Kambodja & Angkor Vat.

Wow vilken stad!! Vi kom till Siem rep som ligger i norra Kambodja, helt utan förväntningar kom vi till en stor stad med massor av liv! Med stora gator fulla med restauranger, klubbar, butiker och mysiga stånd så trivdes vi såå bra!!

Såklart när vi var här skulle vi åka till Ankor wat som är en enorm tempelstad som är över tusen år gammal. Nominerad till ett av de sju världsarven och man förstår varför. Riktigt häftiga byggnader och mäktig känsla när man gick runt i vissa av templen.

Vi hade hört att tre dagar på ankor var lagom. Personligen hade jag klarat mig fint med en dag men eftersom vi köpt biljetter till tre dagar är vi numera EXPERTER på allt vad tempel innebär haha..😅 Vi hade vår egen tuktuk-förare som körde runt på oss i tre dagar och berättade om alla tempel osv. Så en morgon såg vi den berömda soluppgången på ankor, vi såg en något misslyckat solnedgång som slutade med att vi fick skjuts med polisen därifrån. (Vi va sist kvar och dom ville hem såå vi fick bara skjuts ner för backen där vi inte va deras ansvar längre. Men ändå.😅)

Sista dagen kollade vi på ytterligare något tempel innan vi åkte för att kolla på en floating villige. Ett samhälle helt byggt på vatten. Då husen/skolor/affärer, allt var byggt på vatten och man körde båt överallt. Vi fick tillochmed gå in i ett hus och kolla hur det såg ut. Fanns två rum. Ett rum med ett myggnät i taket där familjen sov allihopa direkt på de hårda ringnings trägolvet med glipor i och ett ”kök” eller vrå där det fanns en liten eldstad. Coolt men annourlunda.

Efter några långa dagar med tempel njöt vi också av staden, gick på olika marknader och såklart gick vi ut o dansade liteee! Riktigt mysig och rolig stad!!!!

Next stop, Kampong Chang!

  • Nära Krong Preah Sihanouk, Kambodja

Gillar

Kommentarer