Mexicosoppa | Recept

Fick en kommentar på instagram där det förfrågades recept på mexicosoppan jag gjorde häromveckan, så jag tänkte dela med mig utav det här utifall fler vill ha:

400 gram nötfärs
En burk krossade tomater
1 st köttbuljong
1-1,5 liter vatten
4 dl pastasnäckor
1 påse tacokrydda
Salt, vitpeppar och lökpulver
Smör att steka köttfärsen i

- Bryn köttfärs i en klick smör tills den är klar. Ta fram en gryta/kastrull och häll över köttfärsen samt eventuella stekvätskor.

- Häll på tacokryddan och rör om ordentligt. Krydda med lökpulver och vitpeppar. Häll sedan i krossade tomater och köttbuljong (eventuellt en skvätt fond om buljong inte finns). Rör om.

- Skölj av pastasnäckorna. Häll i 1 liter vatten i köttfärsblandningen följt av pastan. Rör om ordentligt.

- När soppan börjar koka kan man eventuellt hälla i 0,5 liter vatten till i soppan, men jag skippade detta då jag gillar soppan mindre vatten. Det bästa är att prova sig fram! Smaka av med salt samt lökpulver och vitpeppar.

- Koka under omrörning tills pastan är helt klar, då är soppan färdig! Låt helst svalna i cirka 5 minuter innan servering. Servera sedan med något gott bröd till! Vi föredrar vitlöksbröd som tillagas i ugnen under tiden soppan kokas. Så gott!

Gillar

Kommentarer

ssofiastromberg
ssofiastromberg,
Wow va gott det där såg ut😍 ska absolut testa det😍
nouw.com/ssofiastromberg