Ja jag ska på träningsläger, inte barnen utan vi några sköna mammor!

Det var klart en av de bästa helgerna på länge. Väskan fullpackad av snygga träningskläder och vi hade 5 pass och 3 föreläsningar att unna oss med mat och boende på det.

Träningsvärken var total efteråt men känslan att träna i grupp med 200 personer var fantastisk.

Det är väldigt inne med tränings och hälsoresor och detta var definitivt inte den sista. Rekommenderas!

Bästa föreläsningen gavs av Sabina Dufberg, vilken kvinna. Hon pratade mycket om balans att träna med fullt fokus 100% närvaro och mindfulNess. Stress är en faktor som jag lätt glömmer av när jag försöker nå mina mål, det räcker inte med att äta bra och träna. Man måste sova, leva, andas och vrida på alla parametrar för att lyckas 😊


Avslutar med ett citat ur Sabinas bok:

"Om du sätter Begränsningar för vad du tror att du kan, sätter du även begränsningar för vad du verkligen kan."

Likes

Comments

För 3 dagar sedan genomförde jag ett av mina största hälsobeslut.

En bukplastik

Varför?

1.
Mina magmuskler var mycket separerade både i sidled samt djupled efter 2 graviditeter. T.e.x. En kirurg fick ner hela sin hand i min mage mellan musklerna. 


2.
Hade även en hel del hudbristningar som resulterade i överskottshud. Överskottshuden var hängig, randig, saknade känsel och var bara i vägen.


3.
Navelbråck, opererade i Mars även ett navelbråck som besvärat mig med smärta. Efter den operationen såg det ut som om jag hade 2 navlar. Det sades även att min bukhinna var väldigt tunn och att risken för nya navelbråck var hög.

4.
Träning, har tränat enligt mamma mage appen när det gäller magen men i all annan träning som simning löpning styrketräning så saknar jag en bål att ta i med och tyvärr så ju mer jag tränat desto värre har det blivit. Sen att hitta kompetent utbildade och erfarna resurser för hjälp med diastas recti är svårt och okunskapen är förvånande hög.


Jag är nog en av de få som fått erbjudande om operation från primärvården utan att ha så mycket hängig hud. Det som förvånande mig var att de då endast kunde sy ihop magmusklerna. Detta skulle göras i ett vertikalt snitt alltså från revbenen ner mot naveln tvärs över magen. Då jag ej var nöjd med hur magen såg ut innan operationen kunde jag ej acceptera detta och tackade nej. Det blev privat istället och betalning från privata pengar.

Så här såg magen ut efter 2 graviditeter med två barn på 2 och 6 år innan operationen:Hur det kommer se ut efter blir spännande att se, på måndag tar jag av bandaget!
😀

Likes

Comments


Välkommen HÖST!

DÅ Var Det dags för höstens D vitamin inköp.

Flera forskningsstudier visar att vi här i Sverige behöver tillskott av D Vitamin.

VARFÖR: En ökad brist av vitamin D ökar risken för bl.a. depression, förkylning, övervikt, benskörhet mm

Var kan du hitta dessa rapporter, de flesta finns samlade på kostdoktorns blogg. Tips!

Men om jag äter rätt? Så skall du SOLA (svårt i Sverige) äta fet fisk,  äta väldigt många ägg eller dricka lättmjölk/äta margarin (Kan inte rekommendera det sistnämnda)

Ett mycket bra tillskott som jag rekommenderar under dessa mörka tider är:

Glöm inte D vitamindroppar till barnen!

Likes

Comments