Jag och mina briljanta idéer


Söndagar verkar vara dagen då jag får mina briljanta idéer, så även denna söndag. Vi har ett katt träd som är på sista versen och jag har varit i tankarna om vi ska beställa ett nytt likadant eller försöka klura på nåt annat (som blir snoooordyrt) så det har liksom stannat av.

Men så ikväll när vi satt å kikade på vad som fanns där vi beställer det mesta av katternas saker (​zooplus) råkade jag se att dom fått in en lägre modell av stammen som vi köpte för ett antal år sen, den stammen är bland det bästa vi köpt. Ser fortfarande väldigt fin och fräsch ut och den är stabil eftersom den är ca 30 cm i diameter å sitter fast i väggen. Killarna på ca 7kg brukar "storma" den som 2 ekorrar samtidigt. Hur som helst så fick jag alltså syn på en lägre modell av den och kom genast på att det kanske skulle vara nåt att sätta ihop ett eget "träd" med hjälp av 2 stammar och lite annat jox, då vi nu har 4 katter varav 2 är tunga hannar så känns det halvbra med ett träd som svajar ganska bra bara med en katt i trädet.

Så nu har vi beställt den högre stammen (med 3 platser på bilden) och 2 ligghyllor till att börja med för att se hur mycket yta vi har att spela med (klöstunnan har vi redan hemma) men min förhoppning är att det ska bli ungefär enligt bilden som jag pusslat ihop. Vänster stam är över 2 meter och kommer troligtvis vridas likadant som stammen i vrummet - en spiraltrappa. Högra stammen är ca 136 å kommer vara mer som en utfyllnad. Dom är ju trots allt 4 katter här hemma så dom behöver lite yta å röra sig på å framför allt stadiga möbler som tål katter med lite klös. 😉

Prismässigt är det ungefär lika dyrt som att vi skulle köpt ett nytt likadant träd som dom har (bild nr 2) som knäcks väldigt lätt, skillnaden är att det här kommer tåla mer stryk och kommer garanterat hålla betydligt längre. 🙂 Trädet som ska ersättas visas på bild 2.

Kram Carolina ♡

  • 231 visningar

Gillar

Kommentarer

https://nouwcdn.com/v308/u/909/1272909/953/202108161536471209.jpg