Og Så Drukner Jeg - Anmeldelse.

Titel: Og Så Drukner Jeg Forfatter: Ditte Wiese Sideantal: 337 Udgivelsesår: 2019 Forlag: CarlsenPuls

Bogen er modtaget til anmeldelse fra CarlsenPuls.

Josephine har det helt perfekte liv. Hun får topkarakterer i skolen, har den perfekte kæreste og planer om at søge ind på jurastudiet. Altså, har hun hele sit liv planlagt på forhånd, et liv som de fleste kun drømmer om, og som andre misunder. Hvis man altså kun ser det udefra, for inden i er hun ved at brænde sammen.
Alt er planlagt og tilrettelagt ned til mindste detalje på hendes telefon, lige fra morgenmad (som sættes over otte timer før) til de daglige træningssessioner, til de kaloriefattige måltider, til at poste på instagram osv.
Imens propper hun sig med beta blokkere for at holde hendes evige angst nede, og bruger uendelig lang tid på at studere.
Det konstante pres for at præstere og den manglende søvn, er ved at smadre hende fuldstændig, men hun må for alt i verden opretholde den perfekte facade.


Og Så Drukner Jeg er en yderst vigtig roman! Selvom den hører under kategorien af ungdomsbøger, så anbefaler jeg faktisk alle at læse den.

Den viser det enorme pres som pålægges unge, om at vælge den rigtige uddannelse, have det perfekte udseende og generelt præstere bedst muligt i livet. Den viser hvordan stress og angst hober sig op, og hvordan dette undertrykkes fordi facaden er vigtigere - hvad andre ser, er vigtigere.
Josephine sover maksimalt 5 timer om natten (hvis hun overhovedet falder i søvn), hun bruger de fleste vågne timer på at studere, arbejde, være lektiehjælper og træne, samtidigt med at det forventes at hun altid kan stå til rådighed for sin kæreste og sin bedsteveninde. Hun lever nærmest af kaffe og beta blokere, for at kunne nå det hele.
Selvom denne bog er fiktiv, så er handlingen langt fra at være det. Dette er faktisk hverdagen for mange unge, hvor angsten for at fejle er skyhøj, hvilket resulterer i at mange psykiske udfordringer bliver undertrykt, for facaden skal jo være perfekt! Jeg kan huske presset fra da jeg selv gik på gymnasiet, og det var bestemt ikke nemt, heldigvis var sociale medier ikke ligeså trendy som de er nu, selvom det faktisk ikke er så mange år siden, at jeg fik huen på hovedet. Men jeg kan stadig huske presset, klart og tydeligt, og Ditte Wiese beskriver det perfekt.

★★★★★

- CATHRINE ROSSEN.

Synes godt om

Kommentarer