VAD PLUGGAR JAG?

2018

Vad är det för något jag pluggar egentligen och vad vill jag bli?

Jag läser en treårig utbildning i Medier & Kommunikation med inriktning Digitala Medier & Analys vid Karlstads Universitet. Utbildningen kommer att ge mig en kandidatexamen i ämnet Medier & Kommunikation.

Jag har nu läst färdigt (klarat av) min allra första termin på universitet, vilket känns båda som en lättnad och läskigt. Det har verkligen gått så fort, fortare än vad jag någonsin skulle kunnat ana. Ett halvår poff,gone. Kommer resterande tid gå lika fort kommer jag vara klar innan jag ens hunnit fundera färdigt över vart jag exakt vill ta vägen inom mediebranschen.


Just nu läser jag min sista kurs som kommer vara på svenska i min utbildning. Om några veckor börjar jag läsa allt på engelska vilket verkligen ska bli en utmaning, men också väldigt kul och spännande. Att inriktningen som jag läser Digitala Medier & Analys kommer att vara på engelska tror jag kommer ge mig ett försprång på arbetsmarknaden och framförallt om jag vill testa på att jobba utanför Sveriges gränser. Vad jag vill bli vet jag inte än, men en blandning av marknadsföring,reklam och digitala medier är det som jag tänker att jag ska jobba med nu.


Nu längtar jag bara tills min inriktning drar igång på riktigt. Fram tills nu har alla programmen vid Karlstads Universitet inom medier och kommunikation läst tillsammans. Det är först nu på vårterminen som man börjar läsa det man valt att inrikta sig på. Jag hoppas verkligen att det kommer bli bra, inte för att jag tvekar men är lite spänd av förväntan.


Kika på youtube videon för att se en liten''intro'' till det jag läser. Anmälan till höstens utbildningar öppnar den 15e mars, inte allt för länge kvar. Dags att börja fundera över vad man ska söka till ( om ni tänkt att börja plugga till hösten ).

Vi kanske ses till hösten?

  • Postad i: 2018

Gillar