Header

I torsdags hade vi Lucia på Svenska ambassadörens residens där han varje år bjuder in alla svenskar i hela Nairobi. Svenska skolan hade som varje år fått i uppgift att hålla i Luciatåget. Så vi har nu tränat i flera veckor, en stor skara från gymnasiet, grundskolan med små som stora barn samt ett band. Ambassadören hade fixat sååå fint och på residenset hade de fixat en stor scen, dekorerat och satt upp tält i hela trädgården och bjöd på lussebullar, pepparkakor och glögg! Allt gick jätte bra och jag tyckte verkligen att det var jätte kul!

Likes

Comments

Efter 4 månader i Kenya har jag upptäckt en ska jag är riktigt bra på. Det är egentligen inte en särskilt positiv sak och jag är inte alls stolt men jag tycker själv att den är ganska imponerande. Jag har under tiden jag varit här haft 4 st telefoner, 3 olika simkort och en Ipad (som jag lånat) 3 av dessa mobiler har jag tagit sönder och en av dem har jag brytt mig om att laga. Jag har fått en mobil stulen och allt vad det innebär. Simkorten har jag behövt byta ut i takt med att jag tagit sönder telefoner. Just nu har jag lånat en mobil av en kompis och är förvånad över att hon ens låter mig låna den då sannolikheten att den går sönder känns ganska hög den också. Vad jag vill få fram med detta är till er framtida SSN:are, Var försiktigt! Ta inte med mobilen när ni går ut på kvällarna, det är mycket svårare att fixa en trasig mobil här än i Sverige!

Trots att jag vet om att det är riskfyllt att ta med mobilen ut så gjorde jag det iallafall i lördags, även fast jag aldrig fått med mig en hel mobil hem efter en utekväll. Men denna gång lyckades jag och jag lyckade ta EN bild! Väldigt stolt så här har ni denna härliga bild på Vendela!

Likes

Comments

Nu är det omkring 2 veckor sen jag uppdaterat men det har varit mycket den senaste tiden. Därför tänkte jag summera lite vad vi gjort den senaste tiden.

Vi har som sagt haft regnperiod här de senaste veckorna men nu är den äntligen så gott som över iallafall. Detta har gjort det svårt att hitta på något efter skolan eller åka iväg på helgerna för det regnar så sjukt mycket. Så helgen för 2 veckor sedan bestämde vi oss för att gå på bio i på junction, vilket var jätte mysigt och vi alla uppskattade att bion såg i princip likadan ut här som hemma i Sverige. På kvällen åkte vi downtown och såg nya Harry Potter filmen på IMAX. Resten av helgen handlade om att försöka plugga ikapp så gott det gick.

Förra Helgen var vi på Safari i Amboseli som ligger vid foten av kilimanjaro. Där såg vi massor av elefanter och lejonungar. Vi bodde på ett jätte fint hotell i "tält" som såg ut mer som hotellrum. På kvällen var vi ute ett gäng och kollade på en helt fantastisk stjärnhimmel och pratade massor vilket ledde till att min kompis Alicia fick nån extrem inblick i livet då hon aldrig tänk på hur stort rymden är, nu vill hon bli astronom. I Amboseli fanns jätte jätte mycket insekter, och vissa var stora som pingisbollar så att ta sig från rum till rum på natten var ett äventyr i sig. Dag 2 på safari fick jag magsjukan på morgon och kan ju säga att jag har haft roligare bussresor hem, dessutom hamnade vi i kö i 2 h. Men det var en jätte rolig resa iallafall

Det var även en demonstration i helgen ner i downtown om kvinnors rätt att få ha på sig vad de vill ( de är väldigt strikta här med vad man får ha på sig för att inte visa för mycket skinn och så) detta resulterade att männen gjorde en motdemonstration mot det här och nu har det i flera matatus ( en sorts buss som finns överallt men inte är kommunal) hänt att män antastar, slår och sliter av kvinnors kläder när det visar för mycket skinn. För de menar på att "om det ändå visar skinn kan de likaväl gå nakna" I måndags var det en ny demonstration av universitets elever ( dessa är typ de ändå som försöker få nånting gjort i det här landet) och deras universitet ligger jätte nära oss mitt i mot det köpcentrumet vi alltid brukar vara i och bredvid vår idrottsanläggning. Så i måndags gick de ut på gatorna o protesterade mot nått liknande som det i helgen. Det gjorde att det blev en jätte stor folksamlingen så polisen kom dit och de tog till varningsskott och brinnande bildäck rullades runt på gatorna. Sen stoppades trafiken upp och alla som var utanför skolan då blev hemringda.

Helgens uppror har även lett till att vi tjejer måste ta det jätte försiktig när vi går ut och vi har höjt hela vår säkerhetsnivå, så nu måste vi ha heltäckande kläder på oss för att inte utsätta oss i onödan.

Denna vecka började inte så bra då jag låg hemma ( i mitt rum ) sjuk i 2 dagar och fick väldigt dåliga nyheter hemifrån. Samt demonstrationen. Sedan blev det en liten " konflikt " mellan boardingen och några elever angående alkohol. Idag är det onsdag och det ser ut som att det blir ganska mycket plugg i helgen, sista rycket innan jullov!

Om 2 veckor kommer min familj ner hit för att spendera halva jullovet i Diani tillsammans med mig! Jag längtar sååå mycket men jag längtar nästan mer till att få komma hem och träffa alla kompisar i Sverige sista veckan på jullovet, så va hemma då!!!

Boardingvärd Tilan!

