Äntligen hemma

Hej på er. Vi kom hem till Stockholm och vår lilla lägenhet för ett par timmar sedan. Blev en rätt jobbig och sen dag igår. Tänkte att jag skulle skriva av mig lite av det.

Dagen började med att klockan ringde runt kvart i åtta på morgonen. Vi skippade frukosten och gick direkt och checkade ut från hotellet. Sedan gick vi mot busshållplatsen. Han som satt i hotellreceptionen hade kvällen innan sagt att bussen skulle ta ca en timme till flygplatsen, varpå vi tänkte, ja men det blir nog bra. HAH. Fick väl vi oss en knäpp på näsan. Bussen var sen och vi kom till flygplatsen tio i tio. Flyget skulle gå halv elva.. Vi trängde oss fram till incheckningen (okej, inte trängde oss på ett "före" sätt, utan mer trängde oss igenom folkmassan, det var tjooockt med folk som vägrade flytta på sig). Vi kom fram till en tjej, sa hur situationen såg ut, att bussen försenade oss osv, varpå hon ringer sin kollega & skickar oss till henne. Vi får hopp och tron om att vi kan hinna med & få våra väskor incheckade. Men hon nekar oss. Med tre minuter. (när vi kollade i efterhand sen så skulle vi ha fått checka in minst femton min innan flyget skulle gå. så hon gjorde fel) Hade vi bara fått checkat in väskorna, så hade vi hunnit med vårt flyg. Men så blev det inte. Lagom arga, irriterade & för min del ledsen, så började vi desperat leta efter nya flyg hem. Det som inte fick hända, hade precis hänt. Vi hade missat vårt flyg. Och jag ville endast gråta. Men kände väl någonstans att jag lärde va vuxen nu & hålla igen på tårarna, hah..

Jag gick till en informationsdisk och bad henne kolla om det fanns något flyg medan K ringde till Lufthansa och försökte få hjälp. Där på flygplatsen märkte vi att italienarna inte är speciellt hjälpsamma alls. Kvinnan som jag hade bett om hjälp hittade absolut inga flyg till Stockholm. K hade väl lite bättre lycka. De i telefon hade hittat ett flyg, men föreslog att vi skulle gå in och boka det själva då det skulle bli billigare för oss. Så vi gick in på deras hemsida för att upptäcka att flyget inte fanns där längre. Vid denna tidpunkt började vi inse att det kanske var kört, att vi skulle behöva vara kvar i italien en dag till. Så vi började även nu kolla efter flyg dagen efter samt efter hotell i närheten.

När vi nästintill hade hittat och bestämt oss för ett hotell så sa vi att okej, vi kollar en gång till efter flyg som kan ta oss hem idag.. vi började kolla & hittade då de flygen som vi hade blivit rekommendera att boka från början. De fanns alltså kvar. Vi bokade fort som fasen så att ingen skulle hinna ta det ifrån oss & sen var det klart. Vi skulle komma hem samma dag, men ganska många timmar senare än tänkt och tyvärr dubbelt så dyrt som vi tänkt och planerat.

Vi skulle flyga från Catania till München och från München till Arlanda. Första flyget var försenat ca fyrtiofem minuter, men det gjorde oss inte jättemycket eftersom vår mellanlandning i München var på två timmar och fyrtiofem min. Båda resorna gick jättebra och vi blev upphämtade av mina föräldrar på Arlanda sen. Vi åkte även med de hem och sov där istället för att ta oss ända in till stan mitt i natten. Pappa skjutsade oss sen hela vägen hem idag.

Ja hörrni, saker och ting kan förändras snabbt. Självklart känns det fortfarande jättesurt, men om något år kanske man ändå kan skratta åt det. Huvudsaken är ju ändå att vi kom hem helskinnade. Ska blogga mer om italien för er också, eller blir nog mer specifika upplevelser. Men det kommer! <3


  • Postad i: Jag

Gillar

Kommentarer

louisejinback
louisejinback,
Så irriterande, men skönt att ni kom hem till slut! <3 Kramnouw.com/louisejinback
cassandralee
cassandralee,
Ja verkligen, det var hemskt rent utsagt! Men är så glad att vi slapp bli kvar där en natt. Kram <3 nouw.com/cassandralee
alicia12000
alicia12000,
Usch vad tungt! Det är så psykiskt påfrestande när det inte blir som man tänkt sig när man är ute och resernouw.com/alicia12000
cassandralee
cassandralee,
Ja men faktiskt, det kändes riktigt jobbigt.. nouw.com/cassandralee
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229