On the road again

Godmorgon! 

Sitter på tåget påväg mot STHLM för kurs i EU-projektledning. Känner mig ovanpå, som att jag bara blivit satt på det här tåget och inte riktigt vet vart jag är påväg och varför. "Varför ska jag gå den här kursen? Jaha, är det vad jag jobbar med? Det hade jag missat..." typ. Min hjärna är som vanligt i framtiden. Och hos hästen. Vad märkligt det är, hur något kan ha så stor dragningskraft på en att allt runtomkring blir suddigt och ur fokus. 

Skönt ändå med unghäst när man behöver åka bort såhär. Det gör liksom inget att hon får stå ett par dagar. Undrar hur jag ska lösa det sedan, när hon behöver aktiveras de flesta dagarna? Medryttare är inte aktuellt (ja om ingen som hoppar 1,40 och har en till egen häst vill bli medryttare då, hehe ;) ) utan jag tror hellre att jag kommer ställa Stina på ett stall hos någon duktig där man kan köpa till all service några dagar här och där, så får den personen rida när jag är på jobbresor. Jag betalar hellre en duktig person för ridhjälp än har en medryttare, då blir Stina ett jobb för den och ansvarsbiten blir tydligare. Dessutom kan man vara tydligare med sina förväntningar när man faktiskt köper en tjänst. Jag skulle inte stå ut med ett mess när jag hade förväntat mig att hästen skulle ridas ut: "hade lite ont i huvudet, så jag longerade i 20 min" eller ännu värre: "jag har ont i huvudet, så jag kan inte komma idag". Klart att en som jobbar med hästar kan bli sjuk eller få förhinder, men då är det ju liksom upp till den att lösa situationen, en trygghet som jag behöver om jag inte ens är i stan. 

Nu har jag iallafall hittat en mock-kompis i stallet ;) En jättegullig tjej med två hästar, så vi brukar göra så att jag tar hennes hästar en gång i veckan så tar hon Stina två gånger. Den här veckan får hon dock ta Stina tre dagar, så jag får väl köpa en pava vin åt henne eller något ;) I November börjar hästarna gå in redan kl 15 :( så då kommer jag känna att jag behöver åka ut typ varje dag ändå, bara för att promenera Stina och låta henne andas lite mer frisk luft. Stå på box 1500-0800... Nä, det kryper i mig bara jag tänker på det! 

Den här veckan blir lugn för Stina. Hon hade ju en rätt hård helg med både träning och skutt förra veckan, så i måndags stod hon, igår promenad 45 min. Idag och imorgon får hon tyvärr stå. Fredag ridning på banan. Lördag träning från marken. Söndag uteritt. Matilda är och hoppar på Oslo Horse show i helgen, så vi återupptar hennes Stina-ridning nästa vecka, likaså Anette-träningen. Får inte till det denna vecka helt enkelt. 

Får se hur ridningen går på fredag. Stina verkar ha vaknat lite ur sin dvala. Nu har hon ju ridits lite + att det blivit kallt, så nu blir hon tillochmed lite rädd för saker ;) Hon är fortfarande världens snällaste, så jag blir nästan lite glad att det finns lite edge i henne och att hon inte bara beter sig som en 18-årig ridskolehäst fast hon är tre ;)

Känner mig tipsig... Som att jag har ett par grejer som jag skulle vilja ha gemensamt med er. 

- Musik: Calexico (börja med "Alone again or"​. Det är ett band från södra USA med massa mexicoinfluenser. Jag tänker ödestad med sådana här ökenbollar av kvistar som rullar igenom de folktomma gatorna, ni vet... 

- Blogg: Småland Horse Story​Handlar om Ida och hennes Räserlama Tell och hur de jobbar mot att bli bra på fälttävlan. Tell verkar sjukt mysig och Ida väldigt vettig. En positiv och humoristisk blogg. Ida har förmågan många andra bloggare saknar: att skriva enkelt, rättframt och korrekt. Tillochmed när hon skriver de där "dagens-ridpass-inläggen" känns det mer som att man får ta del av en teorilektion än ett uppradande av: "Först gjorde vi si, sedan gjorde vi så och då sa tränaren blablabla och då tyckte jag..."

- Bok: Att föda ett barn av Kristina Sandberg. Norrland, 30-tal, ung tjej blir på smällen, måste gifta sig, inte kär, familjens förväntningar och åsikter krigar mot hennes känslor och ifrågasättanden av livet. En ganska långsam bok, men det är bra, då hinner man tänka efter. 

...ja, det var väl det. Jag får önska er alla en riktigt bra dag! 

Gillar

Kommentarer

Anne,
Ahahah, jag känner såå igen mig i din jobbsituaion. Jag fick precis ta över ett stort projekt på jobbet. Jag? Jamen visst kan jag det! Där hjärnan säger jag för jobbet i sig är utmanande och spännande. Men hjärtat är hemma hos hästarna. Dessutom har jag ju börjat jobba med mer och mer häst också. Min tid räcker inte riktigt till... Så, hjärnan på jobbet och hjärtat och passionen hos hästarna. Lätt att man bli väldigt splittrad.

Jag skulle aldrig heller kunna ha medryttare. Jag har en beridare sedan 13 år som jag samarbetar med och som hjälper mig 1-2 dagar i veckan. Resten löser jag själv (eget stall ju). Hästarna får hellre vila än att jag ska få hjärnblödning för ngn som "fått ont i huvdet". Ha en bra dag i Estocholmo! 😊
www.birgesdal.se
carolineshästdröm
carolineshästdröm,
Skönt att höra att jag inte är ensam. Önskade verkligen att jag kunde styra fokus bättre för mitt jobb är trots allt viktigt, ur flera aspekter: för sjöfarten, för att sätta mat på bordet och för stimulansen. Men hästisar.... åh, vilket mäktigt dragplåster det är!
nouw.com/carolineshästdröm
Mysigt vara på tåg i alla fall 😊 Hästar och barn (!) har en förmåga att förflytta allt fokus 😊 Härligt, tycker jag! Vem vill sitta fast i jobbtankar 😊 Gött att kunna "glömma" vad man ens arbetar med, tycker jag! Lycka till i storstaden!
www.dressyrliv.com
carolineshästdröm
carolineshästdröm,
Det hade ju varit underbart, om det inte var så att glömskan alltför ofta infann sig på jobbtid 😉 Undra vad man skulle dagdrömma om ifall man jobbade med hästar? Ännu mer hästar? Hahaha!
nouw.com/carolineshästdröm
Jenny
,
Ååh vad jag känner igen mig i att vara fysiskt på jobbet men med hjärna och hjärta hos hästarna! Som tur var har jag ett rätt fritt jobb och kan ibland jobba superdupereffektivt halva dagen för att sedan rida och fixa åt hästarna andra halvan. Mindre roliga dagar är det jobb på annan ort och 12 timmarsdagar, men de försöker jag förtränga. 😜
carolineshästdröm
carolineshästdröm,
Perfekt! Så skulle egentligen jag också kunna göra, men alltså... När jag ska jobba supereffektivt händer det ju ändå att tankarna vandrar iväg mot mjuka mular och stallanläggningar man skulle vilja bygga... 😉 #daydreamer
nouw.com/carolineshästdröm