Projektledning

Tröttheten sitter fortfarande i. Slängde mig på soffan när jag kom hem vid kvart över fem - halv sex tiden idag. Känner mig helt slut i huvud och kropp och jag har frusit exakt hela dagen. Tror mycket har att göra med att jag somnade så sent igårkväll men också för att det är mycket att ta in från skolan. Kanske håller på att bli sjuk också? äh vet inte. Andra dagen idag och jag tänkte att jag skulle berätta lite mer ingående hur det går. Just nu läser vi projektledning och hon som undervisar i det ämnet är världens gos. Så humoristisk, enkel och gullig dam. Tror man kan lära sig rätt mycket från henne. Idag snackade vi rätt mycket om feedback, att ge och ta emot. Och hur viktigt det faktiskt är med kroppsspråk, tonfall och språkbruk när vi ger feedback till varandra. Vi pratade även om hur vi människor kan få bra och negativ feedback i ett och samma samtal, men att det enda som går in och stannar är det negativa man får höra. Tex du ger tre bra komplimanger/feedback och två negativa kommentarer och det enda personen kommer ihåg när hen går därifrån är det negativa. Man ska alltså inte ta upp positiv och negativ feedback under samma samtal, utan istället dela upp det i separata samtal så att personen i fråga får tid på sig att ta in och ta åt sig av den positiva feedbacken.

Jag känner mig överlag väldigt splittrad i mina känslor. Vet fortfarande inte om jag har valt rätt utbildning eller om jag ens vill plugga nu, men jag kämpar på och känner jag fortfarande likadant efter två - tre månader, ja då kanske man får överväga att eventuellt hoppa av och göra nåt annat. Men där är vi inte nu, nu är det bara blickar framåt som gäller!

I slutet på september börjar vi med presentationsteknik, den känns faktiskt lite jobbig eftersom jag tycker det är så fruktansvärt jobbigt att stå framför klassen och presentera någonting. Tappar alltid fokus och blir så äckligt nervös. Men är ju å andra sidan inte ensam om att tycka att det är jobbigt och nervöst att stå framför en klass & presentera nåt.. Så man får väl trösta sig lite med det och bara va extremt förberedd inför presentationen. Vi är ju där för och lära oss trots allt. Är däremot väldigt taggad inför de inplanerade studiebesöken och resorna som kommer ske under hösten. De kommer ni få höra om också är det närmar sig. Det ska bli riktigt spännande!! - Så, här var en liten uppdatering om hur allt går och ser ut just nu. Är svårt att skriva ner precis allt vi gör här på bloggen eftersom det är så extremt mycket. Men lite får ni ta del av iallafall, hoppas det uppskattas. Nu ska vi börja med middagen, eller ja förhoppningsvis nu.. K sitter och kollar på Apples event där de släpper den nya iphonen.. så middagen kanske blir framskjuten till imorrn :))))

Gillar

Kommentarer

Rolf
Rolf,
Hahah,ja Apple phone är viktigare än köttfärssås och spaghetti typ. Jo,det är intressant att läsa om din utbildning och vem vet vad saker kan leda till.Spännande med studiebesök och resor så ja,du får stå ut ett tag tills det roliga kommer.
Keep up the good work som det heter.
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229