Punkter om min graviditet

Både ja & nej. Jag hade en väldigt enkel graviditet med ganska få graviditetsbesvär och räknar man bort en del halsbränna som uppstod i slutet så har jag absolut ingenting att klaga på. Min kropp samarbetade bra och jag är extremt nöjd över min graviditet. Tack kroppen, du är bäst!

Tänkte faktiskt ta upp några punkter som blev heeelt annorlunda än vad jag hade tänkt mig! Tänkte att det kanske kunde vara kul att läsa? Inga negativa punkter alls, bara att saker & ting blev annorlunda än vad jag tänkt mig! Jag vill dock förvarna för att jag kommer ta upp känsliga ämnen som till exempel vikt, så sluta läs nu om du är känslig.

(Den omtalade hormonranden på bilden som dök upp på magen sista veckan av graviditeten)

Jag hade förväntat mig magen och brösten full av bristningar. Jag bara kände på mig och förberedde mig på att jag skulle få extremt mycket, men - jag fick inte en enda. Jag var extremt noga med att smörja magen och sedan hade jag lite bristningar på höfterna redan innan sedan en tidigare viktuppgång så det kanske berodde på det? Eller så var det på grund av att min mage var relativt liten under graviditeten, men jag fick inte en enda bristning. Det enda var att under förlossningen så var det som att en gammal bristning på magen växte typ en cm? Så jag fick mig en liiiten tigerrand iallafall haha.

Jag trodde jag skulle få en rejäl mage. Men jag födde en väldigt liten bebis så min mage blev aldrig så jättestor! Jag hade även ställt in mig på att jag skulle bli en av dessa som lägger på sig extremt mycket vätska & gå upp typ 30kg. Men min vikt la sig endast på magen & jag gick bara upp 11kg. Hur mycket man går upp i vikt är kanske inte det viktigaste, men det är ändå tacksamt såhär i slutändan för det gjorde ju att man slapp gå runt på massa extrakilon. Magen var ju tung nog ändå hehe.

Jag läste om så många gravida kvinnor som hade besvär under hela graviditeten med foglossning och dylikt, men detta var ingenting jag märkte av och vet fortfarande inte hur foglossning känns ens?? Förutom lite halsbränna i slutet, att magen växte och lite tryck i ljumskarna typ sista två veckorna så märkte jag knappt av att jag var gravid ens. Ja om inte bebis i magen inte hade sparkat och påmint mig såklart haha!

Innan jag blev gravid så har jag alltid skrämts av tanken på en förlossning. Jag har väldigt liten smärttröskel och hanterar inte smärta jättebra så att ligga och ha såååå ont utan dess like som alla pratar om var rent utsagt skitläskigt vid bara tanken! Men så fort jag blev gravid vändes det totalt och jag var extremt taggad från början till slut. Trots att jag blev igångsatt och hade ganska kraftiga värkar eftersom jag öppnade mig så fort så var det enda jag tänkte på att jag skulle få träffa min dotter! Extremt häftig känsla och jag vill faktiskt ge mig själv en stor eloge för att ha vänt en stor rädsla till att istället vara extremt positivt inställd till något som tidigare skrämt skiten ur mig.

Gillar

Kommentarer

Livetbymarina
Livetbymarina,
Låter som min graviditet, hade iofs lite foglossning men när jag slutade jobba och inte ansträngde kroppen blev det så mycket bättre.
nouw.com/livetbymarina