Jag ler mot människorna jag möter på gatorna idag. Jag är glad att vi lever. Vi kommer aldrig nånsin dö. Det är fruktansvärt detta, men hur sätter man någonsin ord på det som hänt?

Detta är till dig som körde med lastbilen på en gata full av människor. Vad är du så miserabel över? Vad är det du vill uttrycka? Vi vill inte veta att du är missnöjd med ditt liv, och vi vill absolut inte drabbas av det. Vi vill inte att oskyldiga, vackra liv mister sig på grund av dig. Försök du att begrava oss, men vi är frön, vi växer genom marken. Vi behöver inte dina statements, vi behöver ingenting av dig. Vill du att vi ska hata dig? Vi kommer aldrig någonsin ge dig det du vill.

Detta är till alla inblandade, drabbade på ett eller annat sätt & alla oss. Ingen är ensam i detta. Det är ju vår stad, vårt land, vår stolthet. Finns ingenting som kan förstöra det. Stockholm är vårt hjärta, ett hjärta som inte krossas på grund av detta.
Igår hade jag hjärtat i halsgropen hela eftermiddagen. Jag skrev och ringde alla mina vänner som befann sig i området: "är du okej?" "Lever du?". Man vill aldrig någonsin ställa den frågan till någon som står en nära. Magen och hjärtat andades ut efter varje "jag lever". Till alla er som inte fick de svaren jag fick, ett helt land sörjer för mästerverket som funnits på jorden. De vackraste blommorna plockas först. Vårt land kommer aldrig någonsin dör

Och återigen, till du människa som bestämde dig för allt detta: Jag hoppas att dina hårddiskar alltid kraschar. Att marken du går på går sönder. Att myggor bosätter sig på insidan av dina ögonlock och biter där. Att du blir kastrerad. Att blixten träffar dig. Att du aldrig får som du vill. Jag föraktar dig. Men du kommer att få leva med dig själv och det du gjort resten av ditt liv. Det är bland det värsta straffet man kan få.

Slutligen vill jag citera Antoine Leirus som miste sin fru i terrordådet i Paris: "you will not have my hate".

För vi kommer aldrig ge dig det du vill ha.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Min vän ringde till sin pojkvän tidigare idag. Han var med sina polare, och hon möttes av ett ”vad vill hon nu då”, ”varför ringer hon till dig”. Inte av killen, utan av hans KOMPISAR. Hon ringde för att hon fått ett dåligt besked och eftersom de är ihop kändes det självklart för henne att höra av sig till honom för att be om hjälp. Hur kan killkompisarnas näsa ens hamna i vädret här?

Vet ni om hur er tjejkompis blir behandlad i sitt förhållande? Det behöver inte nödvändigtvis vara av hennes pojkvän själv, utan det kan lika gärna vara hans vänner. De säger att ja men GUD vad jobbigt med en tjej, eller kommenterar ”MEN ska hon ge dig veckans inköpslista nu eller” när hon ringer. De kan sitta där när de har så kallade killkvällar och försöka övertala hennes pojkvän om att det faktiskt var roligare i livet innan hon kom in där. Vad finns det för respekt i det? Det visar varken respekt mot killen, som dessutom i fallet är kompis, och det visar definitivt inte respekt mot flickvännen själv.

Personligen kan jag inte för en minut förstå hur det kan få gå till såhär. Vadå, ska killkompisarna som ju är missnöjda med sina egna åstadkommanden få min vän, som är någons flickvän, att må dåligt för att hon är just en flickvän? Det är faktiskt helt sjukt.

Det finns inga fördomar om ”jobbiga pojkvänner”, ”killar som hör av sig om minsta lilla” eller några tjejkompisar som sitter och säger att allt var bättre innan pojkvännen kom in i livet. Hur kan det då vara rimligt att killkompisarna ska få bete sig så? Varför är det alltid tjejen som ska framställas som den svaga länken i ett förhållande? Googlar man orden ”hur en flickvän bör vara” finns 183 000 träffar och minst 5 kedjor med DISKUSSION på exempelvis Flashback. Hur mår folk som behöver diskutera andras flickvänner? Jag menar, det kan knappast vara nytt för någon att tjejer och killar OFTA tänker olika kring saker i just en relation?

Så snälla ni killkompisar som vet att det är exakt er jag pratar om. Vad håller ni på med? Ni är sämst. Vänligen sluta direkt. Ni sårar mina tjejvänner och era killvänner och innan ni vet ordet av har ni förstört något fint. Det är tack vare att någon en gång var flickvän som ni killkompisar existerar på jorden. Ni skulle fått bo i magen hela livet annars. Synd!

Likes

Comments

Att plugga juridik är lite som att lägga ett pussel. Man behöver förstå och uppfatta det slutgiltiga resultatet mitt i en oordnad massa. Det är ganska häftigt, man måste lära sig att se problemet innan man ser lösningen för annars spelar det ingen roll.

Enda sedan jag gick på högstadiet har jag anat att jag velat bli jurist, och efter en hopplös gymnasiekurs i juridik är jag glad att plugget äntligen är kämpigt, svettigt, jobbigt och fruktansvärt på riktigt. Det är väl klart att det ska vara lite jobbigt och stressigt, annars går ju ingenting framåt.

Så när jag sitter här med 10 böcker framför mig. 4 inlämningar. 3 seminarier. 2 rättsfall. Och 1 mål.
Då vet att jag att trots alla tusentals sidor, alla förlorade sömntimmar och allt blod, svett och tårar kommet att vara värt det. Den 13 åriga flicka som en dag ville bli jurist kommer att vara det om sisådär 5 år.

