Breakfast burrito...

Hemma, Kost & Recept

Godmorgon finisar, hoppas ni sovit gott. Jag gick upp halv 7, lika bra för vid 7 kommer hantverkarna och då går det inte att sova mer. Känner mig utvilad och föredrar tidiga mornar så det gör inget. Här får ni ett frukosttips, en burrito från mitt matschema, mättande och fyllt med nyttigheter. Egentligen ska man ha ett Hesekiel tortilliabröd, men det hittar jag ingenstans och när jag frågade i affären så såghan ut som ett frågetacken.Någon som vet vart man får tag på detta så berätta gärna. Jag tog ett så nyttigt bröd jag kunde hitta, glutenfritt, med hög fiberhalt och lite fett.

Per pita (55g)är det 127 kcal, 1,1 g fett, 5 g fibrer, 24 g kolh, 2,9 g protein. Man rostar det lite i brödrosten så det blir varmt. Så till receptet...

Breakfast burrito.

  • 1 ägg, 2 äggvitor
  • 29 g hackade tomater
  • 29 g hackad paprika
  • 29 g hackad röd lök
  • 29 g kalkon (jag använde från charken)

Hacka alla grönsaker och lök färdigt. Även kalkonen. Vispa ihop ägget och vitan. Stek grönsakerna och kalkonen lite och häll sen över äggblandningen och gör en röra av det. Värm brödet lite och fyll det med röran. Man kan toppa med en msk salsa. Du blir mätt.

Nu ska jag smälta frukosten lite sen ska jag ut med hundarna, kanske får med mig Elin också. Ha en fin morgon...

Gillar

Kommentarer