Vaccin eller inte?...

Vaccinera eller inte? Var står du i frågan? Inte något som det skrivs så mycket om. Det tas förgivet och som en självklarhet av många i omgivningen, i samhället och på arbetsplatser att alla är vaccinerade. Men så är det inte. Alla är inte vaccinerade och många vill inte heller. Jag är inte vaccinerad än.

För min del så har jag varit mycket skeptisk och avstått och tänkte faktiskt inte vaccinera mig alls. Fortfarande så tycker jag att vi är lite av försökskaniner. Folk får fortfarande Covid och är smittbärare trots att dom är sk "fullvaccinerade". Men man blir ju inte det ändå, för det kommer troligen behövas mer än dessa två sprutor. Så ja, jag har varit skeptisk och kan väl säga att jag inte är helt botad från detta, men....oavsett så var min plan att vänta lite och se hur detta påverkar människorna som blivit vaccinerade. Jag tänkte inte stå först i kön. Jag tog vaccinet mot svininfluensan, som togs fram så här snabbt och kolla vad som kom av det, narkolepsi. Då var min instinkt att aldrig mer ta ett vaccin. Förstår om dom som fick detta vägrar covidvaccinet. Tack o lov fick inte jag eller mina barn narkolepsi, men chocken man fick när man upptäckte detta var ju inte roligt. Så det här är det jag varit orolig för, biverkningarna och vi vet ju nu med facit i hand lite att det har ju blivit en del obehagliga biverkningar som faktiskt till och med lett till döden för en del. Nu vaccinerar man ju inte med Astra mer, tror jag inte iallafall.

Hur ska jag göra nu då?...jo jag har funderat länge fram och tillbaks och nu har jag faktiskt bokat en tid för min första dos på onsdag. Jag har följt utvecklingen och nu så är det ökande smittspridning igen särskilt i min åldersgrupp och majoriteten av de som ligger på intensiven just nu är ovaccinerade, så någon form av skydd finns det nog trots allt i detta och jag vill inte heller få covid, för man vet ju inte hur det drabbar en om man åker på det. Man kanske inte blir så allvarligt sjuk att man hamnar på intensiven. Vi hade en person i vår närhet som nyligen nästan strök med. Jag vet en annan som fick det och har svåra sviter av det mer än ett halvår efteråt. Detta kanske kan undvikas om man är vaccinerad. Jag hoppas det, men vet inte. Det får väl tiden utvisa, men på onsdag tar jag iallafall min första dos. #kavlaupp

Kom gärna med dina synpunkter i diskussionen. Verkar var något som är lite tabu att prata om, om man inte är för detta. Tycker det är en viktig diskussion och man måste ta hänsyn till att alla tycker olika.

Gillar

Kommentarer