Mitt första riktiga inlägg får handla om Polaren, på något vis är det alltid han som får hedersplatsen och det kan möjligtvis vara på grund av att han kanske har en speciell plats i mattes hjärta. I alla fall, vi börjar från början

April 2006

Jag kommer så tydligt ihåg hur vi satt hela familjen och åt frukost i köket, pappa läste som vanligt tidningen och från ingenstans utbrister han " Åh kolla där är lediga boxplatser på långeberga" Jag tror inte jag riktigt uppfattar eller förstår vad han menar först, men ja det tog i alla fall inte många sekunder innan det sjönk in. Grejen var att vi aldrig hade pratat om att skaffa häst, vad jag har förstått det på mina föräldrar så hade de nog inte riktigt pratat ihop sig om detta heller. Pappa ringde dock telefonnumret som stod i annonsen och redan samma förmiddag var vid och kollade på en box, till en häst, i ett stall... nog en av de absolut bästa dagarna i mitt liv

Eva, som vi skulle hyra box av nämnde under tiden att där var en ponny i det andra stallet på gården som var till salu, men när hon sedan sa priset så var det inte på tal längre.

Efter det här började vi kolla runt efter ponnyer att köpa, jag var helt lyrisk, 11 år åker och tittar efter en EGEN ponny. Men den första ponnyn vi tittade på kunde vi inte provrida för den hade problem med ryggen och ingen sadel, ganska självklart att det inte blev min nya ponny. Nästa ponny fick jag provrida, totalt skänkeldöd och det blev inte heller min nya ponny.

Efter detta åkte vi till Danmark för att titta på en ponny hos en hästhandlare som min morfar kände, den var ganska trevlig vi bestämde oss för att köpa den. Jag började förbereda allt, jag skulle snart få min nya ponny. Det ordnades med transport osv. och ponnyn skulle komma efter 2 veckor. Dagen innan det var meningen att ponnyn skulle komma ringde hästhandlaren och sa att ponnyn hade börjat hosta och han inte längre ville sälja den till oss.

Det var ju såklart ett jättetråkigt besked först, jag hade ju sett framemot den nya ponnyn så mycket. Men sorgen varade inte så länge, mina föräldrar hade insett att om man skulle få en bra och stabil ponny fick man nog gå upp en del i pris.

Det slutade med att vi åkte upp och tittade på den ponnyn som stod på långeberga, en supersöt maxad C-ponny, 8 år ,brunskimmel , stabil och väldigt snäll.

Jag minns känslan när jag red honom första gången, hur det kändes som att jag verkligen flög fram i galoppen. Självklart blev det denna ponnyn vi köpte, Min Polaren.

Jag fick mycket hjälp av de gamla ägarna i början, Polaren flyttade ju bara tvärs över gården så, tjejen som hade haft honom innan red honom 2 gånger i veckan för att han inte skulle bli för svår och pigg för mig. Jag hade ju trots allt nästan bara ridit på ridskola innan. Hon fick så småningom en ny ponny och jag lärde känna Polaren bättre så jag började ha honom helt själv, jag tränade för en tjej i stallet och det gick bra. Dock hände det ett par gånger att han stack på uteritter och lilla jag hade ju inget att säga till om, hängde oftast kvar men fick även en del avtrillningar på kontot.

Jag tävlade lite i början, någon pay and jump och någon lokal tävling. Alltid felfri såklart, Polaren är en riktig klippa på lägre höjd, han löser det själv..

Tävlandet dog dock ut lite och så småningom även träningen, ett par år så tävlade jag inte alls utan red mest i skogen och för att det var roligt. Åkte på någon enstaka pay and jump men det var det enda. Första tävlingen igen var efter ca 4 år, då hoppade vi en LC och en LB i Dagstorp, vi var felfria och det gick bra. Men jag hade inte tränat för en tränare på några år, hade drömmar om att tävla SM efter att jag sett videor av ponny-SM på youtube.

Första gången jag tränade för en tränare var på en hoppkurs jag fick av mina föräldrar i julklapp, den var innan trettonspelen, var jag hade anmält mig till att hoppa LB-LA. Slutade med att jag ändrade till LB-LB, ganska smart jag hade ju nästan ingen erfarenhet av att tävla och hade inte tränat ordentligt. Jag åkte av i den första LBn och vi vägrade ut oss i den andra. Efter detta började jag träna för tränare en gång i veckan.

Länk till när jag och Polaren tävlade ponnyallsvenskan med HFRK 

https://www.youtube.com/watch?v=q_3fjaG-47k

Jag tävlade sen ett par gånger under 2011, några felfria LC, har aldrig hoppat en LB efter trettonspelen 2011, lite sorgligt att vi inte kom igenom en sista felfri LB tillsammans faktiskt. Men jag och Polaren har nog alltid varit mest kompisar, så tyvärr fick jag inse att jag och Polaren aldrig hade en framtid på tävlingsbanorna tillsammans, så vi sålde honom i november 2011 till en tjej i Vetlanda. Det är nog ågot av det värsta jag har gjort, jag och Polaren har alltid haft ett väldigt speciellt band. Vet inte om ni har hört talas om uttrycket Heart Horse, jag tror i alla fall starkt att Polaren är min Heart Horse.

Detta var del 1 av min historia med Polaren, nästa del kommer nog imorgon någon gång


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ja hej på er, tänkte att börja med att presentera mig själv lite. Som ni säkert märkt heter jag Caroline, jag fyller 23 den 10 April och bor i Helsingborg med min sambo. Hemma hos oss bor även 2 stycken katter, Zelda och Lillan, som ni kommer att få höra en del om. Det ni kommer att få läsa mest om är dock mina hästar, Polaren en 20årig C-ponny som jag haft sen jag var 11 som nu min mamma och jag delar på. Polaren är väldigt busig och kan nog bäst beskrivas som den riktiga versionen av Mulle, han är allt som definierar en ponny. Min andra och "egna" häst heter Gogol han är ett 12årigt polskt halvblod, som jag tränar och tävlar dressyr på. Jag köpte honom för snart 4 år sedan av en hoppryttare, men då han inte alls passar som hopphäst pga för mycket nerv och han rör sig väldigt trevligt köpte jag honom och utbildade honom till dressyrhäst. Vi har tävlat upp till LA och tränar på MSV nivå. Målet i år är att starta MSV C

Jag kommer självklart att beskriva både mig själv och mina djur närmare under kommande inlägg men detta var en liten presentation för att ni skulle få en känsla av vem jag är

Likes

Comments