Fredagsblommor inhandlade och denna gången föll det självklara valet för eukalyptus och ranunkler. Ranunkler är verkligen vackra att titta på och jag tycker speciellt om att de har en fin tyngd i sig. De har även en viss likhet med pioner, vilka jag tycker väldigt mycket om. Helst föredrar jag vita, egentligen gällande alla blommor. Vitt och grönt gifter sig allra bäst och smälter även in finast i vårt hem. Eukalyptus är sedan gammalt en favorit hos mig. Doften är mintigt fräsch och de silvergröna nyanserna är godis för ögat. Mer eukalyptus kommer det bli i ett senare inlägg. Just nu får ni njuta av min enkla och egenkomponerade fredagsbukett!

C.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ser ni vad som blommat upp i våra rabatter? Vårtecken! Jag blir både glad och ledsen på samma gång. Glad för att våren snart är här, förstås. Men ledsen för att atmosfären är så skev.

Häromveckan såg jag Leonardo DiCaprios dokumentär "Before the Flood" som handlar om just den globala uppvärmningen och alla klimatförändringar som råder. Det är inte normalt att det är såhär varmt vid denna årstiden och det skrämmer mig något enormt. Varför är den mänskliga rasen så egoistiska??? Högsta hönsen tänker bara pengar, pengar, pengar. Men vår stackars jord då? Alla oskyldiga djur vi delar den med? Vem tar ansvar för detta? Nedskräpning överallt. Plast som slutligen hamnat i världens hav och mördar de stackars liven som lever där. Enorma mängder utsläpp från världens fabriker. D.A.G.L.I.G.E.N. Jag blir ledsen på riktigt och känner mig maktlös på samma gång. Jag gör det lilla jag kan, men vad hjälper det när ingen annan ändrar sig? Usch säger jag bara!

Idag snöar det och det ger en glimt av hopp. Att vi överhuvudtaget får snö än. För om några år kommer snö att vara något exotiskt. Så till alla er som påstår er hata snö, snälla gör inte det. Snö här på vår del av jorden betyder att allt är som det ska vara. I Sverige ska det vara vitt på vintern, om klimatet fungerar. Därför känner jag ett litet lyckorus varje gång flingorna faller ner för himlen. Ett bevis på att atmosfären inte gett upp helt.

Jag tänker inte tvinga någon att tänka miljömedvetet, utan jag hoppas att det ännu finns människor som tar förnuftet till fånga och tänker på vår vackra, fina och oskyldiga jord. Tänk inte bara här och nu, utan tänk framåt. Tack.

C.
  • Filed under: livet

Likes

Comments

Tisdag idag och jag är redan redo för helg. Har roliga planer den kommande helgen, så det kan vara därför.

Idag stod hemstudier på schemat och jag satt därför med datorn och kurslitteratur hela förmiddagen. Efter lunch packade jag ihop och begav mig ut i trädgården. Vi har pratat om att sätta ny häck på baksidan, men för att göra det behöver vi gräva bort de gamla buskarna/träden. Vad som skulle bli en snabb inspektion idag, resulterade i att jag sågade bort allt för hand. Typiskt mig att inte bara testa, utan fullfölja. Känns otroligt bra sådär i efterhand.

Vad som återstår är att gräva bort rötterna och bara det kommer bli ett litet helvete. Sen ska även träden och grenarna bort, en del kan vi mala ner men resten får åka på tippen. Ja ni hör ju hur vi kommer spendera helgen. Känner mig pepp på utomhusaktivitet!

I veckan tänkte vi även åka bort till olika trädgårds- och blomsterbutiker för att hitta bästa plantorna. Vi velar mellan två sorters häckar, men lutar mer åt ett håll. Vilken det är tänker jag inte berätta idag, det får ni se när vi inhandlat plantorna. Vi siktar på fullt insynsskydd, det är allt jag kan säga.

Vi har även börjat spåna på planer för ena hörnan på baksidan. Vill skapa ett slags grönt rum där ute. Hoppas och tror att det kommer bli hur bra som helst. Längtar efter att få dela med mig!

Nedan ser ni vad jag roat mig med idag...

Ovan 1/4 färdigt och nedan klart.

Det bästa med att arbeta utomhus är att man omringas av alla fina djur.

C.

Likes

Comments

Då var snart denna helgen slut. Som vanligt går det alldeles för fort. David kom hem från rallyt inatt så imorse vaknade jag bredvid honom.

Minns ni att jag berättade om min köksplanering? Jag spenderade x-antal timmar med datorprogrammet igår och fick således ihop fyra olika alternativ. Viktigt var dock att veta vad David tyckte, så det gick vi igenom imorse. Efter mycket diskuterande fram och tillbaka vägde vi av för och nackdelar med allt och fick till slut fram ett resultat som kan passa.

Genom köksdiskussionerna gled vi snabbt in på tvättstugan, hallen, garaget, fasaden, utbyggnad och trädgård. Allt på en gång. Synd att man inte var miljonär. Vad mycket enklare allt hade blivit då! Jag får bara finna mig i "en sak i sänder". Det som ligger närmast i tidsplanen nu är trots allt garaget.

