6 månaders uppdatering

Hej bloggen och ni som fortfarande kollar in här ibland. Jag har inte varit aktiv här dem senaste månaderna. Har bloggat på en annan portal men längtar tillbaka till Nouw nu. Så från och med nu kommer jag att posta inlägg här igen. Detta halvåret har minst sagt varit hektiskt och jag har inte prioriterat att blogga eller hänga på sociala medier.

Dels har jag mått väldigt psykiskt dåligt, mycket tankar som snurrat i huvudet och jag har fortfarande mycket att jobba på men jag mår bättre och bättre. Början av året var tufft för mig och jag visste inte riktigt hur jag skulle ta mig ur det.

En utav sakerna som jag mådde väldigt dåligt över var att jag och min man försökt skaffa barn i ett år utan något resultat. Jag tog ägglossningstest, gravidtester som bara visade negativt. Min ägglossning började bli oregelbunden och jag var livrädd att något var fel på oss. Jag bokade in ett möte för utredning som man får göra efter ett år. Då var vi uppe i 13,5 månader av misslyckade försök. Inte kändes det bättre när det var 3 månader väntetid till utredning heller.

Under den veckan jag ringde och bokade tid så kände jag mig misslyckad och jag orkade inte ens längre. Jag hade inte lyckats få ett enda positivt ägglossningstest sist och hade ingen förhoppning på att det skulle kunna bli något. Ändå ville jag, som alla andra månader ta ett gravidtest för att utesluta graviditet. Min man ville vänta några dagar men jag var otålig och hade väntat tre dagar på mens som inte kom. Hade sjukt ont i magen och bara väntade att den skulle komma.

På alla hjärtans dag, sent på kvällen medans min man sov så gick jag ner till apoteket och köpte ett test. Jag ville bara inte hoppas på att det kunde vara så att jag var gravid. Jag tog ett clearblue digitalt test och testade mig en timme senare när jag inte gått på toa på ca 2-3 timmar. Det fanns ingen chans att jag kunde vänta tills morgonen. När jag stod där och hade kissat på testet la jag ner det på handfatet. Jag tänkte att jag ville filma om det av någon anledning skulle vara positivt.

Sedan kom det.. BAM! Jag var 2-3 veckors gravid. Helt sinnessjukt! Jag bröt ihop totalt och fick både panik men också lättnad. Jag vågade inte riktigt tro på det än så sprang ner och köpte ett till billigare test som jag testade direkt när jag kom hem. Detta var också positivt.

När min man skulle gå upp för att gå till jobbet sent på kvällen så gav jag honom ett litet paket och sa att det var en alla hjärtansdag present. I paketet låg testet. Han trodde mig inte heller så vi gjorde ett till test dagen efter.

Så nu sitter jag här, 27 veckors gravid. Dem första 12 veckorna var vi jätterädda att något skulle gå fel men vi gjorde flera ultraljud samt ett NIPT test och vår bebis har mått bra hela graviditeten och växer som den ska. Om drygt 3 månader blir vi föräldrar till en liten pojke. Han blir en oktoberbebis som min man samt min svärmor och mamma.

Trots att jag blev gravid och bebisen mår bra så kommer jag inte kunna känna lugn ett tag framöver då jag absolut inte vill genomgå en vf. Jag vill endast ha ett kejsarsnitt och det är den kampen jag går igenom nu tillsammans med läkare och barnmorska. Detta kommer jag att ta upp i ett separat inlägg.

Så nu när bebisen ska komma har vi också gått och köpt ett helt nytt hus. Vi ska flytta nästa år. Det är ett nybygge med många sovrum, stor öppen planlösning och fin tomt. Detta kommer ni också kunna läsa mer om i ett separat inlägg.

Jag hoppas ni vill följa min resa mot barn, hus och livet som händer. Puss på er.

  • Livet

Gillar

Kommentarer