Likes

Comments

För första gången på 3 månader har jag denna fredagseftermiddag känt mig uttråkad. Jag slutade skolan 12,20 efter bara 2 lektioner ( God bless vårt nya schema ) Men efter det har jag inte haft något att göra för alla utom jag har haft lektioner! Dessutom förlorade jag en lång snapchatstreak, tappade bort en tröja, fick kvällens planer uppskjutna till imorgon och så dog datorn innan jag skulle börja skriva ( inte så svårt att lösa men ändå). Andra problem som man lever med här är att internet fungerar dåligt, det är regnperiod just nu, mitt golv är smutsigt, man måste (iallafall jag)  byta kläder minst en gång om dagen då det är kallt på morgonen men varmt på eftermiddagen, det finns aldrig varmvatten när man ska duscha och det är aldrig någonsin tyst här.

Mycket är annorlunda från Sverige och visst saknar jag att sova i en bred säng, kunna öppna kylskåpet och ta något att äta och gå ut när jag vill, men det finns så otroligt mycket bra här och jag känner mig inte färdig med Kenya på långa vägar!

Nu ska jag snart ut och äta med några kompisar!

Juste!! Eftersom min mobil blev stulen här har jag behövt köpa en ny android. Problemet är att kameran är så otroligt dålig så jag tar de flesta bilder av andra nu för tiden Mohahah!


Morgonen efter val-natten då jag, en trött Alex (till vänster) David och Maria var uppe hela natten och kollade på valvakan och bakade kakor mitt i natten.

Regnperioden...

Lite TB bilder från Diani och Savagewilderness

Likes

Comments

I onsdags hade vi volleyboll turnering vilket alla tränat till under idrottslektionerna i flera veckor. Även lärarna hade ett lag och de som går i 7-9 an. Jag var såklart med i ekonomiklassens lag. Trots växlande regn och sol under hela eftermiddagen deltog alla flitigt och vissa med bättre laganda än andra ( min klass var då ett riktigt dåligt exempel då alla andra klasser hatade oss efteråt ). Eko2 tog sig ända till final efter 2 riktigt hetsiga matcher mot sam2 där vi mötte lärarlaget. Tyvärr förlorade vi och lärarna fick än i år behålla deras titel som bästa volleyboll lag.

Likes

Comments

I helgen var vi iväg ett gäng till Naivasha, rift valley där vi varit förut. Vi gick upp kl 6 på morgonen och åkte 2 till en gård/djurreservat i Naivasha. Där åkte vi till ett stall med massor av fina hästar. Direkt när vi kom dit blev vi tilldelade hästar och gav oss ut på safari bland alla djuren och det fina här var att man var så otroligt nära eftersom djuren måste ha blandat ihop människorna med hästarna vi satt på. Vi var alla hyfsat erfarna ryttare så vi fick galoppera runt en hel del också. Efter ridturen var det nästa grupps tur och min grupp begav sig till vår lägerplast för att äta lunch och sätta up tält. Där spenderade vi sedan eftermiddagen på en mysig resturang och åt även middag där. På kvällen gick vi och letade efter flodhästar i mörkret och de hade satt upp elstängsel längs vattnet för annars skulle flodhästarna komma och attackera lägret.

Nästa morgon åkte vi ut på en tidig flodhästsafari i små båtar och såg en hel del flodhästar. Efter det återvände vi till hästgården och tog en till safaritur. Efteråt fick vi även vi som ville hopplektioner vilket var jätte kul för jag har verkligen saknat att rida på riktigt liksom. Det fanns flera hundar på gården vilket gjorde att jag började sakna min egna hund hemma väldigt mycket. Sen var det bara resan hem i en överpackad ganska lerig och varm buss kvar.

Helgens kanske bästa bild på en väldigt glad Lotta, en riktigt arg häst och en ganska rädd giraff.

Likes

Comments

Efter mobilstölderna i lördags har planen varit att åka till polisen och stöldanmäla den. Men tidigare ikväll fick jag en notis om att mobilen har hittats på datorn efter att jag förlustanmällt den via iCloud. Jag kunde då gå in på den och se exakt vart den kopplats upp någonstans, mad andra ord, var rånarna va. Den syntes downtown Nairobi men några minuter senare kopplades mobilen av. Vi tror då att dom blåst hela mobilen så att inget längre finns kvar. Vår boardingvärd Christian ringde sina hoodguys/hejdukar för att få tips om vad vi skulle göra: alternativ 1: Åka till polisen och ljuga om att vi blev rånade av beväpnade män. Alternativ 2: Åka till polisen och anmäla allt och sen åka till platsen vi vet att de befinner sig på. Alternativ 3: Dra ihop Christians hoodgang och åka dit och starta fight. Vi tog alternativ 2. Vi ringde polisen och frågade vad vi kunde göra och tyvärr kan vi inte göra något ikväll. Så vi alla sitter på boarding kontoret men tung rapmusik i bakgrunden och leker hackers när vi spårar mobilerna, pratar med poliserna osv. Plötsligt skriver en annan tjej att hon också kunde se var hennes mobil va. Så vi skyndar oss att se deras nya plats och märker att de rör på sig. Vi vet deras nya position och är helt redo att skicka dit poliser men icke. Poliserna lägger sig inte i om man inte registrerat en anmälan på plats, därför måste vi åka dit imorgon. Christian ringde sen ytterligare ett samtal för att prata med hans hoodgang och de sa att de skulle se va de kunde göra och att de skulle återkomma. Efter det följde vi rånarna och gav mer eller mindre upp när vi såg att de begav sig ut på motorvägen, men nu har de stannat och laddar mobilen, tyvärr verkar det va ett område med affärer och kanske säljer de därför vidare saker där men imorgon då jäävlar ska vi till polisstationen!

Likes

Comments