​I dag skulle vi arbejde med opsætning  


Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

​Lige så flot som det kan se ud, lige så svært er det

I dag skulle vi lære at lave permanente krøller, hvilket var vildt spændende men utrolig svært. 

Jeg startede med at vaske dukkens hår og derefter begyndte jeg at inddele håret i ca 6 sektioner, for at bevare håret vådt hentede jeg en vandspray da det er en vigtig del af processen, at håret er vådt.

Efter jeg havde inddelt håret og sat klemmer i, tog jeg mine skumspolere og begyndte at rulle håret ind i dem. Nogle dele af håret har meget spaltede spidser eller var i etager, jeg tog mit spidspapir der hvor problemet var og begyndte at rulle spolen videre ind mod hovedbunden i den modsatte retning af uret. For at spolen holder håret og ikke rykker sig er det vigtig at den bliver lukket ordenligt, ved at folde enderne ind mod hinanden. 

Når man ruller spolen er det vigtigt at huske at rulle lidt mere til den ene side end den anden så man opnår det bedste resultat og at spolen holder. 


Jeg syntes at det var rigtig svært at få spidspapiret til at holde, men det var rigtig spændende og det var fedt endelig at lærer om permanente krøller


Likes

Comments

Vi skulle i dag lære hvordan man laver fald med snegle.

Jeg startede med at vaske dukkehovedets håret og derefter let tørrede det med et håndklæde,mens mit krøllejern varmede op.

Jeg delte håret ind og rullede krøllejernet op i en krølle, i stedet for at hive krøllejernet ud af håret og lade det falde ned, hev jeg krøllejernet ud og lod krøllen være samlet, så satte jeg en klemme i så det holdte.

Efter håret var "rullet op" skulle håret i en tørrehjelm så håret blev tørret og jeg fik det rigtige resultat


Likes

Comments

I dag skulle vi have vores første metodefagstime som fitnessinstruktør med vores fitnesslærer Jonas.

Vi fik i timen en mini test omkring vores BMI, taljemål, hvilepuls og statisk styrke.

Vi skulle i mini testen starte med at regne vores BMI tal ud, jeg gik på nettet og fandt en hjemmeside der kunne regne det ud for mig. Det gennemsnitlige BMI for normal vægten ligger mellem 18,5-24,9, alt under 18,5 betyder du er undervægtig, og alt over 24,9 betyder man er overvægtig.

Efter vi havde fået udregnet vores BMI skulle vi i gang med vores taljemål. Taljemålet skulle måles ca ved navlen med et målebånd, som vi fik udleveret af vores lærer. Der er stor forskel på om du er mand eller kvinde når du har med dine taljemål at gøre. En kvindes taljemål bør være mindre end 80cm for at det ligger på normalen. Hvis du er mellem 80-88cm ved taljen er dine mål for høje, og hvis de er over 88cm betegnes det som overvægt. Mænds taljemål er en del højere end kvindernes, en mands taljemål skal ligge på omkring 94cm for at ligge på normalen.

​Vi skulle bagefter måle vores hvilepuls. Du placere to fingre på enten dit håndled, eller din hals ikke så langt fra din kæbe. Jeg synes godt at det kan være svært at finde min puls nogengange, det handler om, om man får placeret fingrene det rigtige sted og trykker hårdt nok, så man kan mærke den.

En god hvilepuls ligger under 50 slag i minuttet, en normal hvilepuls ligger mellem 50-70 slag i minuttet, hvis din hvilepuls er på mere end 70 slag i minuttet er den dårlig.

Jeg placerede min pegefinger og min langefinger på mit håndled, hvorefter jeg talte hvor mange slag der var på 15 sekunder og gangede det med 4 for se hvor mange slag i minuttet det så ville være.

Min hvilepuls lå på 56 slag i minuttet, så den er normal, og tæt på at være god.


Jeg havde en super god time, men følte ikke rigtig at jeg lærte noget da jeg allerede godt vidste noget om det. 

Likes

Comments

I dag skulle vi have vores første frisørtime og vores første metodefagstime inde for frisørfaget.

Vi skulle starte med at vælge os et øve hoved nede i faglokale 14 på skolen, efterfulgt skulle vi vaske dukkens hår. Efter det var vasket (kun med vand) skulle vi først tørre deres hår let med et håndklæde, og efter fulgt med føntørrer og en rundbørste. Efter håret var blevet tørt skulle dukken have redt håret.


Efter håret var blevet redt godt og grundigt skulle vi i gang med at krølle det. Jeg startede med at dele håret op i sektioner, for at håret blev siddende der hvor jeg gerne ville have det, satte jeg hårspænder i håret.

Jeg startede med at krølle håret i nakken, og bagefter stille og roligt arbejde mig længere og længere op.


Jeg havde i starten lidt problemer med at få håret krøllet ordenligt, fordi håret var meget glat og nemt røg ud af krøllejernet. Men til sidst fandt jeg en teknik der virkede for mig, og jeg blev OK tilfreds med resultatet af det krøllede hår.


Jeg synes det var super spændende, og jeg føler jeg har lært noget af det og fik noget ud af dagen.

Likes

Comments