Takvandring

Sådärja, det är dags hörrni. Igår var det takvandring som stod på schemat. Och vad innebär då takvandring? - Jo kort och gott så går du fastlinad (såklart) på tak i en samlad trupp (på max 10-12 pers) och med en guide. Det var en lagom lång bana/tur att gå och vi befann oss ovanpå Gamla Riksdagshuset på Riddarholmen. Fyrtiotre meter upp var vi så visst kändes det liiite i magen när man skulle gå upp och ner för trappor, som inte hade några räcken bör tilläggas, som fanns under turens gång. Utöver det lilla pirret så kändes det rätt lugnt för mig, jag är ju inte ett dugg höjdrädd annars, så jag var bara superpeppad på att gå på takvandring.

Här ser ni kanske lite bättre hur högt upp vi faktiskt var. Så häftigt!

Under turens gång så stannade vi till tre gånger för att guiden skulle berätta lite historia om gamla stan och även om vad som låg vart runt omkring oss, i förhållande från vart på taket vi stod. Det var faktiskt lite intressant att veta vart allt låg, en del hade man ju lite koll på och en del kunde man gissa sig fram till.

Såhär såg man ut! Man hade på sig en sele som man sedan var fastkopplad med linan ni ser nedanför. Man höll alltså i det blå, bredare bandet (som var fastspänt i selen & nertill på metallinan) när man tog sig fram. Många gånger var det som en "tjockare" metalldel på linan som man var tvungen att ta sig över för att komma vidare och då fick man vinkla bandet och ihopsättningen längst ner, i typ 90 grader, och sparka lite lätt med foten så att den skulle komma över. Och såndär metallgång-bro liknande var det hela vägen runt så det gällde att ha koll på fötterna.

Såhär såg det ut när vi tog oss ned för trapporna under turens gång, på vissa ställen fanns det räcken.

Där till vänster var de sista metrarna på turen. Och huuuur vackert är inte Stockholm????

Här ser ni kanske lite bättre hur man satt fast och hur man tog sig fram etc.

Det var en väldigt cool och helt ny upplevelse måste jag säga. Tror dock att jag hade förväntat mig en längre tur och kände väl när vi var klara att det inte var så jättemärkvärdigt, egentligen. Men det var som sagt en upplevelse i säg att vandra runt lite på taken i Gamla Stan, Riddarholmen och jag är ändå väldigt glad att jag tog chansen till att göra det. Och lite coolt är det ju ändå att kunna säga att "jag har gått uppe på Gamla Riksdagshuset", haha! Hoppas ni gillade inlägget :) PS. Om ni också skulle vilja gå på takvandring, så kan ni boka det HÄR!

Gillar

Kommentarer

livetmitt93
livetmitt93,
cassandralee
cassandralee,
Rolf
Rolf,
Tack för fina och ovanliga bilder från Stockholm! Hmm,jag hade nog lagt mig ner av höjdskräck och istället börjat krypa fram.Jag bor i egen villa och ibland måste man gå upp på taket och rengöra skorstenen från sot och jag tittar aldrig ned,gör jag det så får jag kraftig svindel.Du är välkommen att gå på mitt tak också:) ! Det är "bara" tio meter högt,men för mig räcker det kan jag säga:)
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229