Har dock redan börjat rita upp för tvättstugan också, så man har det till senare tänker jag. För vår tanke är att göra kök, tvättstuga och hall i ett svep. Det är något jag verkligen längtar till!

C.

Likes

Comments

Då var det dags för ett litet renoveringsinlägg igen känner jag. Denna gången föll lotten på vårt sovrum. Som vanligt när jag gör dessa inlägg, så visar jag före - under processen - efter. Några tankar och kommentarer slinker även in mellan varven.

Vi börjar väl med att visa mäklarbilden då:

Här hade förra ägarna valt att ha vardagsrum, med soffa, tv och öppen spis.

Ovan bild är från tillträdesdagen och här ser ni även rummets L-form. Precis där den öppna spisen stod ville vi smälla upp en vägg och var därför tvugna att göra oss av med spisen. Vi tänkte att vi åtminstone kunde få bort rören från skorstenen själva, men tji fick vi. Det var svårare än vi trodde och fick därför anlita firma för bortforsling.

Öppen spis väck, allt golv upprivet och allt klinker bortbilat. Därefter påbörjade David operation väggbygge. Som ni ser så har vi satt stålreglar till hälften ungefär och vanliga träreglar på resten. Vi valde att brandsäkra väggen en bit, om vi skulle få för oss att sätta in en öppen spis igen någon dag. Gäller att tänka efter före.

Dags för mig att måla. Alla kaffe latte-/mockanyanser fick sin sista tid i rampljuset medan helvitt och grå kalk fick träda fram. Taket hade också fått sig en uppfräschning bör tilläggas.

Nytt golv på plats, både i sovrum och vardagsrum. På sista bilden har även dörren hängts upp samt listerna blivit målade och kommit på plats.
Elementet fick sig en omgång vit färg kort därefter.

Sen var det bara att flytta in. Vänster sett från dörren har vi installerat tre stora garderober. Blev en rejäl färgklick på den annars helvita väggen. Sen kan man väl aldrig få för mycket förvaring?

Idag får man detta välkomnandet - en nybäddad säng att slänga sig i. Okej nu ljuger jag, sängen är inte alltid såhär varsamt bäddad, brukar väl rätta till täcket på sin höjd under vardagarna. Sen får jag mina infall ibland och bäddar fint för att inte störa ögat när vi sitter i vardagsrummet.

Så ser det ut i vårt sovrum. Kul att kunna blicka tillbaka på resan hit. För visst glömmer man lätt all byggdamm och slit när man inte längre är uppe i det. Det är nu vi får tid att andas och återhämtas, innan nästa projekt drar igång. Men jag måste ändå erkänna att jag tycker det är roligt med renovering!

C.

Likes

Comments

Igår var det fredag och jag fick äntligen träffat Jonna, Tobbe och Theo igen. Så skönt att få pratat av sig med Jonna efter ett längre uppehåll, ej frivilligt dock. Sjukdomar och tråkigheter har satt käppar i hjulen för oss, men så blev det nu dags igen. Några välbehövliga timmar kvalitetstid.

Med sig hade de dessutom två presenter till mig; en från min älskade Theo och en från hans föräldrar. Fick två superfina linnekökshanddukar i ljuvlig dimgrön nyans, samt en sängkappa i vitt linne, vilken jag suktat ett bra tag. Hur fina vänner kan man ha egentligen?!

Jonna är inte riktigt klok hon! ❤

Tobbe han fick present från oss, då även han hunnit fylla år sedan sist vi sågs. Sen mös vi i soffan och krängde hemmagjord kladdig kladdkaka, och tog igen förlorad tid förstås. Precis så enkelt och bra!

C.
  • Filed under: livet

Likes

Comments

Igår satt jag en bra stund på kvällen och ritade upp kök på datorn. Köket vi har nu är högst temporärt. Det enda vi gjorde under renoveringen var att måla väggar och tak, lägga nytt golv samt byta lister. Det fick bli en budgetlösning helt enkelt. Hur vi sen vill ha köket i framtiden är en fråga i sig. Jag vet inte, men jag har alltid haft svårt att visualisera hur jag vill att mitt kök ska se ut. Hittar otroligt mycket inspiration, men inget som känns helrätt. Får nog ta och åka ut och se med egna ögon också och för att klämma och känna. Därefter kanske slänga ihop något kollage med några bitar från varje, för att till slut komma fram till något vettigt. Har inga som helst problem med badrum eller andra rum för den delen, men just kök är svårt. Någon mer som har detta problem?

Det jag gjorde igår var egentligen bara att försöka komma fram till en praktisk layout. Har grubblat lite under natten och ska testa ytterligare några varianter. Måste även räkna på hur mycket förvaringsutrymme vi har idag, kontra vad vi kan få ut. Vi vill såklart få ut så mycket som möjligt. En annan sak vi funderar kring, är om vi ska ha plats för ett litet matbord (så som vi har idag) eller om vi skippar matbord i köket och istället använder det som står i "matsalen". Det bord jag då tänker på är detta:

Det står nämligen i direkt anknytning till köket.

