasyren!
OBS: botten gräddade jag i två st springformar då de är väldigt kladdiga och svåra att dela annars! Låt svalna.

Jag lät kanten på formen vara kvar på den understa bottnen. Vispa upp grädde och tillsätt hallonsylt efter tycke och smak! Bred hallongrädden över chokladbotten.
Ta bort kanten på den andra chokladbotten och vänd därefter upp och ner på den över hallongrädden! Det kan vara lite svårt att få botten att släppa, ta och hjälp till med en kniv! Gör ingenting om den inte blir jämn då det ändå ska på glasyr!!
När glasyren har svalnat helt, häll över halva satsen på tårtan (fortfarande ska kanten på springformen sitta kvar) och ställ in i kylen (gärna över natten).
När glasyren har blivit lite fastare (som en seg kolasås) är det dax att sätta dit kit kat runt om. Tag bort kanten på formen och tryck dit kit kat genom att ställa i lite av kolasåsen som runnit ner på kanten! Knyt ett fint band runt om och sätt dit de små söta grisarna som ska få gyttjebada! Häll därefter på mer glasyr om det önskas så grisarna blir täckta till hälften!!

FÄRDIGT!! Nu kan denna fina tårta serveras!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229