Besökte skola i Kambodja!

Efter Siem Reap åkte vi vidare till den lilla staden Kampong Cham. Nova hade för några år sedan ett projekt i skolan som hette ”Bike for Cambodia” där skolan var med och samlade in pengar till projektet genom att göra en gala där dom informerade och berättade om läget i Kambodja. Alla pengar dom fick in på galan gick till projektet att bygga skolor i Kambodja samt bidra till projektet att alla barnen skulle få varsin tandborste och få in den rutinen tillsammans på skolan.

Eftersom vi nu var så nära ville vi självklart åka dit och titta! Wow vilka dagar vi fick. Det var en ung tjej som tog hand om oss hela dagen. Visade oss runt på de olika skolorna och kollade runt i klasserna. Träffade såklart massor av barn vilket va superkul. På eftermiddagen var vi med på varsin engelsk lektion så barnen fick ställa frågor till oss och vi kunde prata mycket med barnen. Väldigt kul!!! Hon tog också med oss runt i området och visade oss ett tempel med munkar, en utkiksplats osv.

Dagen efter skulle vi åka vidare till huvudstaden Phnom Penh. Tydligen skulle läraren vi hade varit med dagen innan också dit för att plugga, såå vi åkte tidigt nästa morgon tillsammans. Väl i Phnom Penh strosade vi runt på gatorna, och hamnade tillslut på en thaiboxnings match på kvällen??? Oväntat? Ja. Men kul, så vi bjöd med oss läraren vilket blev en fullträff då hon kände igen flera av de som ledde programmet som också sändes på tv.

Mysiga dagar och väldigt roligt att träffa så mycket människor. Dagar man minns!!

Gillar

Kommentarer