Ja, det finns som sagt mycket att fundera över och många faktorer att ta hänsyn till. Men detta ska vi väl även kunna ro i land. Angenämt problem förstås.

C.

Likes

Comments

Godmorgon, lördag!
Vaknade för en stund sedan, med endast Stella som sällskap. Gubben min for iväg inatt för att vidare åka till Karlstad för att titta på Svenska Rallyt. Jag blev tillfrågad av hans kompisgäng om att hänga med, men avstod denna gång. Tänker att dom kan få vara bara grabbarna tillsammans. Hoppas att dom får en rolig vistelse och framåt tretiden sitter jag bänkad framför tvn och håller utkik efter dom. Vet nämligen vilken plats dom ska stå på. Det ska bli kul!

Annars är denna dagen ett oskrivet blad. Tänkte koka ihop något litet inlägg om gårdagen, vilket inte hanns med igår när det var full rulle. Hade egentligen velat testa min elhyvel som David gav mig i present, men det är säkrare om han visar hur den fungerar först. Min plan för den är att sedan kunna göra egna vintage-pallar. Har nämligen gamla 1800-tals plankor från svärfars gård att använda till detta. Hoppas det blir så bra som jag föreställt mig.

Ska bara dra mig här en stund till, sen blir det frukost.

C.
  • Filed under: livet

Likes

Comments

Har ni ätit någon semla idag? Jag tjuvstartade med en igår. Men idag är ju faktiskt den rätta dagen och därför får jag ställa upp klämma i mig en till. Efter skolan idag fick vi ett sug och körde bort mot det omtalade Feldts Bröd och Konfekt för att se om dom hade semlor kvar. Det hade dom och jag köpte hem fyra stycken. Är spänd på att smaka, men det får vänta tills efter maten.

Däremot har jag smakat kardemummasnurran som även den fick åka med. Den var precis så god och saftig som ryktet påstått. Ser det inte frestande ut?

Två kolor slank också ner i påsen. När man ändå är där liksom.

C.
  • Filed under: livet

Likes

Comments

24 år senare sitter jag här, full av minnen och erfarenheter. Jag har alltid känt mig äldre än jag är, inte kroppsmässigt utan psykiskt. Redan tidigt i livet hade jag mogna värderingar och resonemang, och den trenden har hållt i sig. Jag kan vara otroligt barnslig och fnissig vid tillfälle också, väldigt lättsam och skojfrisk. Men det har nog mer med personligheten att göra. Vad gäller mitt mogna tänkande har det bland annat med festande att göra. Jag har aldrig känt något som helst behov av fest och alkohol. Redan runt 22-tiden satt jag och gäspade under pågående förfest, för att därefter endast längta hem till sängen resten av kvällen/natten. Alkohol har jag frivilligt tagit avstånd från sedan flera år tillbaka. Inte för att jag haft en osund relation till det tidigare, utan för att jag inte gillar vad den gör med människor. Tycker heller inte om smaken av sprit eller alkohol och brukar känna den direkt även om det är lägre alkoholhalt. Idag finns det otroligt goda viner som är alkoholfria och det duger mer än väl för mig.

Rökning skulle aldrig falla mig in. Jag har aldrig under min livstid provat röka, inte ens ett litet munbloss. Stolt över mig själv som ständigt stått på mig under grupptryck i tonåren. Jag visste att det var dumt och därför sa jag nej. Som längst har jag hållt i en cigg åt en vän som skulle fixa något, men inte mer. När jag hade passerat 18 år sa jag till mig själv: "Har du inte provat röka fram tills nu, då lär det inte hända i framtiden heller." Här hade jag nått gränsen för ung vuxen och jag vågade definitivt stå för mina värderingar. Såhär 6 år senare står jag fast vid samma sunda tanke.

Att bosätta sig i villa runt 20 säger också sitt. Det visar på ansvarstagande och självständighet. Sen att jag lyckades finna en livskamrat som var öppen för denna trend, har jag absolut inget att klaga över. Vi delar samma dröm och visioner och det är jag oerhört tacksam för.

Jag skulle inte ändra på något i skrivande stund. Att livet tagit mig hit går inte att sätta ord på. Jag har inte bara en, utan två familjer som jag älskar högst av allt. Nära vänner som jag kan lita på fullt ut och som jag gör allt för. En katt; Stella, som gör vardagen fluffigare och gosigare. Sen såklart en sambo som gör, inte bara mig, utan livet till det bättre. Vår tid är här och nu och jag värdesätter livet med dessa till det högst tänkbara.

Tänk om jag hade vetat, för 24 år sedan, att livet skulle bli såhär bra. Det spelar egentligen ingen roll när det skulle hända, utan att det faktiskt hände.

C.

Likes

Comments