Frågor om min graviditet

Vilken vecka är du i nu?
Idag är vi i v33 (32+3). Tiden har gått så extremt fort och snart är hon här!

När fick du reda på att du var gravid?
Fredagen 4 maj 2018 plussade vi på stickan. <3

Blev det en chock?
Både ja och nej. Bebis var planerad men vi båda blev nog lite chockade ändå eftersom det tog sig på första försöket. Båda var beredda på att det skulle kunna ta flera månader minst!

Hur gamla är du och din partner?
Jag är 26 och min sambo 32!

Hur fick du beskedet att du var gravid?
Jag har faktiskt redan skrivit ett inlägg om vår resa till ett plus på stickan. Inlägget finns under kategorin ”graviditeten”, in och läs där!

Hur reagerade du när gravtestet var positivt?
Det var mängder av olika känslor på samma gång när plusset dök upp. Man var skräckslagen men samtidigt så fruktansvärt lycklig.

Hur berättade du för din partner att du var gravid?
Det var han som hade föreslagit att vi skulle köpa graviditetstestet så han visste det nog innan mig haha. Men han hade gått ut för att röka på balkongen för att han var så nervös så jag gick bara ut med stickan till honom och försökte få fram i ord att jag var gravid.

Var det planerat?
Ja det var det!

Vem i er närhet fick veta nyheten först?
Min mamma! Fanns ingen annan jag ville berätta för så mycket som för henne. I samma veva fick hennes sambo samt min bror veta det eftersom hon började gråta av lycka hehe. Efter det fick min pappa veta. <3

Hur gick ni ut med det officiellt?
Ett inlägg på Facebook med bild på ultraljudet.

Känner du dig redo att bli mamma?
Det här är en jättesvår fråga. Alltså självklart är jag redo för barn, annars hade jag inte planerat att bli gravid. Men jag tror inte att jag någonsin kommer vara 100% redo förrän hon är här. På riktigt. I min famn. Men samtidigt har jag aldrig varit så redo under hela mitt liv som jag är nu.

Hur länge ska du vara föräldraledig?
Det här har vi faktiskt inte diskuterat ännu. Vi får se hur det blir! Tanken är väl att jag ska vara hemma ett tag innan pappan i huset tar över och sen får jag ta över igen. Men hur länge åt gången vet jag inte ännu!

Första bilden jag la ut på lilla kulan. I vecka 17+3 <3

Vilken vecka syntes magen i?
Åh det här var en jättesvår fråga då jag hade mage redan innan jag blev gravid, så kunde dölja det utan problem fram till att vi gick ut med det i v17+3. Där och då syntes kulan så började bli svårt att dölja det haha! Men jag tyckte att det dröjde låååång tid innan man såg att det var en gravidmage, jag tyckte att jag ”bara såg tjock ut” väldigt länge. Så har verkligen längtat efter denna framträdande kula. <3

Spydde du mycket?
Spydde inte alls!! Så tacksam för det. Mådde lite illa till och från i början men inte så pass illa att jag spydde.

Har du fått bristningar?
Nej inga alls än så länge! Har lite bristningar på höfterna sedan en viktuppgång sedan tidigare så jag tror att det är en av anledningarna. Att huden redan är lite uppmjukad så att säga. Men kommer det så kommer det. Inget jag orkar lägga ned energi på just nu!

Trodde du att det var en pojke eller flicka?
Jag hade ingen känsla alls om kön i början. Vissa mammor kan ju säga ”jag visste direkt att det var en flicka/pojke”. Men inte jag, jag hade ingen aning! Men sen började alla prata om en pojke i magen och min sambo trodde pojke så när vi var på RUL och hon frågade vilket kön vi trodde att det var, så klämde jag försiktigt ur mig ”.. en pojke?”. Men det visade sig att det var en liten flicka. Och nu känns tanken på att få en dotter så självklar. Det är klart det var en flicka. <3

Hur mycket har du gått upp i vikt?
Sist jag vägde mig så stod vågen på 9kg plus. Har säkert gått upp mer sedan dess men har inget behov av att väga mig förrän min BM ber mig om det hehe..

Hur vill du att din förlossning ska se ut?
Men självklart så lugn, smidig och smärtfri som möjligt! Förstår ju att det kommer vara en smärta utan dess like men hoppas ändå på att det går lite för bra och att jag inte får en alldeles för långdragen förlossning.

Gillar

Kommentarer

JuliaElisabeth
JuliaElisabeth,
Vilket fint inlägg att läsa ❤
nouw.com/juliaelisabeth