Då får det bli lite jobbigt ibland. Det får gå lite trögt. Man får gråta lite, bryta ihop och komma igen. Men aldrig, aldrig att man får ge upp sin största dröm i livet.


Likes

Comments

Det har blivit vår och jag har fyllt år och skrivit lite tentor. Denna blogg har strulat tekniskt, men jag tror jag löst det nu 😊

Hur härligt är det inte att solen skiner? Man blir ju som en helt ny människa tack vare det, och det är faktiskt fantastiskt. Fick sol på min födelsedag till och med. Att fylla år är det bästa jag vet så medan bloggen här har strulat så har jag hunnit firas av alla mina nära & kära 💕

Mina bästa tips för en fin födelsedag OAVSETT ålder är:
- lagra upp så det finns en jättefin, stor frukost på din dag.
- blås lite ballonger
- köp nya blommor till hemmet
- städa rummet/huset innan födelsedagen så allt är rent och fint
- ägna dig åt precis vad du vill göra
- ät den mat du vill
- var med personer som får dig att må bra

Varje dag borde vara som ens födelsedag. Här är några bilder från senaste tiden! Kram på er!

Likes

Comments

Detta vill jag säga till er under tentaperioder eller andra hårda saker:

• Prestation definierar inte vem du är.
• Utbildning är till för att hjälpa dig på vägen, inte ett mått på hur duktig du är
• Om du har gjort ditt bästa kommer inte oro göra det bättre
• Man kan faktiskt aldrig göra mer än sitt bästa och om det inte räcker just då så räcker det nästa gång, eftersom man vet mer då.

❤️❤️❤️


Likes

Comments

Gullisar!

Idag är det internationella kvinnodagen, vilken verkligen bör firas.
Följande sätt att fira på är förslag:
- ät allt du vill någonsin
- använd ditt favoritläppstift
- gör det du tycker är kul
- tänk på de kvinnor som påverkar ditt liv (mamma, mormor, farmor, moster, faster, kompisar, syster, flickvän, fru, förebild och allt vad det kan vara)

Tillsammans är vi starka.

Här är några citat jag vill uppmärksamma en dag som denna:Likes

Comments

Vi läser om grundlagarna just nu och det slog mig plötsligt: hur många vet vilka som räknas som grundlagar i Sverige?

Det borde ju faktiskt vara av allmänhetens intresse att veta vilka fri- och rättigheter man har, vad man får säga och hur man kan bli straffad om dessa bryts. Grundlagarna är de "viktigaste" lagarna och gäller framför andra lagar, som till exempel avtalslagen.

Här är några exempel på hur du just nu kan påverkas av tryck- och yttrandefriheten:

1. Om du uttrycker dig i tryckt skrift gäller grundlagen Tryckfrihetsförordningen.
2. Om du uttrycker dig på internet blir lagen yttrandegfrihetesgrundlagen.
3. Du har rätt att ta del av de handlingar som myndigheter & domstolar utfärdar. Detta kallas för offentlighetsprincipen och är mycket viktig för att vårt land ska vara just demokratiskt!
4. Sverige var det första landet i världen som lagstiftade om tryckfrihet.

Nu vet ni lite i alla fall. Tänk på att du som människa har rätt till allt du har rätt till! 😇

Likes

Comments

Hej på er!

Vad lätt det är att glömma att blogga, någonting jag inte kommer göra om igen eftersom jag älskar att skriva.
Följande har hänt sen sist:

Det har gått en hel vecka och det största någonsin har hänt: MARS. Månaden som innebär vår. Äntligen!! Nu kan man klä sig i kjol och klänningar och låga skor.

Snapchat har etablerat sig på marknaden så man kan köpa aktier där (för er som inte vet)? Visst är det ändå liiite coolt att företag som Snapchat vill satsa på något mer "seriöst", men frågan är hur det ska gå. Det återstår att se!

Min stad består av massa kända personer inatt. Markoolio, och alla i Melodifestivalen. Sak som aldrig händer i Linköping haha.
Hoppas att ni alla får en lika bra kväll som dem!

Här är några låttips:
Loreen - Statements
Tove Lo - Lies in the dark
John legend - Love me now
Coldplay & the Chainsmokers - something like this

Låtar som passar ALLA humör och ALLA tillfällen. Spelar ingen roll var hur när eller varför. Så det så!!

Likes

Comments

Jag har någon vidrig influensa så har mest varit sängliggande de senaste dagarna. Det är tur att det är möjligt att plugga från sängen när man går på universitetet, annars skulle detta inte hålla haha. Denna influensa har varit väldigt konstig också, eftersom det enda jag varit sugen på är tacosås. ????
Jag gillar inte ens tacosås när jag är frisk.

Det vi läser om i skolan just nu heter Offentlig rätt med EU-rätt och jag är väldigt insnöad på detta just nu. Jag ser det överallt. Igår sjöngs det om EU-direktiv i intro-numret i Melodifestivalen, och imorse mötte jag en ilsken kund som åberopade sin konsumenträtt inför Hemköps chefer! Det som är så fint med juridiken är att allting är antingen såhär eller sådär. Till exempel så finns det en princip som heter nulla poena sine lege som bestämmer att det inte kan bli ett straff utan en lag.
Vad jag önskar att mitt liv var lika svart och vitt och enkelt och förutsebart som detta. Att allting stod i en lagbok och jag visste vad jag skulle göra hela tiden!!

Haha nu blev det lite flummigt men som tidigare nämnt är denna influensa i sin egen art.
Hoppas att ni mår mycket bättre än jag! Kram på er❤️

Likes

Comments