bilen - en update

Bil / Motor
Nu är bilen redo för vintern, så gott det går.

Nu är vinterdäcken på, väldigt fräscht gummi satt på fälgarna viket är gött, vidare finns nu isskrapa och borste så nu kan jag utplåna is och snö om det skulle komma sånt, dessutom köpte jag sådan där ice-remover på sprayflaska, visst det blir en kladdig hinna av de men rtt effektivt för att få bort isen på rutorna i alla fall.

Då jag inte hade några bra sommardäck kvar på fälgarna så sade jag upp däckhotellet som ajg skrev om tidigare idag, måste beställa nya uppsättningar sommardäck, har ett sett relativt fräscha sommardäck på projektbilen men vore nice om jag kunde få på nya fräscha ringar på en uppsättning favoritfälgar jag har, SAAB 9-3 Aero-fälgar för övrigt.

Efter däckskiftet drog jag en kort sväng till garaget, lämnade av de gamla sommardäcken med fälgarna i garaget, dem får ligga där nu tills jag vet bättre, kanske någon vill köpa dem, har redan för många uppsättningar fälgar till 9-5 på vinden :)

Nr jag va ute i garaget tog jag mig även för att fixa bakluckan på bruksbilen, samma so fick vinterdäcken alltså, den ni ser på bilderna ovan, det var limrester kvar från de kromade emblemen på bakluckan emlemet "SAAB" och "95", tycker det ser mer clenat och fräscht ut med enbart det cirkulära emblemet med SAAB.

På den här bruksbilen testar jag mig fram med olika grejer som jag sedan tänker genomföra på min projektbil som enbart ska gå sommartid. Eftersom jag gillar att personifiera mina bilar är detta ett bra vis att experimentera och hitta nya lösningar och modifieringar :)

Ja vad säger man om vinterdäcken, det är för visso inga fula plåtfälgar, men det är typ 15" på aluminnumfälgarna tror jag, inte de vackraste enligt mig, men bättre än inget ändå. Med tanke på det fräscha däcken så lär de vart fall gå två vintersäsonger om jag kör lugnt.

// Cassandra

Gillar