Betting på hest som underholding

Å spille på hester har eksistert vel og lenge, kanskje ikke i Norge i forhold til andre land.Å spille på hester har røtter helt tilbake til Romertiden. Betting på dyr generelt har eksistert veldig lenge. For eksempel i Asia, der har de ofte gambling og løp for vannbøfler, ja du leste riktig, vannbøfler. Hanekamper er noe som som er populært i Asia, dog det er ulovlig i mange asiatiske land. Kamelløp er noe som også er populær i de arabiske landene, Afrika og Asia. Vi må heller ikke glemme hundeløp, noe som er stort i både Storbritannia og på andre siden av Atlanteren.

Det å bruke dyr til gambling formål er det mange delte meninger om. Mange mener at det er en form for dyreplageri og unødvendig, mens andre ser på de som en en underholdningsplattform.

Men siden vi befinner oss i Norge, så skal vi fokusere på det som er tillatt og populær når det kommer til dyr i gambling, nemlig bettting på hest.

Igjen så er vi inne på emnet angående Norges gambling lover og restriksjoner. Det er fortsatt full monopol på all gambling og pengespill innenfor landets grenser. Norsk Rikstoto er de som har monopol og konsesjon til å drive med totalisatorspill i Norge. Norsk Rikstoto driver ulike totalisatorspill på 11 ulike galoppbaner og Øvre Galoppbane i Norge. Totalisatorspill ble første gang lov i Norge i 1927.

Totalisatorspill er kanskje et fremmedord for mange, spesielt for de som kanskje ikke har peiling på hest. Så her kommer det det en kort forklaring på hva det er: Spillerne satser penger på en eller flere hester, og en datamaskin (totalisator) regner ut odds på grunnlag av hvor stor del av totalinnsatsen som er satset på hver hest.

I dag kan man spille på hester 363 dager i året i Norge. Går man innom en kiosk som tilbyr Norsk Tipping`s tjenester, og som har en eller flere TV-skjerm, så er det nesten garantert at man finner en gjeng spilleglade herrer (og damer) som glaner på skjermen (de fleste er av den eldre garden). Man kan for eksempel spille på V6, V75, V5 , V4, DD (dagens dobbel) m.f, her til lands. Det er også mulig å tippe på hester på nettcasinoer.

Så hvordan spiller man på hest egentlig? Enkelt, velge den riktige hesten til å vinne løpet eller løpene, alt etter hvilke spilltype man spiller på. I f.eks Vinner, er det nok med med å velge ut en riktig hest for å vinne, mens på V75 må man ha minst 5 rette (hester som vinner) for å få en gevinst av totalt 7 løp.

Det er ikke noe å legge skjul på at spill på hest er meget populært her til lands.

Liker

Kommentarer