Chicken Tikka Masala

Det indiska köket är verkligen magiskt! De använder så många härliga kryddor i sin matlagning. Här har jag gjort en chicken tikka masala som gärna serveras tillsammans med tex blomkålsris och ett lchf-naanbröd. Och varför inte en klick kall och fräsch yoghurt?! Denna gången gjorde vi det enkelt för oss och ugnsrostade vitkål.


INGREDIENSER 4 port

500 g kycklingfilé
3 tsk malen spiskummin
1 tsk malen gurkmeja
1 tsk chilipulver
1 kanelstång
2 st gullök
1 st röd paprika
1 kruka färsk koriander
4 st vitlöksklyftor
Ca 2-3 cm färsk ingefära
400 g krossade tomater
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl matyoghurt


GÖR SÅHÄR:
Skala och hacka gullökarna och paprikan. Stek tills de är mjuka i olja i en djup gjutjärnsgryta.

Strimla kycklingen. Tillsätt kycklingen i grytan och låt steka med.

Pressa i vitlöksklyftorna, riv ingefära och tillsätt, krydda med spiskummin, gurkmeja, chilipulver och kanelstång. Stek i ca 5 min.

Ta bort bladen från koriandern och spara till garnering. Hacka stjälkarna och tillsätt dem i grytan.

Häll i tomatkross, grädde, salt & peppar. Låt koka på svag värme i ca 10 min.

Rör ner matyoghurten.

Toppa med korianderbladen.

Smaklig måltid!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229