Ugnsbakad lax med parmesantäcke

Tjong i medaljongen! Här kommer ett grymt middagstips som passar finfint både till vardags och till fest. Servera gärna fina firren till vackra ugnsrostade betor. Du hittar hur du gör det under kategorin "tillbehör". Ett tips är att om du väljer att ha rödbetor till så kan du ersätta spenaten med rödbetsblasten istället så tar du tillvara på allt. Låt väl smaka!


DU BEHÖVER, till 4 port:
4 st laxfiléer
• 1 pkt á 65 g färsk bladspenat
• 3 dl grädde
• Rikligt med riven parmesanost
• Citronpeppar
• Salt & peppar

GÖR SÅHÄR:
Sätt på ugnen på 225°.
Lägg spenaten i en ugnsfast form. Placera laxen ovanpå, och krydda. Häll på grädden och strö över rikligt med riven parmesanost (Ju mer desto bättre typ. Eller hur?!). Grädda i ugnen i ca 20 min, tills osten fått fin färg och laxen är färdig.


Njut!


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229