Krämig tomatsoppa

Här kommer en rätt som passar väl både till vardags och till fest, och dessutom är lättlagad. Det gillar vi! Servera gärna soppan med härligt knaprigt fröknäcke med ost och halloumikrutonger.


INGREDIENSER 4port
1 gul lök
2 konservburkar körsbärstomater
1/2 msk rödvinsvinäger
1 st vitlök
1 dl grädde
1 dl crème fraiche
Salt & peppar
Färsk persilja till garnering


GÖR SÅHÄR
Börja med att rosta vitlöken:
Dela en hel vitlök i klyftor utan att skala den. Sprid ut den i en ugnsfast form och ringa lite olivolja över. Skjutsa in i ugnen tills löken fått fin färg, ca 20 min, på 175°. Låt svalna och skala sedan löken.

Tomatsoppa:
Hacka och fräs gullöken i en djup gryta.
Häll i tomaterna och vinägern, och låt sedan koka ihop i 15 min. Tillsätt vitlöken, grädden och crème fraichen (Det går även bra att ta 2 dl grädde ELLER 2 dl crème fraiche om man önskar, istället för hälften av varje). Mixa ihop soppan med en stavmixer, smaksätt med salt & peppar, och garnera med färsk persilja. 😚👌🏻



Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229