HUSRITNINGEN ÄR KLAR

Nu är äntligen husritningen klar! Vi har lämnat ifrån oss alla slutliga önskemål till vår arkitekt och nu återstår bara att välja kulörer på fasad, fönster, ytterdörr, garageport mm. När vi gjort det är det dags att lämna in alla uppgifter till Kommunen för bygglov.

På dom översta bilderna ser ni baksidans och ena gavelns fasad som finns beskrivning på i ett tidigare inlägg.

Dom undre bilderna är fasaden mot framsidan och gaveln som vätter åt väster. På framsidans mitt kommer det vara ett utskjut för att få ett mindre "platt" intryck. Dubbeldörr vid entrén med fönster på båda sidorna för ljusinsläpp. Ovanför entrén kommer det placeras en balkong med dubbeldörrar ut från kontoret på övervåningen, också där med fönster på sidorna. Till vänster på övervåningen framifrån sett kommer Alvas rum med en fransk balkong och ett litet eget badrum ligga. Till höger placeras badrummet som hör till vårt sovrum, även det med fransk balkong. På undervåningen till vänster finns tvättstuga/klädvård med ett förråd innanför där vi tänkt förvara ytterkläder, skor mm som man inte använder dagligen. Till höger om entrén ligger köket där vi placerat diskhon under fönstret så man kan titta ut när man roar sig med disken :0)

På högersidan om huset kommer det ligga ett vinterbonat och isolerat uterum på 22 kvm som går att nyttja året runt. Utgång i anslutning direkt från köket genom dubbeldörrar i glas och med öppningsbara glaspartier mot baksidan så man får en inne/utekänsla. Utanför uterummet är tanken att vi ska bygga ett utekök men det projektet kanske inte sker dag ett... Uterummet kommer även ha glaspartier mot framsidan med öppingsbara dubbeldörrar för tillgång till trädgården även därifrån.

Ovanpå uterummet kommer det finnas en takterass där vi räknat ut att vi kommer få fin kvällssol! Tillgång till den får man via en trapp från utsidan (enl. ritning). Här diskuterade vi länge om att ha en utgång från insidan på övervåningen men insåg sedan att det skulle bli krångligare att bära mat & dryck genom huset, upp på övervåningen och ut på terassen än att gå från köket direkt ut på baksidan och upp så en trapp utifrån blev lösningen.

Jonas och jag var runt i Linköping igår på jakt efter NSC & RAL- koder för att hitta rätt kulör till fasad och fönster, svårt att föreställa sig ett helt hus i en färg som finns på ett litet papper som är 5 X 5 cm. Vi vet ju att vi vill ha ett vitt hus men hur många nyanser att vitt kan det finnas??! Brytning mot gult, grått, rött eller helt obrutet det är frågan...


Söndagskramen till Er alla! <3Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229