Superkrämig avokadobrownie

Alltså WOW, jag säger bara WOW! Krämigare och chokladigare än det här blir det fanken inte! Jag har länge varit sugen på att baka något på avokado. På min födelsedag slog jag till! Och vet du? Att baka med avokado visade sig visst vara en hit. Avokadon gör brownien superkladdig och god! Serveras bäst gör den direkt från kylen, och den äts med fördel på tallrik med sked (fast är man SKITSUGEN så går de också jättebra att äta direkt med händerna!). Supergod tillsammans med vispad grädde och färska hallon, men funkar super bara som den är. Bjud på den här till fikan och du har vunnit allas hjärtan! ❤️


INGREDIENSER:
•4 st ägg
•100 gram 70% (minst) choklad (om du har lite mer choklad hemma kan du använda lite till att hyvla över kakan, när den är färdig, som dekoration också)
•1 st avokado
•50 gram kokosolja
•4 msk sukrin gold (eller annan sötning som du har hemma)
•4 msk kakao
•2 msk kaffe
•2 krm vaniljpulver


GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 175°.
Smält chokladen försiktigt tillsammans med oljan.
Mixa ägg och avokado i en skål.
Blanda ner alla andra ingredienser, inklusive den smälta chokladen.
Häll smeten i en mindre ugnsform (ca 24 x 14 cm) klädd med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 min, tills den stelnat något, men ändå fortfarande är kladdig. Låt svalna. Dekorera valfritt (Ett tips på just choklad: flingsalt! Och hyvlad choklad.), och skär upp i lagom stora portionsbitar. Hallelujah!


(Obs, 70%-ig choklad är inget för den strikta.)

Gillar

Kommentarer

Paula
Paula,
Ser jättegod ut ! Har skrivit receptet, men saknade baknings form storleken ? Så kan du säga det : ) att vet hur stor form måste jag ha. Kram/Paula
Carrolicious
Carrolicious,
Hejsan! Den är verkligen sååå god! 😍 Jag har använt mig av en form som är ca 24 x 14 cm. Kram på dig!
nouw.com/carrolicious
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229