Citronkyckling

Citron används flitigt i vårt hem! Alltså, nästan onormalt flitigt! Vi älskar det! Därför är det extra nice att vi har vårt egna lilla citronträd här hemma på balkongen! Och tack vare vår förälskelse så har det nu tillkommit en ny kycklingfavorit på vår meny, och den har vi här! Låt väl smaka!


INGREDIENSER 4 port
4 kycklingfiléer
Salt & svartpeppar
4 dl grädde
1 dl majonnäs
1 st stor citron (zest+saft)
1 kruka färsk timjan
1/2 tsk vitpeppar


GÖR SÅHÄR
Krydda kycklingfiléerna med salt & svartpeppar. Stek till kycklingen snabbt för att få fin yta (ska ej genomstekas), klipp över ca halva krukan med timjan under stekningen. Ta upp kycklingen och lägg åt sidan för att vila.

Häll i grädden i samma stekpanna som du just stekt kycklingen i. Tillsätt vitpeppar, skal från hela citronen och saft från 1/3. (Smaka gärna av så att du tycker att det känns som lagom med citronsmak)

Låt koka upp under omrörning.

Lägg i majonnäsen, rör om och smaka ev av med salt.

Lägg tillbaka kycklingfiléerna och låt småputtra tills kycklingen är genomstekt, ca 5-10 min beroende på storlek på bitarna.

Toppa med färsk timjan samt skivor av citron vid servering.





Gillar

Kommentarer