American Royals - Anmeldelse.

Titel: American Royals Forfatter: Katharine McGee Sideantal: 440 Udgivelsesår: 2019 Forlag: CarlsenPuls

Bogen er modtaget til anmeldelse fra CarlsenPuls.


Hvad ville der været sket, hvis George Washington var konge i stedet for præsident? Det svar giver Katharine McGee et bud på i American Royals, en bog fyldt med royalt drama og intriger i det moderne Amerika.
Vi følger skiftevis Beatrice, Samantha, Nina og Daphne. Deraf får vi forskellige synsvinkler i det amerikanske kongehus, og det knapt så glamourøse liv bag kulisserne.

Beatrice står til at skulle finde en kommende ægtemand når hun nu skal til at bestige tronen som den første kvindelige monark, men hun må kun vælge udfra en liste af forhåndsgodkendte kandidater. Så selvom hun står til at blive regent over Amerika, lever hun stadig i en undertrykket tilstand, hvor hun konstant må tilsidesætte sine egne behov til fordel for nationen.
Så har vi Samantha som frivilligt har valgt at være en royal rebel, bare for at have et eller andet formål med livet. Den ene halvdel af landet forguder Beatrice imens den anden halvdel forguder Samanthas tvillingebror, Jefferson, så Samantha føler sig som den evige "reserve", og kæmper en brav kamp for at finde sin plads i tilværelsen, og ikke mindst i kongehuset.
Nina har svært ved at finde balancen imellem hendes hemmelige liv i kongehuset, og hendes helt normale og anonyme liv på college. Og i sidste ende må hun vurdere, om hendes forhold med kongehuset er værd at ofre sin anonymitet for.
Vi følger også Daphne som har arbejdet hele sit liv på at få en royal titel, en drøm der braste da Jefferson slog op med hende. Og nu vil hun gøre ALT for, at få Jefferson tilbage, men det hårde arbejde og presset ved altid at have en perfekt facade, er ved at tage overhånd for hende.


American Royals er et genialt koncept i young-adult verdenen, og Katharine McGee har også formået at fange den royale essens når hun i skjul af drama tager hul på emner som kvindeundertrykkelse, forbudt kærlighed og det at finde sin egen identitet. I en fiktiv fortolkning om ungdommen i den moderne verden, og om hvordan social rang kan have stor betydning for unges identitet, giver Katharine McGee også et realistisk bud på, hvordan Amerika kunnet have set ud, hvis det var styret af et kongedømme. Og hvilke interessante udfald det kunne have for resten af verden.

Selvom jeg elskede konceptet og intrigerne, så syntes jeg også at American Royals var alt for langtrukken, og lidt kedelig i længden. Jeg nød dramaet som var i bedste Gossip Girl stil, men det ændrer ikke på, at jeg flere gange måtte tvinge mig selv til at genoptage læsningen. Derfor tog det mig også et godt stykke tid at kæmpe mig igennem bogen, men det udelukker ikke at jeg selvfølgelig gerne vil læse fortsættelsen, som Katharine McGee har fortalt på Twitter, at hun lige nu arbejder på.


★★★☆☆

- CATHRINE ROSSEN.

Synes godt om

Kommentarer