Pigen Under Træet - Anmeldelse.

Titel: Pigen Unger Træet ( Louise Rick #10) Forfatter: Sara Blædel Sideantal: 320 Udgivelsesår: 2019 Forlag: Politikens Forlag

Bogen er modtaget til anmeldelse fra Politikens Forlag.


Jordomrejsen sluttede brat for Louise Rick, da en nødsituation fra familien krævede hendes fulde opmærksomhed hjemme i Danmark. Hun rejser hjem for at være ved sin brors side, efter konen tilsyneladende har efterladt ham alene med deres fælles børn.

Samtidigt er et 25 år gammelt lig blevet fundet i en grotte på Bornholm. Der er tale om en 14-årig pige som forsvandt fra en lejrtur med sin skoleklasse helt tilbage i 1995. Dengang blev sagen slået hen til at være en frivillig forsvinden, for den i forvejen problematiske teenager.

De to hændelser begynder at kæde sig sammen, og Louise Rick må tage orlov fra sin orlov, for at finde frem til sin svigerinde, samt finde ud af, hvad der egentlig skete på Bornholm for alle de år siden.


For en person som ikke har den største krimi-erfaring og som ikke var helt opdateret på Louise Ricks “where-abouts”, så synes jeg faktisk at Pigen Under Træet er en utrolig spændende og letlæselig pageturner.
Selvom jeg ikke kendte til de fleste karakterer i bogen, så havde jeg ikke svært ved at kæde relationer og begivenheder sammen. Derfor kan Pigen Under Træet sagtens læses for sig selv, selvom det selvfølgelig ville være oplagt at fordybe sig i hele i serien om den populære politikvinde.
Til trods for at jeg var kæmpe fan af Ilka, så må jeg altså indrømme at Louise Rick og Camilla Lind også er nogle kvinder med ben i næsen!


Sara Blædel har en fantastisk skrivestil som gør læseoplevelsen flydende og letforståelig, og som samtidigt opretholder en spænding gennem hele bogen.


Det har altid været min opfattelse, at Sara Blædel går meget op i sin research, som også afspejles i hendes talrige bøger, og det kommer selvfølgelig også til udtryk i denne, hvilket får den til at virke mere livagtig. Pigen Under Træet får læseren til at føle sig indraget og inkluderet i politiarbejdet med Louise Rick.


For enhver som vil begive sig ud med krimigenren, erfaring eller ej.

★★★★☆

- CATHRINE ROSSEN.

Synes godt om

Kommentarer