PCO/PCOS

Senaste veckan har jag kammat hem ungefär noll i sömn vilket inte känns bra alls. Jag har även börjat fundera på om det kan vara så att jag har ADD pga hur jag upplever mig själv med jobb, vardag osv. Det har liksom blivit så mycket "fel" i mitt mående senaste tiden så jag blir inte klok någonstans. Får sällan något gjort och när jag väl håller på med något så slutför jag det knappt. I dag är det 3 eller 4:e natten som jag legat sömnlös och verkligen känner hur det suger åt sig all energi... så jag bestämde mig för att sjukanmäla mig och ringa Hälsocentralen för en läkartid.

Gick dit i tron om att ämnet skulle handla om mitt problem med sömnen, nämnde lite lätt att det kan handla om min ångest som dels kommer ifrån PCOS och läkaren hakade genast på och gav mig en riktig genomgång i att jag enligt honom äter helt fel medicin mot PCOS, jag har ätit Provera i flera år och alltid tyckt att det funkar väl bra men enligt läkaren ska jag alltså absolut inte äta Provera för det ger min kropp helt fel utdelning av det jag behöver får att må bra, orka med vardagen med jobb och allt vad det nu kan vara. Så nu har jag fått utskrivet både P-piller och sömntabletter. P-pillrena ska alltså göra så att jag piggnar till och mår bättre, få en bättre balans på mig helt enkelt.

Jag har den såkalllade "bullmagen" och behåring lite här och var som PCOS bjuder på och enligt läkaren kommer allt sånt försvinna när jag äter P-piller då min kropp får rätt mängd av det som behövs för att jag ska hitta en bra balans som funkar. Det låter som ett trolleri då jag är van att äta Provera och aldrig har sett nåt problem med det men å andra sidan har jag knappt några erfarenheter av annat heller...

Det känns ju hel tokigt om man gått runt och mått såhär till och från för att man mår så pga fel medicin. Och än värre att man börjar fundera i banorna kring ADD och liknande. Snacka om förvirrande fredag! MEN jag är så glad att jag tog tag i detta nu och fick en genomgång om något som jag hela tiden trott är bra för mig och min kropp.

Finns det någon bland mina läsare med liknande erfarenhet?

Kram Carolina ♡

  • 235 visningar

Gillar

Kommentarer

https://nouwcdn.com/v308/u/909/1272909/953/202108161536471209.jpg