Saffranssnurror.


Saffran, kardemumma, mycket smör [ej margarin!!], vaniljsocker och vit choklad. Där har du hemligheterna bakom den godaste saffranssnurran.


Vad behöver jag?
175 g smör
5 dl mjölk
2 kuvert saffran
kardemumma efter smak
50 g jäst
1 ägg
1 dl socker
ca 14 dl mjöl
en nypa salt



Fyllning:
ca 150 g smör
riven vit choklad efter smak
strösocker efter smak
vaniljsocker efter smak

Sockerlag:
vatten
socker

Garnering:
pärlsocker

Steg 1:
- sätt ugnen på 225-250 grader
- smält smör i kastrull
- häll i mjölk --> ca 37 grader
- tillsätt saffran och kardemumma, rör om
- smula jästen i en bunke, tillsätt smörblandningen
- tillsätt ägg, socker och mjöl och blanda ihop till en göttig deg
- låt jäsa i ca 50-60 minuter. Den är färdigjäst när degen känns som en go bebismage.

Steg 3:
- gör sockerlag

Steg 4:
- pensla de nygräddade bullarna med sockerlag
- strö ännu lite mer pärlsocker över bullarna

Steg 5:
- ÄT och NJUT!

Steg 2:
- knåda degen
- kavla ut degen till en rektangel
- smeta på rikligt med fyllning
- vik rektangeln på mitten och skär degen i strimlor, ca 1-2 centimeter vardera
- gör strimlorna till "byxben"
- snurra på valfritt sätt
- lägg på plåt och låt jäsa i ca 10 minuter
- strössla lite pärlsocker över
- tjoff in i ugnen i ca 7-8 minter

Gillar

Kommentarer

Helena
Helena ,
Tack för receptet Carro! Idag har jag bakat saffranssnurror och de blev så goda och det doftar härligt här hemma. Det blev go' fredagsstämning med hjälp av dem! Trevlig helg! Kramar från Helena i Ulricehamn (Hannas mamma).
carolineandrsn
carolineandrsn,
Ljuvligt!! saffranssnurror är det bästa!💛nouw.com/carolineandrsn
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229