Isola Bella

På lördagen (24/8) bestämde vi oss att åka till den lilla ön Isola Bella som har klarblått vatten och grottor som man kan åka in i, med båtar.

Dagen började med lite frukost och sedan tog vi en buss ut mot ön. När vi klivit av bussen var det en lååång stentrappa ner till den steniga stranden. Det såldes massor med klänningar och annat strandrelaterat längs med hela trappen.

Vi hade läst en del recensioner om Isola Bella just för att få oss en uppfattning om det skulle vara värt att besöka eller inte. Det var många som skrev att det var väldigt stenigt där. Stenstrand och stenbotten i vattnet. Många hade också klagat på att stenarna var så pass vassa att de hade fått sår på fötter av att ha gått i vattnet. Men hur som helst åkte vi dit iallafall.

När vi kom ner till stranden så bestod den ju av endast stenar som folk hade skrivit. Men det stoppade inte oss, tvärtom så tyckte vi det var väldigt fint och trevligt där. Vi promenerade en bit bort. Det fanns en hel del restauranger och några strandbutiker längs med vår promenad. Väldigt mysigt faktiskt. Dock var det smockat med folk över hela stranden, så det var tur i oturen att vi inte tog med oss badkläder. Väldigt oklart om vi ens hade fått plats nånstans där.

Vi fortsatte gå tills vi kom fram till en väldigt grund del av vattnet där man kunde passera och gå över till en liten mini-ö typ, som tillhörde Isola Bella. På den ön skulle det finns massa gångar att ta sig fram genom samt ett museum. Man var tvungen att betala inträde för att få vistas på den lilla ön. Och eftersom vi bor i Europa så skulle det kosta oss två euro/pers (om man var i åldern 18-25år), men man var tvungen att visa legitimation för att kunna bevisa att man var från Europa samt bevisa sin ålder då såklart, annars fick man betala fullpris som var fyra euro. Jag hade då olyckligtvis lämnat körkortet hemma på hotellet samtidigt som jag sagt äh man lär väl inte behöva ta med sig legget dit?...dumt av mig. K däremot hade ett foto på sitt körkort i mobilen, så han fick betala två euro och jag fyra euro, vilket totalt blev cirka sextio svenska riksdaler (sex euro). Det kändes lite surt att ha lämnat körkortet hemma när jag faktiskt hade behövt det men äh, det gällde två euros skillnad i pris, det kan man överleva.

När vi hade köpt biljetterna började vi vandra runt på ön. Ganska tidigt märkte vi att flera gångar var avstängda för passage, så det var faktiskt en liten besvikelse. Det var många gånger som vi fick vända om och hitta en annan väg. På ön fanns även ett litet museum där det stod lite historia om hela ön, både på italienska och engelska. Det var inget stort museum och inte mycket alls att läsa sig till där inne, men gillar man historia så tycker jag ändå att det är värt att besöka och betala inträde.

En sak som vi bestämde oss för att inte göra var faktiskt att hoppa på en båt och åka till och in i grottorna. Jag ville det men eftersom vi blivit något besvikna över upplevelsen på den lilla ön så kände vi att vi skulle spara oss de pengarna. Från utsida såg det inte ut som att de åkte speciellt långt in alls i grottorna, vilket fick oss att avstå.

Den båtturen tror jag skulle kosta runt femton - tjugo euro per person (cirka 200 svenska kronor),vilket som sagt där och då kändes lite ovärt med tanke på det tidigare som vi fått uppleva. Turen på en timme skulle innehålla några dopp i havet samt en titt i grottorna.

Slutliga recensionen. Överlag skulle jag rekommendera er att besöka själva stenstranden på Isola Bella, för att sola och bada där hade jag absolut velat göra, men eftersom vi inte hade med oss badkläder & var liiite sent ute (hela stranden var ju som sagt smockad med människor) så blev det inget med det. Jag hade också velat åkt ut med en båt och badat från den, men det kunde man inte specifikt välja, utan då innehöll den turen även en titt in i grottorna. Hade velat hyra en egen båt över en hel dag, hmm... Iallafall, tyckte verkligen att hela Isola Bella var väldigt fint och vattnet var suuuperklart men ganska långgrunt.


Dock skulle jag inte helhjärtat rekommendera er att besöka den lilla tillhörande ön med alla gångar. Visst var det väldigt fint där också och utsikten var helt fantastisk.. Men att betala inträde för att minuten senare upptäcka att gång efter gång var avstängd för passage var inte jättekul. Men, men. Nu har man vart där och sett det iallafall, och vad vet jag, du kanske upplever det olikt jämfört med hur jag har sett och upplevt det :)

​När vi kände oss nöjda och vääldigt svettiga så tog vi bussen tillbaka till hotellet, bytte om till badkläder och gick sedan ner till stranden för sol och bad. Någon timme senare tog vi oss till närmsta restaurang för lunch & sedan kort därefter var det dags för nästa utflykt, denna gång till vulkanen Etna..

Gillar

Kommentarer

livetmitt93
livetmitt93,
så fint der 😊nouw.com/livetmitt93
cassandralee
cassandralee,
Ja visst är det? 😍nouw.com/cassandralee
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229